“UAGADUGU”: DAR DAUGIAU BURKINA FASO

(Last Updated On: 2019-08-13)

Kadangi Burkina Fasas Lietuvai paskyrė ambasadorę, jos šviesenybę ponią Monique Ilboudo, uagadugu skuba eiti koja kojon su laiku ir pasipuošė Burkina Faso vėliava. Va, dešinėj, viršuj (atsiprašau, bet Word Press kažkaip nesusiderina su mano šablonu ir nepavyko įtalpinti su tinkamais intervalais).

Ta proga pateikiu pagal Wikipediją parengtą pastraipėlę apie vėliavos simbolius.

Vėliavos raudona ir žalia spalvos bei geltona žvaigždė  būdingi daugeliui Afrikos šalių ir reiškia Afrikos šalių vienybę bei nepriklausomybę. Burkina Faso vėliavos žalia spalva simbolizuoja gamtos turtus, žemės ūkį bei šalies gerovę, raudona – žmonių aukas bei kraują, pralietą kovojant už šalies laisvę, geltona žvaigždė – socialistinį šalies raidos kelią ir revoliuciją.

Štai taip. Socializmas socializmu, bet, nepaisant mano subtilių užuominų apie patalpinimą puode sriubai, visokie Aliai iš Burkina Faso vis dar siūlo nesunkiai priglausti 30, 50, 100 milijonų dolerių turtingo numirėlio palikimo.

Galėtumėt liautis, nes ambasadorei pasiskųsiu.

Please wait...
Skaityk  TECHNOLOGINĖS INOVACIJOS: TELEKARUSELĖ #2
Kategorijos:  Margas pasaulis
Tags: , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. Mindauqas | 29 balandžio, 2009 at 16:37

    Geltona-žalia-raudona “būdingi daugeliui Afrikos šalių ir reiškia Afrikos šalių vienybę bei nepriklausomybę”. Štai kodėl ta saulutė už lango taip šviečia:)

    Please wait...

Palikite komentarą