APSILANKIUS “ARTVILNIUS’11”

(Last Updated On: 2019-07-23)
"ARTVILNIUS'11"

“ARTVILNIUS’11” © uagadugu

 

Drebančiomis rankomis bandau papildyti pastaraisiais mėnesiais ypač gausiai sodrintą uagadugu įrašų lobyną. Hm hm…

Ne todėl, kad padauginau to už 5.59. Tikrai ne… Beje, išpirko kažkoks neigiamas skėrys. Belieka tenkintis kitu – už 7.99.

Tiesiog, kai ilgiau nerašai, atpranti mintis dėlioti. Po to ir dreba viskas.

Sauja įspūdžių apsilankius ARTVILNIUS’11.

Nustebino fotografijų gausa. Bene daugiau nei tapybos. Malonu, kad už Algimantą Antaną Sutkų nesiderėdami moka po du tūkstančius eurų už nuotrauką. Gal ir už žydruosius hidrantus – pagrindinę uagadugu.lt puošmeną ir naująjį San Francisko gėjų fetišą tris litus kas nors kada užmokės… O ką?.. Beje, debilams su minusiniu intelekto koeficientu primenu, kad nesu gėjus ir nekaišiokit čia man apsiseilėjusių nuorodų su meškiais ir kita sau miela fauna ir flora. Tenka po to blogą cenzūruot.

Širdis džiaugiasi dėl Rimaldo Vikšraičio sėkmės. Šiaip ar taip uagadugu įrašas apie jį yra pirmame Google puslapyje, kai subaksnoji Vikšraitis. Šeštas nuo viršaus.

Šalia fotografijos daug tapyto hiperrealizmo. Suprantu, kad toks tapytojas gali nutapyti tai, ko fotografui šimtą metų nelemta užfiksuoti, bet ką aš žinau… Jei tau gamtos neduota dirbti taip, kaip septyniolikto-aštuoniolikto amžiaus meistrams, gal tada geriau fotografuok?

Dabar sau tarsi ir prieštarausiu, nes vos parpuolio negavau, pamatęs geriausia parodos menininke pripažintos latvės darbus. Ne todėl, kad latvė. Niekaip nesuprantu, kodėl mane šitiek metų verčia įžvelgti kažkokias prasmes kiekviename plėme?

Vadinkite mane senu niurzga, bet nematau nieko teigiamo begaliniame Vilmanto Marcinkevičiaus vislume. Tiek daug ir viskas vienoda…

Jau esate pajutę, kad labiau vertinu senuosius meistrus, todėl man svetimos turėtų būti instaliacijos, performansai ir konceptualizmas apskritai. Ne visai taip… Labai patiko Tado Vosyliaus instaliacija. Neperpasakosiu – patys užeikit ir pamatysite.

Skaityk  TV NAUJIENOS IŠ UŽSIENIO: PRAMOGA VALDO, "CHANNEL 4" ATSIDARO PASAULIUI UŽ DYKA IR NGC TITULAI

Tiesmukumu suerzino skyrelis pradedančiam kolekcionieriui. Specialiai nieko nepirksiu, jei taip nemetaforiškai smegenis kompostiruojat. Laukiu stendo seniai nusibaigusiam.

Ir evakuojuosi.

"ARTVILNIUS'11"

“ARTVILNIUS’11” © uagadugu

Please wait...
Kategorijos:  Foto, Konsumerika
Tags: , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. nida | 17 liepos, 2011 at 13:03

    Labas, kaip malonu vėl skaityti postus. O jau maniau, kad afrikietis (ne negras, ne) pasielgė kaip anglas – išėjo neatsisveikinęs. Bent jau būtų pareiškęs: nesutapo charakteriai. Ir šiaip kažkodėl prisiminiau Henry Millerį ir vieną jo aprašytą vaizdelį: partneriai nusigauna iki lovos ir vienas iš jų staiga pakyla ir nė žodžio nepasakęs išeina. Taigi.

    O ar tas Sutkus kartais ne Antanas?

    Please wait...
  2. uagadugu | 17 liepos, 2011 at 13:26

    Taip, Nida, teisi esat. Nauji įrašai – senos ydos. Vardus painioju kaip painiojęs.

    Please wait...
  3. vaidas | 18 liepos, 2011 at 08:24

    Sveikas sugrižęs. Nekantriai laukiame žinių iš purvasklaidos pasaulio, bo atsibodo jau tūnoti tamsoje ir galvoti kaip pvz. INIT žinute atsiuncia, kad viskas gerai jog servetku nerodo, nes jie mat perėjo į skaitmeninę. Neva pirkit priedėliūkščius ir kita jų siūlomą >>>>>……
    Žodžiu WELCOME BACK.

    Please wait...
  4. bruno | 19 liepos, 2011 at 23:18

    kažikaip vaidai tavo balsas aukščiau serverio nenuėjo

    Please wait...
  5. vaidas | 20 liepos, 2011 at 07:53

    Tai jau tkrai. Šauksmas tyruose……………

    Please wait...
  6. ŠOKIRUOTAS | 27 liepos, 2011 at 20:03

    Išties sutinku su daugeliu pastebėjimų. Tai. kas mums liepiama suprasti kaip menas, visai ne menas. O gal tiksliau- pristatomas p. R. jurėnaitės ir p.p. Butkų globojamas menas. Deja..

    Please wait...
  7. Fishas | 1 rugpjūčio, 2011 at 16:53

    Uagadugu, sekmadieni, BTV prime time`e aplenke Trioshke 🙂
    Gal butu verta apzvalgele maza surengt? 🙂

    Please wait...
  8. hm | 14 rugpjūčio, 2011 at 12:44

    uagadugu, labai laukiami jūsų rašiniai, ypač artėjant naujam sezonui. laukiam sugrįžtant

    Please wait...
  9. Vilija | 24 rugpjūčio, 2011 at 13:50

    Tikrai laukiam, jau ir neramu darosi… 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą