SKIEPAI, ARBA NE VIEN RUSAI KALTI, KAD ŽMONĖS NESISKIEPIJA “ASTRAZENECA”

(Last Updated On: 2021-04-19)

Štai klausau šiandien iš ryto LRT “Ryto garsų”, kur apie 6.50 VVKT atstovė Aistė Tautvydienė teigia, cituoju “(…) vakcinos “Comirnaty” (Pfizer) efektyvumas siekia 95 procentus (…), kalbant apie “Moderna” vakciną, jos veiksmingumas sieka apie 94 procentus (…), “Vaxzevria” (AstraZeneca) siekia apie 60 procentų (…)”.

Sakyčiau, efektyvumo skirtumas nemažas – 1.5 karto. Po kelių valandų pats skiepysiuosi “AstraZeneca”. Ar kuris sveikai mąstantis žmogus gviešis į tokį abejotiną efektyvumą galėdamas didesnį gauti už tokią pačią kainą – t.y. už dyka? Na, palaukęs kokią savaitėlę ar dvi. Didelis čia skirtumas šitiek pralaukus… Gal atsisakyti?…

Ta proga žvilgteliu į Sveikatos ministerijos tinklapį. Čia juodu ant balto: „AstraZeneca“ vakcinos jau po vienos dozės efektyvumas siekia 70 proc. Po antros šios vakcinos dozės, darant 12 savaičių pertrauką, vakcina, praėjus 7 ir daugiau dienų, 94 proc. apsaugo nuo užsikrėtimo ir simptominės ligos formų, 92 proc. – nuo sunkių ligos formų ir 87 proc. – nuo hospitalizacijos.”

BNS talpina šitokią informaciją: “Paskelbti rezultatai parodė, kad jau po pirmosios vakcinos dozės buvo užfiksuotas 76 proc. efektyvumas (PI (pasikliautinasis intervalas): nuo 59 iki 86 proc.), kuris išlaikytas po dviejų dozių. Taikant ilgesnį intervalą tarp vakcinos dozių, kuris siekė 12 ar daugiau savaičių, vakcinos efektyvumas išaugo dar labiau – iki 82 proc. (PI: nuo 63 iki 92 proc.).”. Dar daugiau čia pat: „AstraZeneca“ COVID-19 vakcina suteikia 100 proc. apsaugą nuo sunkių ligos formų, hospitalizacijos ir mirties, rodo trečios fazės klinikinių tyrimų analizė”

Ramu, skiepytis eisiu.

Bet klausimas kirba. Po I. Šimonytės vizito į rusakalbių rajonus daug kas prakalbo apie pragaištingą rusų kanalų įtaką. Taip ir yra. Pats ne kartą mačiau ir girdėjau. Vien iš anonsų galima spręsti apie tas durnių dainas durniams – ir Gates’as, ir mikroschemos, ir “Microsoft” – kokios tik isterijos neprisižiūrėsi. O po to pyragėlis – “galingųjų” rusų mokslininkų sukurtas “Sputnik V”. Beje, pastebėjote, kaip jis rašomas? Ogi taip – “S-Putnik V”. Nieko neprimena?

Skaityk  AURIMAS DAUTARTAS, ARBA LNK NEJAUTRA SAVO PRAEIČIAI

Tačiau nereikia ir rusų dezinformacijos, kad lietuvis pasidarytų atitinkamas išvadas apie vakcinas. Va, prašom, oficialios institucijos Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos atstovės Aistės Tautvydienės balsas aukščiau. Po VVKT žodžio kam man ta “AstraZeneca” su 60 proc. efektyvumo? Šlapią dešrą tegu šunys ėda. Beje, VVKT tinklapyje ši informacija pateikiama raštu. Ir oficiali LR vyriausybės svetainė “Korona Stop” pateikia analogišką informaciją – va, čia, prašom. Čia informacija atnaujinta kovo 30 dieną, kai medžiaga SAM svetainėje patalpinta kovo 9…

O po to nėra čia ko aimanuoti apie nesupratingus provincialus lietuvius, nelietuvius ir kitus kaimiečius, kurie nesupranta “AstraZeneca”privalumų. Ką sakot, tą ir girdim.

Nereikia ir priešo už sienos, kai savi tokie paslaugūs….

 

 

Please wait...
Kategorijos:  Visuomenė, Nuklausiau
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą