RAMŪNAS RUDOKAS JUROČKOS VAIDMENYJE IR TVARKINGIEJI PADAINAVIMAI

(Last Updated On: 2021-07-22)

Savaitgalių pagrindine intriga išlieka šokiai, todėl nuo jų ir pradėsiu. LNK kreivės šikart atrodė kiek geriau (duomenys iš TNS) – buvo intervalų, kai kanalas netgi pirmaudavo, bet taip dažniausiai atsitikdavo tada, kai TV3 rodydavo reklamą. Tačiau, lyginant su situacija prieš savaitę – pagerėjimas matosi.

Jurijus Smoriginas

nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

Kviečiu šokti,  praradusi traumuotus švietalus – Rimą Valeikį ir Rūtą Mikelkevičiūtę, iš kailio neriasi bandydama gerinti savo pokalbių segmentą. Ta proga laidoje atsirado Jurijaus Smorigino Dviračio šou antrininkas, kurio vaidmenį atlieka Ramūnas Rudokas. TV3 laidos pokalbių intrigos ašis – provokuojantys Vytauto Šapranausko ir Jurijaus Smorigino dialogai, už kurių cinizmo, kartais peraugančio į atvirą chamizmą, neįžvelgsi vaidybos. Gal tik kiek didesnį, laidos įtampos diktuojamą, bet ir už jos ribų gamtoje egzistuojantį koncentratą. Tai – ne visiems priimtina, bet gyva ir natūralu.

Tuo tarpu LNK laidoje tokios aktyvios, dirglios ašies nėra ir jos stoka bandoma kompensuoti aktorių komikų pasirodymais, kurių dalis yra improvizacija. Pastarojoje laidoje netgi ir suvaidintas Juročkos personažas įnešė daug gyvumo. R. Rudokui, net ir labai to norint, manau, nepavyktų būti tokiu šančiškai tiesmuku, kaip J. Smoriginas, bet netgi ir daug subtilesnis už savo pirmtaką Juročkos personažas sugebėjo išprovokuoti gyvas jau visiškai į saldėsį panirusio Vytenio Pauliukaičio reakcijas. Juročkai pavyko pagyvinti ir sau gražios Ingos Valinskienės bei sau elegantiško Rolando Vilkončiaus įprastai nuobodžią dermę. Tačiau kai kurie aktorystės fenomenai glumina – tarkim, atvirai dūrą stumiančio Sauliaus Sipario suvaidinti tuščiažodžiaujantys entuziazmai laidą ne pagyvina, bet, atvirkščiai – sodina.

Beje, kaip TV3 laidoje su triumfo gaidelėmis pranešė Jurgita Jurkutė, Ramūnas Rudokas nuo kitos laidos pereina į priešininkų stovyklą ir bus Šok su manimi dalyvis.

Skaityk  LRT: AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS DIRBA, "KLOUNAI" - SKALYJA

Tuo tarpu dirglioji Šok su manimi ašis ir šį kartą niekur nepabėgo nuo abipusiai giliašikniškų argumentų su abipusiais pirstelėjimais. Tiesa, J. Smoriginas nebuvo sentimentalus savo atžvilgiu ir pasivadino senu pavianu. Iškart po to TV3 jaunųjų žiūrovių favorito  Martyno Malakausko papukus ekspertiškai įvertino, kaip po dešimties metų nukrisiančius ir palinkėjo šiam nebūti jaunuoju pavianu, nors kitais šokėjais buvo taip sužavėtas, kad trusikai nusmuko. J. Smoriginas nebuvo sentimentalus ir užsienio kalbų atžvilgiu – priešistorinis, samanomis apaugęs V. Šapranausko anekdotas (Bond, James Bond – off, f..ck off) jam sukėlė susierzinimą, todėl anglų kalbą išvadino šunų kalba. Tačiau kažkodėl po poros minučių šunimi ir prabilo – bet labai prastai – šitoj vietoj baleto primarijui reiktų pasitempti ar bent jau viešai to nedemonstruoti.

J. Smoriginas buvo sentimentalus savo vaidybos Moteryse meluojančiose geriau atžvilgiu ir šio serialo populiarumą tiesiogiai sieja su savo žavia persona. V. Šapranauskas šio sentimentalumą ir įtaką MMG populiarėjimui  įvertino labai konkrečiai: 15 cm. ilgio Juročkos reitingais.

Palyginsiu humoro kokybę. Ramūnas Rudokas Juročkos lūpomis LNK laidoje taip įvertino Ievos Šimukauskienės tikrą ar tariamą romantišką bendravimą su Mariumi Jampolskiu: Ooo, Jūs iš arti matėte jo charizmą?! Jaučiate metaforą? V. Šapranausko humoravime jutote?

O trečiokams ir ketvirtokams tų poteksčių ir nereikia. Tarp jų visi Šok su manimi posakiai iškart tampa sparnuoti. Juose daug uždrausto vaisiaus – nenorminio šnekėjimo, kurį tėvai vargu ar toleruoja namie. O laidą, štai – kartu žiūri ir linksmai, šeimyniškai krizena. Irgi fenomenas… Lietuviškas toks.

Penktadieniais jokių permainų. Čia LNK Lietuvos dainai be konkurencijos laimint prieš Muzikos čempionų taurę, tautinis Šeškinės kanalas visgi įsigudrina net 5 procentais pralaimėti visos dienos auditoriją. Tai jau irgi tapo taisykle. LTV penktadieninę gyvastį palaiko tik Duokim garo žvalieji patrepsėjimai.

Skaityk  ARTŪRAS RAČAS Į LRT: DAR VIENA AKIVARO AUKA?

Šeštadienį visuomeninį kanalą kiek į priekį timpteli irgi tradiciniai dainavimai Sveikinimų koncerte. Visa kita buvo žiūrima prastai – gal lietuviška kino klasika Akmuo ant akmens su Regimantu Adomaičiu ir Eugenija Pleškyte iki Panoramos kiek išsiskyrė su 3 reitingo procentais… Bet, gerai, kad yra tokia alternatyva šokių pasiutligei. Tačiau nuo savo įprastinio vidurkio 11-12 proc. auditorijos dalies atsilikta maždaug dviem penktadaliais – 7.5 proc.

Sekmadienį vėl laimėjo LNK, nors, kaip ir TV3 penktadienį, servetėlės pralaimėjo geriausiu laiku. Jos Dvi minutės šlovės šauna į viršų tik tada, kai pasibaigia Lietuvos talentai, o po to peradresuoja auditoriją LNK filmui. Tiesa, prieš talentų laidą Indrės Makaraitytės Savaitės komentarų kreivė jau ne pirmą kartą atrodo geriau, nei Nemiros Pumprickaitės  Savaitės įvykių TOP 5.

Sekmadienis yra vienintelė diena, kur LNK stipriau dirba įdienojus ir į pavakarę.

LTV Triumfo arkos žiūrėjimas kol kas nerodo atsigavimo ženklų. Tai – laida elitui, kurios reitingas aiškiai parodo, kiek tų viršūnėlių teturime – 2-3 procentus populiacijos. Viskas ten gražu, sterilu ir iščiustyta – tik stebiuosi, kaip vedėjai liežuvio nenusilaužia laidos pabaigoj bandydami susakyti dalyvės ar dalyvio tris skaičius vienoj eilėj – bendrą dalyvio numerį, numerį konkrečioj laidoj ir vietą, kurią dalyvis užėmė. Po antro skaičiaus normalaus žiūrovo smegeninė sekmadienį 23.10 val. jau ir atsijungia. Triumfo arkos užmojis verčia ją lyginti su LNK ir TV3 šokių projektais. Simptomiška, kad, jei šias tris laidas išdėliotume vulgarybių skalėje, tai aukščiausiai joje užsikabarotų Šok su manimi, žemiau reiktų padėti Kviečiu šokti, o jau visai pažemėj, ties nulio riba rastume vietą Triumfo arkai.

Tai beveik tiksliai atitinka jų žiūrėjimo skaičius.

Skaityk  UFO NEWS: VUDU

Išvadas darykitės patys…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. vmv | 25 spalio, 2010 at 18:35

    Labavakara, jau kuris laikas esu atrades jusu puslapi ir turiu pripazinti, jog esate isties gana idomus, protingi ir pasverti komentarai, skaitant susidaro ispudis jog skaitau profesionalu leidziama leidini, tik su daugiau humoro. Bet turiu viena pastebejima del TV3 propogavimo ir akivaizdaus rodomo palankumo, beveik visada nuotraukos prie straipsniu tik is sio kanalo, o ir citavimuose juntamas didesnis susidomejimas nei kitais kanalais ar pvz tiesioginiu konkurentu ar nacional.kanalu. LNK simboliuose izvelge asociaciju su daiktais vis tenka isvyst idomiu ‘pavadiniu’, o taippat ir del vietos kur jie yra isikure ‘pavadinimas’ naujas atsiranda. Kodel TV3 nevadinat pvz Nemencines plento TV ar tik plento TV, kitu laikrastininku TV, Siauro TV, o BTV taippat galima butu serveteliu tv vadinti dar net labiau galbut tiktu.
    Issakiau savo minti noredamas tik atkreipti jusu demesi, o ne sukritikuoti, nes vertinu jusu darba is dziaugiuosi kad tokie esate ir turiu galimybe paskaityti tv pasaulio apzvalgio rasoma tarsi X stebetojo-ziurovo:)

    Pagarba,

    Please wait...
  2. nida | 25 spalio, 2010 at 19:09

    man regis, Smoriginas šį kartą buvo girtas.

    Please wait...
  3. adre | 25 spalio, 2010 at 19:36

    žinot, nida, ir mantaip pasirodė.
    O triumfo arka atrodo blankesnė nei ankstesniais sezonais, solistų pasirodymai lyg ne ta koja stojus. Gal ir tikrai trūksta to ‘trečio’, Jampolskio?

    Please wait...
  4. Piktuolis | 25 spalio, 2010 at 23:25

    vmv, uagadugu dažnai kaltinamas palankumu vienai ar kitai TV, bet tas tikrai nebūtinai yra tiesa. Iš kitos pusės – savo sienlaikraštyje žmogus kaip nori taip ir prasivardžiuoja 🙂

    O TV3 jau senokai Kalvarijų g. įsikūrę.

    Please wait...
  5. Justas | 25 spalio, 2010 at 23:47

    o LNK jau senokai isikurusi “Panoramos” prekybos centro verslo patalpuose, tai jau saltoniskiu tv tada :))

    Please wait...
  6. savelas | 27 spalio, 2010 at 21:51

    uagadugu – nesutinku del vulgarumo skales. mano kuklia nuomone LNK sokiai pirmauja. pradedant sokeju / vedeju kostiumais, baigiant skambancia muzika (tiek vinjetese ar fono, tiek per pasirodymus). galu gale net ir paciu dalyviu pasirinkime.(isskyrus pora isimciu). kazkada, pamenu, gyrete “didziaja” sokiu studija, kuri erdves begaliniu pojuciu turejo nusluostyti nosi tv3. studijos vaizdas gavosi kreivokas: viskas nukabineta mirganciomis lemputemis (amzinos kaledos???), pastatytos kazkokios rozhine spalva pasviestos kolonos. net komisijos stalas primena primena laidojimo biuro sharvojimo pakyla. ypac kai pirmose poroj laidu dar ir geliu puokste apacioje buvo pastatyta. matyt kazkas pastebejo, kad nekaip atrodo, tai pries savaite uzmeciau aki ir maciau, kad jau “patvarkyta”. geles nueme ir komisijos stala papuose. spekit – “kuo?”. zinoma, lemputemis!

    deja tai bendra kanalo tendencija, galioja beveik visiems ju projektams. na arba cia mano skonis prastas.

    br

    PS idomu, jie tai daro specialiai? neva – “vis tiek vien tik kvailiai ziuri …” ar cia tiesiog kazkieno talentas.

    Please wait...

Palikite komentarą