“UAGADUGU” NAUJIENOS IŠ BURKINA FASO #1

(Last Updated On: 2019-12-25)

Kadangi yra komentatorių, nuoširdžiai besirūpinančių mūsų gyvenimo Afrikoje subtilybėmis, nuo šiol karts nuo karto pateiksime Jūsų dėmesiui trumpą naujienų daidžestą apie uagadugu nuveiktus darbus ir planus:

Europos Sąjungai sumažinus muitus bananams iš Pietų Amerikos, iškilo didelė grėsmė bananų verslui Afrikoje ir Burkina Fase. Ta proga uagadugu surašė rafinuotai šaltą notą Europos Sąjungos vadovybei, kuri perduota per Burkina Faso diplomatinius kanalus. Notoje grasinama bananinių santykių įšaldymu. Tai gali būti aktualu ir Lietuvai, kadangi bananinių santykių įšaldymas neišvengiamai smogs lietuviškiems bananų valgytojams lietuviškuose bufetuose ir kitose šauniose vietose.

******************

Kaip žinia Nauru pripažino Abchaziją už Rusijos 50 milijonų JAV dolerių.

Arba už 3500 dolerių kiekvienam gyventojui.

Vargana salelė, pasiklydusi vandenyne, kurios vienintelė naudinga iškasena – paukščių ekskrementai. Šiais metais, matyt, paukščiai pasidarbavo ne taip gerai, kaip planuota.

Burkina Fase juntamos juodo pavydo nuotaikos, vyksta manifestacijos prie vyriausybės rūmų. Žmonės prašo vyriausybės pasiaiškinti, kodėl kažkokie ekskrementų pardavėjai gavo po 3.5 tūkst., o gerbiami bananų eksportuotojai liko banano žievę bekramtą. Šias nuotaikas aštrina dar ir stipri rusų agentūra.

Pranešame, kad uagadugu Burkina Fase dirba intensyvų lobistinį darbą, kad šalies vyriausybė neužkibtų ant gudrių rusų kabliuko.

Tačiau esame sunerimę dėl nuotaikų Lietuvoje.

Jeigu Rusija tokia pat suma įvertintų kiekvieną lietuvį, Lietuva už šitokią paslaugą gautų 10.5 milijardo.

Geri pinigai įveikti krizę…

********************

Būdami labai neoficialiais ir netgi konfidencialiais Lietuvos ambasadoriais Burkina Fase uagadugu nuoširdžiai rūpinasi, kad Lietuvos ir Burkina Faso bendradarbiavimas virstų realiais darbais. Mūsų realus indėlis bus Burkina Faso valiutos ir lito kurso kasdienis, svyruojantis talpinimas mūsų svetainėje. Labai patogu – visi norintys pasikeisti litus į Burkina Faso pinigus, o jų, neabejojame, yra be galo daug,  žinos kursą ir galės minti lietuviškųjų bankų slenksčius disponuodami patikima informacija.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: ARTŪRAS RAČAS APIE "ĮŽŪLIUS MELAGIUS - R. JANUTIENĘ IR V. ŠAPRANAUSKĄ"

Tokia proga skelbiame konkursą bendrovei, kuri įdiegtų tokį valiutinį skaitliuką į beprotiškai novatorišką mūsų svetainės šabloną. Deja, dėl sunkumų bananų rinkoje (žr. aukščiau) negalėsime atsiskaityti. Užtat galime pasiūlyti kontaktus su tautiečiu Ali Kone, kuris už varganus porą šimtų dolerių (Jūsų) mainais žada atsiųsti 100 mln. Burkina Faso pinigų vertės jo amžinatilsį dėdės palikimą.

Siūlyti nustatyta tvarka telefonu.

uagadugu

Please wait...
Kategorijos:  Kita, Margas pasaulis, Visuomenė
Tags: , , , ,

Vienas komentaras:

  1. tim | 18 gruodžio, 2009 at 21:30

    čia jumoras, ar humoras?

    Please wait...

Palikite komentarą