“EUROVIZIJA 2010”: PIRMAS ATRANKOS TURAS – PRISVILĘ BLYNAI SU MELANCHOLIŠKA UOGIENE

(Last Updated On: 2020-01-27)

Pirmas Eurovizijos 2010 atrankos turas varė pro šalį. Ne tik todėl, kad, apart poros atlikėjų, beveik visi nusigiedodavo, bet ir dėl rengėjos, LTV transliavimo ypatumų.

Visų pirma, dėmesį atkreipė įrašėlis Balsuojama tiesiogiai dešiniajame viršutiniame ekrano kampe. Kuris reiškia, kad transliuojama netiesiogiai. Nors ir žinojome, kad filmuota buvo ketvirtadienį, vis dėl to pasijutome susierzinę dėl tokios situacijos. Ko gero, tai pirmas toks atvejis, kai LTV rengiamos Eurovizijos atrankos transliuojamos netiesiogiai. O tai vyksta dėl to, kad iš Didžiosios LTV studijos šeštadieniais savo signalą tiesiogiai transliuoja TV3, kuri čia rengia savo Chorų karus.

Sakyčiau, gėda. Ir jokie milijonai skolų, kurias reikia atidirbinėti, šito neatperka.

Koncertą vedė ne tas vedėjas, kuris buvo anonsuotas. Turėjo vesti Giedrius Masalskis:

"EUROVIZIJA 2010": PIRMAS ATRANKOS TURAS - PRISVILĘ BLYNAI SU MELANCHOLIŠKA UOGIENE

O vedė LTV vyr. prodiuseris Audrius Giržadas, kuris G. Masalskio nedalyvavimą pateisina paprastai – žinote, kaip būna. Lėktuvai pavėluoja ir paveda

Šventai tikime, nors pikti liežuviai LRT koridoriuose plaka, kad kai kurių laidų autoriai ir vedėjai linkę atsisakyti dirbti už honorarą, kuris nemokamas ne vieną mėnesį.

Tikėsimės, čia ne tas atvejis.

Erzino smulkmenos. Tarkim, rodant suburtinį vaizdo klipą-primintuką, kur vieni po kitų iš eilės rodomi visi atlikėjai, nebuvo užrašų su jų vardais.

uagadugu nuomone, vaizdelis turi būti maksimaliai informatyvus. Smulkmena, bet kai kuriems balsuojantiems ar šiaip žiūrėjusiems nuo vidurio (o tokių persijungusiųjų iš LNK Žvaigždžių duetų ir TV3 Chorų karų iš visų žiūrėjusių galėjo būti ir daugumas), ji galėjo būti svarbi. Suprastume, jei būtų tiesioginė transliacija – per ją visko pasitaiko. Bet čia buvo transliuojamas įrašas – autoriai turėjo ištisas dvi dienas, per kurias galima viska išgražinti, išpuckinti kaip kine.

Skaityk  "CHORŲ KARAI" IŠĖJO IŠ "ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ" ŠEŠĖLIO: ŠANSAS?

Mums sukėlė įtarimų įgarsinimo kokybė pirmų dainų metu. Beje, apie šią problemą spėliodami kalbėjo ir komisijos nariai. Tarkim, atlikėjų Kafkos, Rūtos ir pritariančio kolektyvo Kiwi dainos Tonight metu, Kiwi vokalisčių apskritai nesigirdėjo. Galėtum galvoti, kad jos yra be balso, tačiau šiomis dienomis rodyto grupės Antis miuzikle Zuikis pleibojus savo ausimis girdėjome, kad čia labai ženklų vaidmenį atliekančios Kiwi merginos demonstruoja visai neprastą vokalą. Panašu,kad prie LTV garso pulto dirbę žmonės per pirmas dainas buvo kažko nesureguliavę. Po to ėjosi geriau, o į pačią pabaigą garselis skambėjo krištolu.

Aistės Pilvelytės krištolu. Ko gero, pirmą kartą per jos dalyvavimą Eurovizijos atrankose dainos Melancolia melodinė linija ne tik pilnai atskleidžia turtingą vokalistės balso paletę, bet ir yra atrakcinga pati savaime. Viduržemio jūros regionui ši daina turėtų labai patikti, o ir specifinio rafinuotumo Balkanų žiūrovams Aistė Pilvelytė turėtų kristi į akį.

Kiek trikdė žiūri akademiškas stilius, netinkamas tokiai tuštybės mugei, kaip Eurovizija. Kompozitorius Mindaugas Urbaitis su savo giliamintiškomis muzikinės teorijos žiniomis geriau būtų žiūrėjęsis kokio nors rimto operos konkurso atrankos komisijoje, o ne čia. Kiti, deja, prisiderino.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Tomas | 16 vasario, 2010 at 15:37

    Nervino ir kitos smulkmenos, kaip pvz.: viduryje dainos užmontuoja plojimus. Visiškai sutinku su jumis, nes kažkaip visai laida atrodė kaip DIDELIS prisvilęs blynas.

    Please wait...
  2. Henrikas | 24 vasario, 2010 at 16:17

    jai neišsiūsit Aistės į konkursą padarysit didelę klaidą pastoviai siunčiat neskambančias dainas

    Please wait...

Palikite komentarą