ILGASIS SAVAITGALIS PER TELEVIZIJAS: PRALAIMĖJOME VISI

(Last Updated On: 2020-01-29)

Aprašinėjome, ką per ilgąjį savaitgalį mums siūlė televizijos. Dabar turime ir auditorijos tyrimų rezultatus pagal Sic Gallup, todėl čia juos ir pateikiame.

Didžioji šeštadienio intriga buvo LTV Eurovizijos atrankų įsitraukimas į donkichotišką mūšį su LNK Žvaigždžių duetais ir TV3 Chorų karais. Apie patį LTV koncertą jau rašėme, todėl nesikartosime. Na, o kova buvo tikrai nelygiaverčių varžovų – iki 22:15 – tol, kol nesibaigė LNK ir TV3 laidos, LTV vargiai peržengdavo 5 procentus (apie 150 tūkst. žiūrovų), na, o peržengus šią ribą žiūrėjimas staiga šoktelėjo iki 10% (300 tūkstančių). Taigi, aišku, kad tie atlikėjai, kurie dainavo iki 22:15, ragavo daug mažiau žiūrovų dėmesio, nei kiti. Todėl dėsninga, kad pirmas dvi vietas atrankos ture laimėjo koncertavusieji gale, nors, objektyvumo dėlei reikia pripažinti, kad jie ir buvo stipriausi. Aišku, nesinorėtų galvoti, kad jie ir koncertavo gale dėl to, kad tokie turėjo būti…

Tiesa, LTV suspindo su Olimpiados atidarymo pavakariniu pakartojimu, bet ir šis trumpas blyksnis tęsėsi tik iki tų pačių nelemtųjų TV3 ir LNK megaprojektų pradžios. Iškart jiems prasidėjus staigiai smigta žemyn, nors atidarymas tęsėsi iki pat Panoramos.

TV3 Chorų karai tą vakarą gerokai gavo į kaulus nuo Žvaigždžių duetų. Trimitavimai apie Jurijaus Smorigino pasirodymą ir kitos savireklaminės akcijos neatnešė laukto rezultato.

Sekmadienį TV3 bangomis transliuotas Auksinis šventas Valentinas, kaip ir planavome, kibo į kulkšnis LNK 2 minutėms šlovės. Deja, kad ir kaip stengtasi su gyvomis vestuvėmis studijoje, TV3 dantys aukščiau negriebė. Bet 2 minutės šlovės reitingų amplitudė neperžengė 20%, ką be vargo darė anksčiau, o TV3 kreivė nesivilko pažemiu, kuo pasižymi Myliu LT. Taip pat kiek sumažintas jau įprastiniu tapęs visos dienos auditorijos dalies (share) atotrūkis nuo LNK, kuris siekdavo 10 procentų. Dabar čia matome tik 4 % skirtumą. TV3 turėtų būti patenkinta, nors, neabejoju, tikėjosi daugiau.

Skaityk  BRONISLOVAS LUBYS APIE PIRKĖJUS IŠ "TOS PUSĖS"

LTV programos prisodrinimas Olimpiados varžybomis televizijai didelių dividendų neatnešė – surinkta dviem procentais auditorijos mažiau, nei paskutinį savaitgalį, kai Olimpiados nebuvo.

Panašios tendencijos tęsėsi ir pirmadienį. Žiūrovai su pasimėgavimu žiūrėjo TV3 ir LNK filmus, o dėmesį pritraukė tik Dailiojo čiuožimo varžybos. uagadugu viltys dėl Socialinės jaunimo ir paauglių ugdymo akcijos Kai užaugsiu – būsiu paramos koncerto nepasiteisino. Jį žiūrėjo 5%, kai LNK ir TV3 komedijas rinkosi 10%. Ironiška…

Kaip ir tai, kad iš gausybės renginių, kurias LTV transliavo vasario 16 dieną, didelio dėmesio sulaukė tik Prezidentės kalba Vėliavų pakėlimo ceremonijoje ir po to rodytos Mišios.

O dienos lyderis – LNK renginys Kai švenčia vandeniai, kurio pagalba kanalas bent jau per šventes pirmavo prieš TV3 antradienį, kur šiokiadieniais žiauriai pralaimi.

uagadugu gaila LTV rodyto Herkaus Manto, kurį žiūrėjo penkiskart mažiau žiūrovų, nei LNK ir TV3 trilerius bei romantiškas komedijas.

Lietuvos televizijos patriotišką programą Valstybės atkūrimo dieną rinkosi 12% žiūrovų. Tiek to patriotizmo prie televizoriaus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Corot | 17 vasario, 2010 at 19:31

    Man tai visgi geriausia LTV šventinės transliacijos vieta buvo tuomet, kai po mišių katedroje visi giedojo himną. Giedojo giedojo, bet vidury posmo transliacija staiga nutraukta ir įdėta reklama. Erovaistinėje – 20 proc nuolaidos…

    Please wait...
  2. vlkf | 18 vasario, 2010 at 11:00

    gal tiesiog jau perdaug yra tu socialiniu renginiu ir visokiu spec koncertu, kuriu metu renkami geriausi ir visokeriopai dvasingiausi zmones? pas mus, deja, taip yra – jei kazkas zmonems (nevadinkime ju ziurovais ar vartotojais – jie yra zmones) patinka, tai butinai ta sfera reikia isspausti iki pilnos dehidratacijos. taip buvo su realybes sou, veliau su lietuviskais serialais, dabar sitie – gerumo dienu klonai. ir tokiu pavyzdziu, zinoma, gerokai daugiau

    Please wait...

Palikite komentarą