ŠOKIAI: GENITALIJOMIS PER ZITĄ IŠ MAŽEIKIŲ

(Last Updated On: 2020-07-18)

Orams sparčiai pavasarėjant bendrosios lietuviškosios žiūrovinės tendencijos nesikeičia – didžiausia auditorijos sankaupa atsitinka tas tris-keturias valandas, kai LNK ir TV3 rodo šokius – čia televizorių stabiliai žiūri ketvirtadalis Lietuvos, retkarčiais artėjantis link trečdalio (duomenys iš TNS). Todėl ir uagadugu didžioji dalis savaitgalinio aprašinėjimo liečia būtent šį intervalą – ne miške gyvenam.

Viktoras, Uspaskich, Kristina Kazlauskaitė, Inga Valinskienė, Rolandas Vilkončius

Kviečiu šokti © LNK

Ta TV3 šokiams užtikrinanti aukštus reitingus masė žiūrovų, kurį jungia televizorius dėl prikolo, pastarąjį šeštadienį turėjo likti patenkinta. Prikolni savo amato meistrai Vytautas Šapranauskas, Jurijus Smoriginas ir Ramūnas Rudokas atidirbinėjo babkes išsijuosę. Atleiskite už šitokį kiekį nenormatyvinės leksikos, bet vis dar esu paveiktas išmaniųjų liežuvio krutintojų.

Tik fragmentėlis: J. Smoriginui prašnekus apie skausmą jo genitalijoms, kurį kažkuriomis intymiai kūrybiškomis apystovomis suteikė vienas iš partnerių – R. Rudokas arba V. Šapranauskas, kalba pasisuko apie žiūrėjimą pro skylutę, skylutės pastatymą ir tų skylučių įmanomą kiekį įvairiose situacijose, ką vainikavo J. Smorigino konstatavimas, kad talentingo žmogaus (suprask jo – J. Smorigino) parodijavimas R. Rudoko aktorystės priemonėmis (įsikūnijusiomis į Juročkos personažą) nėra talentingas bei naivus prisipažinimas, jog jam patinka, kai R. Rudokas jį kabina.

Trijulė sparčiai plečia lietuviškų televizijų paprastučio humoro semantinį lauką, įvesdama į jį vis naujas šančiškai profkinio gyvenimo pojūčio kategorijas bei artimai priglusdama prie tautiškų užpečkių pašposijimų apie senuką su stamantriuoju pagaliuku.

Gal ir nieko – tauta yra hegemonas ir ji visuomet teisi, tik imi ir pagalvoji, prie ko čia šokiai? Prie prikolo tur būt…

LNK stengiasi kiek įmanydama ir verčiasi ta proga kūliavirsčia perkeltine ir tikrąja prasmėmis. Pirmasis Zitos iš Mažeikių pasirodymas prieš porą savaičių buvo sėkmingas, todėl kanalas it raudoną skudurą išmetė antrąjį Kristinos Kazlauskaitės personažo išėjimą į areną. Šįkart pasijuto, kad buvo kiek mažiau išankstinių ruošinių, bet atsirado daug improvizacijos. Gal padarytos išvados po to, kai prieš savaitę kitiems aktoriams sunkiai sekėsi priderinti ant popieriaus surašytas zagatovkes prie spontaniškai besikeičiančio laidos turinio? Ne viskas, mano galva, pavyko ir pastarąjį šeštadienį – kai kur atstumas tarp parodijuojamo personažo ir pačios aktorės asmenybės buvo pavojingai išnykęs, o su juo dingo ir žaidimo taisyklės. Na, gal šeštadienio vėlyvo vakaro žiūrovui tai nė motais, bet uagadugu yra puristas ir perfekcionistas, todėl tokie dalykai užkliūna.

Skaityk  LRT KONKURSAS: VIENI NEŠA PARAIŠKAS, O KITI ŽINO...

Provokuojančiai susijaudinusių užuominų buvo galima įžvelgti vedėjų bendravime – štai galų gale prašokdinusi Rolandą Vilkončių Inga Valinskienė išlemeno: oi, tu, mielasis, judinai ne tik kojas – aš tai jaučiau…

Kanalas į žiuri audinį įaudė Viktorą Uspaskich, šiuo suteikdamas jam tribūną prieš rinkimus į savivaldybes, bet paraleliai tikėdamasis ir pokalbių pagyvinimo. Ko gero, rezultatas pasiektas – atsirado papildomi aitrumai, kur gyviau jautėsi pastarosiose laidose savo suvaidintomis reakcijomis suvienodėjusi Ieva Šimukauskienė, o jau V. Uspaskich ir K. Kazlauskaitės (šiuo atveju, ko gero, K. Kazlauskaitės, o ne Zitos iš Mažeikių…) duetas blizgėjo beveik autentiška čečiotka – slaviškose populiarios kultūros klišėse save identifikuojantiems ir vis naujais pebekiniais, ruskoradijiniais ir kitais dimabelaniniais įsikūnijimais atrandantiems lietuviams tai turėjo būti iki graudulio artima.

Beje, labai simptomiškai liaudies balsu laidoje save vadinusio V. Uspaskich pasirodymas LNK laidoje atsitiko po to, kai prieš savaitę per TV3 lygiai taip pat sėkmingai ir žodingai reiškėsi jo žmona- Jolanta Blažytė-Uspaskich.

Kaip rodo kreivės, ir Zitą iš Mažeikių, ir Uspaskich, ir čečiotkas LNK televizijai implantuoti buvo verta – nors TV3 kreivės bendrame skaičiavime atrodo kiek geriau, bet LNK jau visai efektyviai šnopuoja šalia. Šiai padeda ne tik bandymai kažką nuveikti pokalbiuose, bet ir rezultatyvus poros su kurčnebyle Laura Valyte pasirodymas. Neįgalioji šoka į ritmą daug sėkmingiau, nei dauguma girdinčiųjų. Jai atiteko dar ir dalis TV3 žiūrėjusiųjų simpatijų, kai iš Šok su manimi iškrito Tomas Kairys.

Bandžiau dantų krapštukus į akis įsistatęs žiūrėti Triumfo arką – per vėlyva ji man – sekmadienio vakarą jau apie darbus labiau galvojasi ir miegan traukia. Patinka, kad iš susikausčiusio oficialumo pradedama išsimušinėti bent jau Lauros Imbrasienės mažiau formaliu bendravimo būdu su atlikėjais. Žiuri pasirodė menkos prabos – Eduardas Kaniava dar suėjo, Vladimiro Prudnikovo samprotavimų intervalas niekuomet nebuvo labai platus, o Zitos iš Konarskio, tfu, atsiprašau, Kelmickaitės energingame tarškėjime minties susitelkimo ir su žiburiu nerasi. Suprantu, kad ne dėl to ją į žiuri kviečia, bet kai kurie pavažiavimai būna į tokias egzotiškas lankas, kad nežinai ir ką galvoti.

Skaityk  LNK PAVASARIOP TARSI VAMPYRAS ČIULPS TV3 SYVUS

Beje,  savaitgalį seksualiai pradėjo Marijonas Mikutavičius, eteryje pagrasinęs, kad tie, kurie nežiūrės Muzikos čempionų taurės, neturės gero sekso penkerius metus. Žiūrėjo, bet, ko gero, ne taip, kaip TV3 norisi. Tautos dainiaus dėka dideliai daliai tautos penkerius metus problemos lovoje garantuotos…

Užtat penktadieniais dirba LTV programa, kuri jau visai nedaug – keliais procentais atsilieka ir nuo TV3, ir nuo LNK. Prieš geriausią laiką čia susiburia daug žiūrovų prie kriminalinių serialų ir Šiandien, po to auditorijai tinka Tūkstantmečio vaikai (šiek tiek kompensuojantys klaikią 2 reitingo procentų Ateities lyderių nesėkmę ketvirtadienio vakarą), o vakarą vainikuoja Duokim garo kapelijos.

Šokam trypiam sušilę.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, Skaitomiausi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Smalsus | 15 lapkričio, 2010 at 16:25

    O man dar įdomu, kaip sekės Lietuvos talentams, nes jie patys laidoje pasigyrė, kad reitingas aukščiausias iš visų anksčiau buvusių laidų, tai kaip šįkart? 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 15 lapkričio, 2010 at 17:10

    Nežinau ar virš visų kada nors buvusiųjų, bet virš 15 mostelėjo.

    Please wait...
  3. nida | 16 lapkričio, 2010 at 10:30

    O jau kaip Uspaskis žiūri į Valinskienę. Apledėjęs.

    Please wait...
  4. dpd | 17 lapkričio, 2010 at 17:16

    “idomi” šokių istorijos pamokėlė: http://www.youtube.com/watch?v=BPnFOQJsw54 (4:20-4:35

    Please wait...
  5. SKAIČIAI: SPARTUSIS LNK USPASKĖJIMAS | uagadugu

Palikite komentarą