TRANSLIUOTOJAI ATSISAKO FINANSUOTI TUNKANČIUS KONTROLIERIUS

(Last Updated On: 2019-07-23)

Lietuvos radijo ir televizijos asociacija išplatino atvirą kreipimąsi į Seimą ir Vyriausybę bei spaudos pranešimą, kurio pavadinimu konstatuoja, jog didieji radijo ir televizijos transliuotojai atsisako finansuoti neskaidriai veikiančią Radijo ir televizijos komisiją. (beje, didžiaisiais transliuotojais čia įvardinti netgi tokie rinkos nykštukai kaip Liuks TV ar INFO TV…).

Yra susirūpinę: Lietuvoje veikiantys radijo ir televizijos transliuotojai susirūpinę, kad beveik 2 milijonai litų, kuriuos jie vykdydami įstatymą perveda Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (RTK), naudojami neskaidriai. Transliuotojai kreipėsi į Seimą, prašydami imtis skubių priemonių RTK veiklai ištirti ir įstatymams tobulinti.

Nuogastauja: transliuotojai nuogastauja, kad skirtingai nei kitų valstybinių institucijų, RTK finansinė veikla nėra prižiūrima ir kontroliuojama, o pati institucija teikia tik formalias ataskaitas, kurios neparodo, kokioms reikmėms panaudojama didžioji dalis pinigų.

Rūpinasi pakilus faktui: be to, transliuotojų susirūpinimą kelia faktas, kad RTK nariai nedeklaruoja interesų, o informacija apie jiems išmokamas sumas nėra viešai prieinama.

Mato keistumus: matydami keistą situaciją, kai valstybė įpareigoja transliuotojus 0,8 procento jų pajamų skirti RTK, tačiau niekaip nekontroliuoja, kad šios lėšos būtų naudojamos racionaliai ir skaidriai, transliuotojai pareiškia, jog neskatins valstybės pinigų švaistymo.

Atsisako: todėl, kol nebus atliktas RTK 5 metų finansinės veiklos auditas ir paskelbtos jo išvados bei pasiektas skaidrumas, transliuotojai atsisako pervesti lėšas į RTK sąskaitą.

Prašo: transliuotojai prašo Vyriausybės nurodyti kitą privalomo mokesčio gavėją – biudžetinę sąskaitą.

Prašo taip pat: transliuotojai taip pat prašo Seimo apsvarstyti situaciją plenariniame posėdyje bei sudaryti specialią darbo grupę nepriklausomo radijo ir televizijos reguliuotojo veiklos teisinio reglamentavimo tobulinimui.

Pasirašo: kreipimąsi pasirašė televizijų BTV, LNK, TV3, TV1, TV6, Liuks TV, INFO TV ir radijo M-1, M-1 +, Radiocentras, Lietus, Pūkas, Žinių radijas programų transliuotojai.

Neoficialiai šnekama, jog RTK jau seniai peržengė padorumo ribas, jos išlaidoms administravimui išaugus iki apvalios 700 tūkstančių ribos. Kalbama, kad labai sočius 10 tūkst. LT atlyginimus gauna RTK administracijos vadovas bei Pirmininkas, o eilinio komisijos nario mėnesio atlygis už kelis porą valandų besitęsiančius posėdžius siekia 2.5-3 tūkst. litų.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: "BUNNIE" APIE LRT PERTVARKYMĄ Į RENTABILŲ MISIJOS PADARGĄ

Komisija be kitų savo funkcijų kontroliuoja, kaip transliuotojai laikosi (čia cituoju jos funkcijų sąrašo ištraukas) Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymų, prisiimtų įsipareigojimų, licencijų sąlygų ir Komisijos priimtų sprendimų ir pareiškia įspėjimą, ne ilgiau kaip 3 mėnesiams sustabdo licencijos galiojimą, panaikina licencijos galiojimą, skiria Administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodytas nuobaudas, kreipiasi į teismą dėl informacinės visuomenės informavimo priemonių veiklos sustabdymo ar nutraukimo šio įstatymo nustatyta tvarka.

LRTA narė TV3 televizija per pastaruosius kalendorinius metus buvo 6 kartus bausta dėl Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimų, yra gavusį įspėjimą.

LRTA prezidentė yra UAB „TELE-3” generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , ,

72 komentarai:

  1. ZINAU NES MACIAU | 17 birželio, 2011 at 19:27

    GALIU PASAKYT, KAD RTK DARBUOTOJU, KOMISIJOS IR TARYBOS NARIU ALGOS MILZINISKOS! JEI PASIDALINA KAIP NORI. O DAUGIAU KAM PINIGU JIE IR NESKIRIA. (redaguota – uagadugu)

    Please wait...
  2. uagadugu | 17 birželio, 2011 at 20:25

    ZINAU NES MACIAU<<< Jeigu turite įrodymų tam, ką paredagavau, mestelkit adresu . Be įrodymų tai būtų šmeižtas.

    Please wait...
  3. Transliuotojas | 17 birželio, 2011 at 20:09

    Citata: (beje, didžiaisiais transliuotojais čia įvardinti netgi tokie rinkos nykštukai kaip Liuks TV ar INFO TV…).

    Liuks TV ir Info nera transliuotojai – tai televizijos programos, kuriuos transliuoja transliuotojai Tele3 ir laisvas nepriklausomas k.

    Todel atreiptinas demesys, kad parsyta –

    kreipimąsi pasirašė televizijų BTV, LNK, TV3, TV1, TV6, Liuks TV, INFO TV ir radijo M-1, M-1 +, Radiocentras, Lietus, Pūkas, Žinių radijas PROGRAMU TRANSLIUOTOJAI.

    Del TV3 ir Lauros Blazeviciutes – jos iskyrimas suponuoja, kad rastas yra TV3. Manau, kad nelabai korektiskas parasymas, nes rasta pasirase ne tik Laura Blazeviciute, bet dar 7 transliuotojai, juridiniai asmenys, kuriu ne visi yra bausti.

    Please wait...
  4. uagadugu | 17 birželio, 2011 at 20:32

    Transliuotojui – tai kokio velnio tos, Jūsų teigimu, TV programos (beje, transliuojamos atskirais kanalais, o ne programomis atskiruose, kitaip pavadintuose kanaluose) apskritai buvo įtrauktos į tą sąrašėlį? Matyt, kad svariau būtų? Meniška hiperbolė, ane? Todėl jau nepykite del mano meniškos hiperbolės su Blaževičiūte. Juolab, kad netiesos sakymo ten nėra.

    Please wait...
  5. nida | 17 birželio, 2011 at 20:09

    šeria kontorėlę savo kruvinais pinigėliais ir nori, kad riebūs šeriamieji sau ramiai garde kriuksėtų ir negrąsintų licencijų atėmimais, taip kąsdami ranką, kuri peni.

    Please wait...
  6. vr | 17 birželio, 2011 at 21:21

    keista, kad vejas pakilo pasikeitus pirmininkui:-) Komisija juk egzistuoja nuo 1996 m. Kada buvo kitaip, negu dabar?

    Please wait...
  7. atas | 17 birželio, 2011 at 22:10

    Toks pareiškimas yra gana švelnus. Nepamirškime, kad ta Komisija reguliuoja ir retransliuotojus, o ten taip pat sukasi solidūs pinigėliai. Geriau pasikapsčius dėl kai kurių kai kam milijonus atnešusių Komisijos sprendimų, ir Prokuratrai būtų negėda pasidomėti. Kaip ne kaip, RTK yra solidi(?) valstybės institucija, o ne kokia vargana autorių pinigėlius renkanti ir skirstanti LATGA. Nors, kaip rodo praktika, bent kiek didesni pinigai nesidalinami be “stogo”. Nors kas čia žino:)

    Please wait...
  8. nida | 20 birželio, 2011 at 10:47

    Jaunimas skelbia karą projektui Aš myliu Lietuvą

    Please wait...
  9. nida | 20 birželio, 2011 at 16:19

    kas nutiko uagadugu?
    Spėju:
    serga,
    atostogauja,
    daugiadienės,
    nėra apie ką rašyti,
    atkibkit nuo žmogaus

    Please wait...
  10. uagadugu | 20 birželio, 2011 at 18:49

    Nida, kadangi tas daugiadienes atsiras palaikiusių vieno ankstesnio įrašo apie asmenybę natūralia tąsa, tai skubu nuraminti, kad daugiadienėms esu atsparus it titnagas. Tiksliau, vienvakarės niekuomet nėra virtusios daugiadienėmis. Beje, čia jau arija iš kitos operos, gal yra norinčių padėti pildyti uagadugu turinį? Man jau seniai norėjosi, kad uagadugu skaitytų ne dėl uagadugu rašinių, kaip buvo iki šiol o dėl tinklaraštyje uagadugu talpinamų įrašų.

    Please wait...
  11. Nerijus | 20 birželio, 2011 at 17:39

    Nauji muzikos apdovanojimai:) http://pramogos.delfi.lt/music/nauji-lietuviskos-muzikos-apdovanojimai-pristatyti-su-sniegu.d?id=46792437

    uagadugu, laukiam tavo naujų pranešimų:)

    Please wait...
  12. Šiaip | 20 birželio, 2011 at 18:22

    Naujienos iš TV pasaulio: http://www.zebra.lt/lt/tv/naujienos/btv-pries-lietuvos-ryto-tv-ar-darbuotoju-rokiruote-isgelbes-skestanti-laiva-238544.html

    Please wait...
  13. Artūras | 20 birželio, 2011 at 19:02

    Uagadugu, aš norėčiau prisidėti, tačiau nežinau, ar galėčiau daug prisidėti, nes turiu kitokios veiklos.

    Please wait...
  14. uagadugu | 20 birželio, 2011 at 19:49

    Ačiū, Artūrai, už gražius norus. Patikslinsiu. Šiaip jau niekur neskubu. Šneka eina ne apie blogo gelbėjimo akciją, o jo platesnę raišką. Šalia 1200 įrašų, kiek parašiau vienas, galėtų atsirasti dar ir tūkstantukas kitas ne mano sukurtų. Jei kas turi įdomesnių ir nestandartiškų minčių apie televiziją, visuomet prašom.

    Please wait...
  15. Paulius Kovas | 20 birželio, 2011 at 21:44

    jeigu pavyktų įtraukti ir TV profesionalus, kurie norėtų išsakyti čia savo nuomonę, tai manau, kad būtų nauda visiems

    Please wait...
  16. bruno | 20 birželio, 2011 at 22:17

    taigi. aš norėčiau karts nuo karto parašyt, juoba, gaunas kartais visai nieko, bet reiktų, kad kažkas ant kelio užvestų (temas mesteltų ar pan), ba kad nebūtų kokio neetiško interesų konflikto

    Please wait...
  17. uagadugu | 20 birželio, 2011 at 22:23

    Temas… Taigi ir rašyk apie kurį nors širdies skilvelį skaudantį. Kitas apie savąjį parašys.

    Please wait...
  18. Artūras | 20 birželio, 2011 at 22:52

    Tie įrašai turi būti apie šiandienines Lietuvos televizijas, laidas?
    Šiaip aš anksčiau savo tinklaraštyje parašiau gana subjektyvų straipsnį apie vieną televiziją, ir kritikos jai negailėjau.
    Jei rašyčiau šiam tinklaraščiui, galėčiau pabandyti (galbūt) ir kritikuoti, ir ką nors apžvelgti.

    Please wait...
  19. atas | 20 birželio, 2011 at 23:11

    Kritikuoti ir analizuoti gali tie, kas daug maž žino užkulisinius veiksnius. Visa kritika “iš ekrano” kartais būna juokinga:)

    Please wait...
  20. Paulius Kovas | 20 birželio, 2011 at 23:26

    šitai diskusijai jau galima sukurti atskirą temą, nes nuo jos baigties priklausys visa uagadugu ateitis, kuri gali būti labai šviesi, kaip Afrikos saulė ties pusiauju…

    Please wait...
  21. Nerijus | 21 birželio, 2011 at 00:08

    uagadugu, senai norėjau tau pasiūlyti, kad norėčiau bei galėčiau prisidėti prie įrašų rašymo.

    Please wait...
  22. uagadugu | 21 birželio, 2011 at 00:11

    You’re welcome.

    Please wait...
  23. newcomer | 21 birželio, 2011 at 09:27

    Oj, komanda buriasi 🙂
    Taigi nepamirškit ir manęs, galiu karts nuo karto leptelt kritišką įrašą vieno ar kito kanalo atžvilgiu 🙂

    Please wait...
  24. nida | 21 birželio, 2011 at 09:58

    Hm.. gal Paulius Kovas patikslintų mįslingą užuominą apie šviesią ateitį. Toks įspūdis, kažkoks projektas galvoje.

    Please wait...
  25. tiesiogiai | 21 birželio, 2011 at 10:21

    Čia ne į temą, bet…
    http://www.facebook.com/event.php?eid=174242725969820

    Please wait...
  26. Nerijus | 21 birželio, 2011 at 11:26

    Tai puiku, bet kaip su temomis?;)

    Please wait...
  27. Fishas | 21 birželio, 2011 at 11:40

    Gerb. Pauliau Kovai,
    Kad jau esu Jusu darbo gerbejas, man butu labai idomu ir Jusu bloga paskaityt. Jei dar tokio neturite, siulau kur nors ji isikurt ir butinai praneskite, kur ji galima rasti 🙂

    Please wait...
  28. bruno | 21 birželio, 2011 at 23:14

    Nerijau ir newcommer, jei jau Uagadugu nieko prieš, čia pat galima ir temų/idėjų pool’ą padaryt. vieni siūlo, kiti rašo. Uagadugu analizuoja skaičius ir pinigus vadinas:DDD

    Please wait...
  29. uagadugu | 22 birželio, 2011 at 06:16

    Aš – ne prieš.

    Please wait...
  30. Paulius Kovas | 21 birželio, 2011 at 23:33

    Mielas Fishai,
    nesu toks geras rašytojas kaip uagadugu, kad kurčiau atskirą blogą, o šiuo metu to daryti ir negalėčiau, nes supainiočiau interesus (kaip žinia, esu prie BTV), bet su malonumu atsakyčiau į visus klausimus, jei tokių būtų ir uagadugu suteiktų tam erdvę.

    Please wait...
  31. kiaulia | 22 birželio, 2011 at 08:28

    Tradicinio lietuviško įdomaus blogo gyvenimas:

    1. Sukuriamas 1-2 žmonių, specializuotas ir profesionalus
    2. Įsibėga, sukuria skaitytojų ratą
    3. Pradeda nebepavežti įrašų paklausos, stringa
    4. Atsigauna, autorius (-iai) sako, kad viskas tvarkoj
    5. Vėl stringa, autorius (-iai) paprašo kitų prisijungti
    6. Trumpam ateina dar vienas pagyvėjimas
    7. Blogas galiausiai tyliai užsilenkia

    Uagadugu, labai tikiuosi, kad čia ne apie tave.

    Please wait...
  32. nida | 22 birželio, 2011 at 13:03

    man atrodo, kad uagadugu ketina pamojuoti rankele. O būtų gaila, nes tai dabar vienintelė vieta, kur gali paskaityti profesionalių tekstų apie TV. Dar ir parašytų gyva, vaizdinga kalba. Ech… Silpnų nervų skaitytojų laukia liūdesį laistančios daugiadienės

    Please wait...
  33. uagadugu | 22 birželio, 2011 at 14:58

    Nu gerai… Pastatysiu aš toms daugiadienėms, jei ką. Pas mane daug už 5.59 Lt prikaupta:))

    Please wait...
  34. Nerijus | 22 birželio, 2011 at 17:43

    bruno, pritariu, galima čia pasiūlyti temų ir atsirinksim;)

    Please wait...
  35. arnas | 23 birželio, 2011 at 21:34

    Gaila kad uagadugu “užsilenkė” per tas Rūtas ir šokių projektus. Liko tik pagieža, bei nereguliarūs postai. Ankščiau čia surasdavai kažką įdomaus, o štai praktiškai per visa pavasarį nė pusės tekstų neskaičiau, nes jie buvo tragiški. Rašyti tik tam jog būtu parašyti…

    Please wait...
  36. newcommer | 29 birželio, 2011 at 11:01

    Tai ką, rimtai? Viskas? 🙁

    Please wait...
  37. Blaise Compaore | 29 birželio, 2011 at 23:07

    Komentaras pašalintas. Priežastis – Jo Didenybė Burkina Faso Prezidentas niekuomet nerašo ir juo labiau nepasirašinėja įtartino turinio tinklaraščiuose, kuriuo šis disidentų irštvos padaras neabejotinai yra tapęs.

    Ali Kone

    Viešųjų ryšių viršininkas, BFSK (Burkina Faso Saugumo Komitetas)

    Please wait...
  38. uga-uga | 1 liepos, 2011 at 08:10

    uagadugu televizija,transliuojanti tekstus regis techniškai,o po to ir morališkai bankrutavo …..Krizė ir Afrikoj krizė,aišku gaila.

    Please wait...
  39. Solo | 1 liepos, 2011 at 14:51

    http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/zkacanauskas-tv-laidu-vulgaruma-lemia-skurstantys-zmones.d?id=47066179 Gal todėl ir uagadugu išsikvėpė?

    Please wait...
  40. uagadugu | 2 liepos, 2011 at 08:09

    uagadugu išsikvėpė dėl portaluose spausdinamų straipsnių idiotizmo. Tai jau tikrai…

    Please wait...
  41. Owesome | 2 liepos, 2011 at 09:22

    Tai jau tikrai viskas??????????:((((( gal Uagadugu cia vasarai tiktai atsijunge??

    Please wait...
  42. Solo | 2 liepos, 2011 at 19:56

    Tai gal bet pora argumentų, kas taip idiotiško tam “Delfio” straipsnyje apie TNS? Kai nėra argumentų jokių, tai pradeda kirbėti mintis, kad uagadugu ir TNS vis dėlto gal kažkas sieja. Nes iš tikrųjų, kam verslininkams taip svarbu kišti atbukusią reklamą, kurios beveik niekas ir nežiūri.

    Please wait...
  43. uagadugu | 2 liepos, 2011 at 20:39

    Mane su TNS sieja lygiai tiek pat, kiek agurkus pardavinėjančią ir kilogramais juos sveriančią bobutę Kalvarijų turguje sieja ryšys su Pasauline matavimo vienetų agentūra. O straipsnis yra idiotiškas dėl idiotiškos filosofijos, pagal kurią pasaulį galima nudažyti intelektualesne spalva, matavimo prietaisus instaliavus ne pagal realų statistinį pjūvį atrinktų žmonių buveinėse, o pagerinus sutrinos Lietuvos vaizdelį – žagrinių inteligentų namuose. Beje, jei verslininkai nekištų tos pačiam atbukusios reklamos, televizijų tiesiog neliktų, nes jos išsilaiko iš reklamos, o ne iš kažkieno gražių norų.

    Please wait...
  44. Bunnie | 3 liepos, 2011 at 20:24

    Tai palaukit. Paskutinis post’as birželio 17 dieną. Ir viskas? Daugiau nebus?

    Please wait...
  45. vlkf | 5 liepos, 2011 at 12:05

    rasytoju prisirinko, temas pasidalino..ir?? 🙂

    Please wait...
  46. Šiaip | 5 liepos, 2011 at 21:50

    Būtų įdomu sužinoti, nors vieną priežastį šios “pertraukos”. Gal šis blogas parduotas, o gal šio blogo autorius pasuko į televiziją?

    Please wait...
  47. usesomebody | 6 liepos, 2011 at 13:50

    Uagadugu, jei jau tikrai mus palieki, tai kazkaip butu grazu tinkamai atsisveikinti. Nes dabar tai nei pirmyn nei atgal..toks teaser’is..liudna:(

    Please wait...
  48. bruno | 6 liepos, 2011 at 23:54

    vlkf – duok temą, rašau, siunčiu, gal įdės ponas.

    Please wait...
  49. vlkf | 7 liepos, 2011 at 10:50

    tema labai ir labai aiski – kabeliniai neberodo lnk. liepos 15 sueina terminas ir tv3 grupei. klausimas – kaip keiciasi GRP verte? klausimas – kokia dalis is situ vinitiniu turi pas save tv metra? o gal nei vienas? tokiu atveju pasirodys jog nepaisant to, kad apie 100K zmoniu nebemato lnk, ju reitingas nenukrito.
    ka manot?

    Please wait...
  50. Tomekas | 7 liepos, 2011 at 13:59

    GRP verte nesikeičia. Turėtų kristi reitingas

    Please wait...
  51. bruno | 7 liepos, 2011 at 23:13

    VLKF, temos nėra, yra pasvarstymai. kad reitingas turėtų krist, faktas, bet status quo nesitęs ilgai – ir TV3 ir LNK ir kitus lietuviškus kanalus kabeliai transliuos. klausimas, kas kam ir kaip mokės. o dabar – principo reikalas p. Živatkauskui su p. Sarakiene baigt muštynes ir susitart. manau, kad abu per smarkiai pasikalbėjo ir viskas turėtų būti sprendžiama aukštesniu lygiu.

    dėl skaičių – p. Živatkausko vadovaujama mini asociacija “prilaiko” apie 110.000 namų ūkių. Statistikos dėlei padauginame iš 2.6 ir gauname apie apie ketvirtį milijono žiūrovų.
    kita asociacija, LKTA (www.lkta.lt) vienija apie 320.000 namų ūkių turinčių operatorių. dauginkime iš 2.6….

    Pastaroji nekelia konfliktų, nes nėra čia ko ir kelt. kol kas patogu, kad nieks niekam nemokėtų. Klausimas, ką daryti su Viasat ir Gala televizijomis. Tos auga greitai. ir jei mokės visi, rinka pamažu pripras. Kabelinių operatoriams nepatiks mokėti papildomų porą litų už lietuviškų kanalų transliavimą, bet niekur nedings – matyt, atsiras rinkodariniai planai, kaip kad “bazinis planas už 10Lt (tik LT TV)” ir visi kiti.

    Grįžtant prie temos, tvmetrai.lt nepateikia procentinio skaičiaus TV metrų, išdėliotų kabeliniuose tinkluose. Realiai žiūrint, kai kurių kanalų jie net neidentifikuoja (pvz, informacinių operatorių kanalų ar pan). Todėl reitingai, kaip rūsčiai atitarė Tomekas, keisis. GRP/TRP įkainiai – ne. Nes vienintelė TV rinkoje egzistuojanti valiuta yra GRP (ir jį lydintis affinity). Kaip šią savaitę bus su LNK reitingais, smalsu ir man pamatyti. Teoriškai su tokiu namų ūkiu ir žmonių skaičiumi (sakykime, apie 250.000 žmonių), įtaka ne tokia ir maža – jei statistikos dėsniai galioja realybėje, 7% punktų pokytis yra daug. Jei kas mato skaičius, pvz, MTD, galėtų ir pakomentuoti.

    Jei pokyčių nebus, manau, tik profesionalioji rinkos dalis galės pasidaryt išvadas. Visi kiti gi stovės eilėse, “norėdami nutraukti sutartį”, rašys skundus, nes “TV3 numeris pasikeitė pas mane” ir panašiai. Bet prie to priprantama. Mikliai.

    Kolegos, laukiam skaičių.

    Please wait...
  52. bruno | 7 liepos, 2011 at 23:17

    oj, ir Tomekui – pamiršau prirašyti – kai bus galų gale LR gyventojų surašymo duomenys pritaikyti mūsų gyvenimuose – be abejo, GRP įkainiai tada turėtų keistis. Klausimas tik, kieno nenaudai…
    VLKF, čia ir jums atsakymas – jei dabar klientas mokėdavo 3.6 LTL už 1 GRP, tai kodėl jis už vieną GRP turės ir toliau mokėti 3.6 LTL, jei anot statistikos, vienas GRP bus lygus 3 LTL? vadinas, arba keičiam įkainius, arba galvojam planą B.
    Atsiprašau už runkelišką pavyzdį, bet dabar tik taip sugalvojau iliustruot.

    Please wait...
  53. uagadugu | 8 liepos, 2011 at 08:29

    Mhmhm… Na, gerai, kai turėsiu laiko, išblusinėsiu ir pabandysiu iš to sumeistraut atskirą įrašą į Komentatoriaus rubriką.

    Please wait...
  54. Tomekas | 8 liepos, 2011 at 10:21

    Na bruno, 7 procentinių punktų skirtumo nebus 🙂 Jei bendra galima auditorija sumažėja 7 procentais, tai tikrai nereiškia, kad jie visi LNK žiūrovai.

    O apie surašymą ir GRP vertę tai atskiras klausimas. Bet paprastai kaina yra koreguojama pagal paklausą, o ne pagal statistinius rodiklius.

    Please wait...
  55. vlkf | 8 liepos, 2011 at 10:40

    jo, ne taip parasiau. ne GRP verte, o reitingas, aisku 🙂 o kad zita megsta konfliktuoti ir jai tai gerai sekasi, tai matyt visa rinka zino 🙂
    o apie GRP svorio mazejima, jau buvo biski rasyta cia:
    http://www.starcom.lt/mazejanti-grp-verte

    Please wait...
  56. hortenzijus naturalis | 8 liepos, 2011 at 17:53

    Nu jo… Konfliktuojanti Zita su geručiu Živatkausku… vlkf, akis prasitrink – aš tos Zitos vietoj tiems initiniams šimtą metų neduočiau nė vieno kanalo. Lašinius augina iš tarpininkavimo biznio ir tiek. Iš čia ir arogancija. Fiziniai asmenys nuo riebėjimo tampa pikti, godūs ir neapskaičiuojantys savo reakcijų – mediciniškai įrodyta. Juridiniai, panašu – irgi.

    Please wait...
  57. vlkf | 12 liepos, 2011 at 11:52

    man akis prasitrint? del ko? 🙂

    Please wait...
  58. Majus | 12 liepos, 2011 at 22:59

    Ar zinote, kad J. Valančiūno šou LRyto TV atnešė neregėtus reitingus: jaunių finalą žiūrėjo net 27% televizijos žiūrovų. L ryto tv tokiu skaiciu nebuvo maciusi nuo pat ikurimo ypac zinant kad dabar vasara

    Please wait...
  59. ex Dievų Žiniasklaida | 12 liepos, 2011 at 23:53

    Pažįstama situacija, bet, tikiuosi, blogo dar neužlenksi 🙂

    Please wait...
  60. uagadugu | 13 liepos, 2011 at 00:02

    Man dėl kolegos blogo pavadinimo tai visuomet knietėjo paklausti, ką žiniasklaida turi bendra su dievais? Nors gal… Bet dievukai tokie… Patys sau dievukais patapę. Vazono gėlė – narcizas.

    Hm hm… Ghmz. Hm…

    Please wait...
  61. ex Dievų Žiniasklaida | 13 liepos, 2011 at 00:22

    Lietuvoje juk turi. Patys sau dievai, patys sau stabai.

    Please wait...
  62. Corot | 13 liepos, 2011 at 00:45

    Uagadugu, ar tiesa, kad tapote naujuoju “Lietuvos ryto TV” programu direktoriumi?

    Please wait...
  63. uagadugu | 13 liepos, 2011 at 07:35

    Netiesa, Corot. Negirdėjau, kad Lryto TV etatų sąrašuose būtų atsiradę negrų.

    Please wait...
  64. varpininkas | 13 liepos, 2011 at 11:26

    na, kiek teko matyt, ten vienas gongą muša

    Please wait...
  65. Solo | 13 liepos, 2011 at 13:37

    Tai gal naujuoju “Lietuvos ryto TV” programų direktoriumi tapo tas, kas slepiasi po uagadugu? 🙂

    Please wait...
  66. aivarai, | 13 liepos, 2011 at 17:53

    tiesa tiesa 🙂

    Please wait...
  67. nm | 13 liepos, 2011 at 20:24

    hortenzijau naturali, man kaip klientui visiškai nerūpi, kad vinita ten lašinius iš kažko augina. Aš žinau viena, kad jie KTV kainos (18 Lt) nekėlė tikrai ilgai nepaisant infliacijos, PVM ir viso kito. Pagarba už tai. Na ką, dabar kažkokie šmikiai užsimanė paimti pinigus už tai, kas oru ir taip nemokama. Kaip bežiūrėsi, šitoje vietoje durniaus vietoje lieka tai tas pats vargšas vartotojas, nes kas kitas, jeigu ne jis turėtų mokėt už eterį, kurio 1/3 yra beprasmė reklama, o visa kita prastos kokybės laidos. Na ką, dabar vietoj LNK įstatė LrytoTV (strategiškai labai neblogas ir sumanus sprendimas sakyčiau) ir visai nieko. LNK žinias dar kartais pasižiūriu srautu “iš oro” (blogai rodo, bet tiek to). Tik šiek tiek juokas ima, kai per radiją praeina LNK antireklama (vin)initai. Tiesiog laukiu nesulaukiu, kad jiems tai atsirūgtų!

    Skaitmeninė TV dabar patapo kaip koks keiksmažodis, nes mokestis auga bent 75%, kur beeitum. Čia tiesiog “puikiai” sulošta visų žaidėjų, labai gera proga pelnus pasikelt, nors transliavimo kaštai lieka tie patys arba net žemesni. Dar pridėk biznelį iš priedėlių ar kodavimo kortelių. Vartotojas, be abejo, kaip visada, durnas lieka.

    Please wait...
  68. tiesiogiai | 13 liepos, 2011 at 22:21

    Uagadugu, konkrečiai pateikite pertraukos priežastis ir ar tai jau pabaiga?

    Please wait...
  69. uagadugu | 14 liepos, 2011 at 08:01

    Pateiksiu, pateiksiu, tiesiogiai. Tik tada, kada man to norėsis arba ne. Taip jau susiklostė, kad šitas blogas yra mano, o ne kažkieno kito smėlio dėžė.

    Please wait...
  70. Artūras | 14 liepos, 2011 at 11:21

    Tikriausiai man teks užimti uagadugu vietą. Tik ne čia, o savo tinklaraštyje.
    Žinoma, aš tikriausiai nerašysiu visomis temomis, kuriomis rašė uagadugu, nes neturiu tiek šaltinių, kad galėčiau kai ką aprašyti, bet bandysiu apžvelgti situaciją televizijose.

    Please wait...
  71. uagadugu | 14 liepos, 2011 at 21:30

    Artūrai, pagaliau. Nuoširdžiai džiaugiuosi.

    Please wait...
  72. Žiūrovas | 16 liepos, 2011 at 16:17

    Turiu klausimą. Prieš mėnesį LNK pradėjo kartoti “nekviestą meilę”. nors ir kartojo ne nuo pradžių, bet jiem buvo likę dar nemažai serijų. Dabar kartojimų nebėra. Prodiuseris Skaisgirys su LNK yra susipykęs. Įdomu, ar jis turėjo įtakos kartojimų nutraukimui ar tai tik eilinis nestabilumas LNK programoje?

    Please wait...

Palikite komentarą