LIETUVOS KURORTAI PILNI PIKANTIŠKŲ PATIRČIŲ: EKSKLIUZYVIOS RAUKŠLĖS LENKĖMS

(Last Updated On: 2020-06-03)

Lenkiškai kalbančio interneto platybėse užtikau lituanistinį reklamos skelbimą:

Eglės sanatorija

screenshot’as su nupiešta strėle © uagadugu

Skelbimo apačioje anglų kalba pristatomos “Eglės sanatorijos” paslaugos, o centre lenkų kalba boluoja užrašas “Nabaw się zmarszczek w Litewskich kąpielach mineralnych”. Užraše turima omeny mintis, kurią reiktų versti taip: “Atsikratyk raukšlių Lietuvos mineraliniuose vandenyse”.

Tačiau taip nesiverčia. Nes žodžių junginys “nabawić się” naudojamas dviems reikšmėms: pirma “prisižaisti” (t.y. kokių nors rūpesčių); antra “pasigauti” (ligą – koronavirusą, slogą ar pan.).

Taigi užrašą reklamoje lenkai skaito arba “Prisižaisk su raukšlėmis Lietuvos mineraliniuose vandenyse”, arba “Pasigauk raukšlių Lietuvos mineraliniuose vandenyse”. Pastarasis man skamba geriau – t.y. juokingiau.

Tačiau nemanau, kad “Eglės sanatorijai” turėtų būti juokinga. Jeigu reklamos kreatyvas suklydo per žioplumą arba menką kvalifikaciją, tai nieko gero iš tokio paslaugų davėjo ir siūlyčiau nuo jo bėgti kuo toliau padurkus pasikaišius; jei pasijuokė – dar blogiau, nes čia ne juokas, o patyčia; o jei sąmoningai suklydo analogiškų kurortų Lenkijoje naudai, tada nesunku ir kenkimą įžvelgti.

Kaip bebūtų, šis atvejis puikiai papildo tinklaraščio rubriką “Reklamos kuriozai”, kurią kviečiu aplankyti.

Please wait...
Skaityk  DEGUSTACIJA: Į LTV GRĮŽTA "GIMINĖS"
Kategorijos:  Keistumai, Konsumerika, Reklamos kuriozai
Tags: , , , , ,

Palikite komentarą