LNK vs TV3: NAUJOJI ŠEŠTADIENIŲ-SEKMADIENIŲ PUSIAUSVYRA

(Last Updated On: 2019-07-31)
Žvaigždžių duetai, LNK

Žvaigždžių duetai © LNK

 

Po to, kai sausį-vasarį į programos balą įkrito didieji savaitgalio projektai LNK Žvaigždžių duetai bei Lietuvos supermiestas ir TV3 Chorų karai, po kelių savaičių drumstas vanduo baigia nusistovėti ir galima įžvelgti naujosios realybės kontūrus.

Tie didieji projektai sutraukia didžiausias mases žiūrovų, o būdami ilgi jie jas ilgai prie televizoriaus ir laiko. Televizijos daro viską, kad laidos dar labiau išsitemptų eteryje. Iš čia mada iškalbingiems vedėjams. Po truputį tampame italais. o ne kokiais nordiškaisiais vikingais. Artėjame link Silvio Berlusconi formuotų televizijos standartų, o S. Berlusconi per Rasą Kulytę artėja link mūsų. Tikras ir kūrybingas internacionalas. Apsikeitimas kūrybinėmis baltymų formulėmis.

Pergalės šių vakarų frontuose yra labai ženklios. Be tiesioginio žiūrimumo efekto, kurį galima išmatuoti skaičiais, televizijos skaičiuoja dar ir įtaką, kurią sukelia jų metu parodyti kitų laidų anonsai. Gerai žiūrima programa į viršų stumia ir mažiau žiūrimas ar naujas laidas pagal nuo kalno riedančio grumsto geometrinį žiūrimumo didėjimo dėsnį.

Šeštadienių antros sezono pusės lyderiai jau penktą sezoną yra LNK Žvaigždžių duetai. Tiesa, čia jau seniai niekas galvos nekvaršina, kuri žvaigždė yra dainuotoja profesionalė, o kuri – ne, bet logikos ribų išsitrynimas netrukdo žiūrovui laidą žiūrėti, nes tokios laidos žiūrimos ne dėl logikos. Šių metų Žvaigždžių duetams atsinaujinti padėjo, berods, dar ir Ievos Šimukauskienės pasirodymas vedėjos amplua.

TV3 šiais metais padarė pragmatišką žingsnį ir nutarė tiesiogiai su LNK nekonfrontuoti, perkeldama Chorų karus į sekmadienį, o šeštadienį rodydama didelio biudžeto animacinius filmus ir filmus visai šeimai.

Didelės nelaimės kalvarijos nepatyrė, nors realybės rožine nepavadinsi, nes, kaip ir ankstesnį sezoną, šeštadienis TV3 kaladėje yra silpniausia korta – dienos auditorija vakar pralaimėta triuškinančiai – 7 procentais (15.9:23.1), o animacija Žvaigždžių duetų pozicijoje pralaimėjo reitingais 9.1:13.6 (duomenys iš TNS).

Skaityk  MŪSŲ SKAITYTOJAI APŽAVĖTI TV3 SEZONO PRADŽIA

Atvirkštinė situacija formuojasi sekmadieniais.Vakar Chorų karai laimėjo prieš LNK Lietuvos supermiestą 12.2:8.6 (skaičiuota nuo 19.30 iki 22.15, kur pagal programą LNK laida turėtų baigtis, Chorų karams vis dar besitęsiant). Tiesa, TV3 pergalė, skaičiuojant dienos auditoriją visą dieną, jau ne tokia nokautuojanti, kaip LNK šeštadienį – 19.3:17.1, tačiau tendencijos ryškėja. TV3 apsimokėjo tas pragmatizmas – atidavusi šeštadienį, ji tos dienos nepralaimi labiau, nei prieš metus, o sekmadienį laimi.

Primenu, kad prieš metus sekmadienio vakarais dominavo LNK 2 minutės šlovės, o TV3 bandė laikytis ant Lietuvos talentų sukeltos bangos su labai įtartinos kokybės projektais, tarkim, tokiais, kaip Myliu LT.

Todėl naująja pusiausvyra labiau turėtų būti patenkinta TV3.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą