LNK vs TV3: “LIETUVOS SUPERMIESTAS” GAVO NUO “CHORŲ KARŲ”

(Last Updated On: 2019-10-28)
LNK vs TV3: "LIETUVOS SUPERMIESTAS" GAVO NUO "CHORŲ KARŲ"

Chorų karai © TV3

Sekmadienį, galų gale, po ilgių ilgiausio kaupimosi ir įsisiūbavimo driokstelėjo ilgai laukti Chorų karai.

Pastarieji šį sezoną buvo permesti iš šeštadienio į sekmadienį – berods, norėta išeiti iš LNK Žvaigždžių duetų apsupties, kur beviltiškai pralaimėta pastarąjį sezoną.

Tuo tarpu LNK jau tris savaites šildė sau sekmadienio geriausio laiko poziciją su Lietuvos supermiestu. TV3 nebuvo pėsčia – ji tas tris savaites užėmė su neeiliniais proginiais renginiais – Žmonių žurnalo apdovanojimų ceremonija Žmonės 2010, Europos krepšinio burtų traukimo ir himno rinkimo renginiais. Pastarieji prieš Lietuvos supermiestą reitingais ėjo arba koja kojon, arba nedaug ką nusileido.

Jų metu TV3 dar ir sėkmingai pristatė savo Chorų karų dalyvius – pamatėme beveik visus chorus ir diletantiška uagadugu akis pastebėjo vien tik stipriąsias puses.

Lyginant su ankstesniu, pralaimėtu sezonu Chorų karai padarė be galo svarbų tautai pakeitimą – ji sulietuvino dainas. Sulietuvindama žodžius TV3 pasiekė daug platesnę žiūrovų masę – jei pastarąjį sezoną TV3 galėjo pataikyti nebent į anglų kalbą beveik visuotinai valdantį paauglių sluoksnį, tai šiais jau įvažiuota dar ir į pusamžę ir vidutinio amžiaus žiūrovų grupę. Tam pasitarnauja ir chorų generolų pasirinkimas – ryškiausias pavyzdys Neringa Čereškevičienė kels sentimentą daug kam, kuriems 45+.

Chorų karai turi ir kitų stiprių kozirių – tai šiuo metu bene stipriausia TV šou vedėjų pora komercinėse televizijose – Jurgita Jurkutė ir Vytautas Šapranauskas ir, kas mane labai nustebino, dekoracinė erdvė, kurią TV3 išlaužė iš Didžiosios LRT studijos. uagadugu skaitytojai žino mano apsėdimą dėl erdvės – man buvo be galo nejaukus kokoninis sprendimas, pasirinktas Šok su manimi. O čia  – prašom! Tiek daug oro. Imk ir skrisk, dainas pasikinkęs!

Skaityk  MARIJONAS MIKUTAVIČIUS APIE SAVE: SULTINGAI

Nieko keisto, kad TV3 ir laimėjo – 13.3: 8.9. pranašumas nemažas ir, abejoju, ar atstatomas (duomenys iš TNS). Lietuvos supermiestas, panašu, jau pasiekė savo stiklines lubas, o Chorų karai dar tik įgauna pagreitį.

Aišku, ne visuomet tai būna privalumas, bet, šiuo atveju, berods, LNK laidos antriškumas – t.y. žaismingai pakopijuotas turinys, kaip ir Tu gali. Savaitės dvikovos atveju, kiša kanalui koją. Šalia mano jau akcentuoto Intervilles, atsirado pastabių komentatorių, kurie Lietuvos supermieste įžvelgia ir daugybėje šalių įvairiais variantais legaliai pavirtusio olandų formato Ik hou van Holland pėdsakų.

Simboliškas akcentas. Chorų karai nugali Lietuvos supermiestą – laidą, kuri yra prodiusuojama Lauryno Šeškaus – prodiuserio, gaminusio pirmąją varžybinę chorų laidą Lietuvoje – LTV Lietuvos balsus.

Kaip ir Chorų karai filmuotą toje pačioje LRT studijoje. Bet be jokių žiūrovinių pasiekimų. Su dideliu užmoju ruošti ir rodyti 2009-ųjų pavasarį, Lietuvos balsai kitą sezoną jau nebuvo atnaujinti.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 komentarai:

  1. Vytas | 14 vasario, 2011 at 15:22

    Teko ir man vakar uzmatyt tuos karus, na tikrai is pradziu net nesupratau kur fimuota, tik is LRT turimu mikrofonu atkasiau, kad ju studijoje. Labai daug erdves ir puikios dekoracijos, siaip dauguma rezisuriniu sprendimu irgi labai gerai. Per reklama persijunges LNK pamaciau tik sviesu ir spalvu kratini su nejuokingais papokstavimais – stipriai silpniau.

    Please wait...
  2. Tadas | 14 vasario, 2011 at 15:05

    Nu lyg nebuvau išgėręs, bet Barcelona berodz angliškai dainavo 😉

    Please wait...
  3. uagadugu | 14 vasario, 2011 at 15:16

    Dėl visų chorų – tikrai negaliu ginčytis. Bet daugumas – ne.

    Please wait...
  4. Stebetoja | 14 vasario, 2011 at 15:26

    Lietuviškas dainas dainavo lietuviškai, angliškas – angliškai. Vertinių jokių nebuvo. Orginalo kalba. Tiesa, Stano savo dainą “Ačiū tau už tavo meilę ir t.t.” paįvairino marokietiškai ir lenkiškai. Šiaip gražus renginys buvo. Gal kiek pradžioje užtęstas su visomis kalbomis. Teko ilgokai laukt, kol pradės chorai dainuoti. Bet šiaip – aukštas pilotažas ir reginiu ir turiniu!

    Please wait...
  5. uagadugu | 14 vasario, 2011 at 15:29

    Na, va. Patikslinta dėl tų dainų. Aišku, kad įsileido lietuviškas dainas.

    Please wait...
  6. Nerijus | 14 vasario, 2011 at 17:30

    sakiau, kad laimės “Chorų karai” prieš “Supermiestą”;)

    Please wait...
  7. siusia | 14 vasario, 2011 at 19:48

    Dekoras pernai metų, o čia kažkas naujas erdves mato. O kur režisūrą čia mato? Kalbam, dainuojam, kalbam, reklama, kalbam, dai……..

    Cituotas: Vytas nocopyright.lt

    Please wait...
  8. korta | 14 vasario, 2011 at 22:26

    Bet kokiu atveju “Supermiestai” yra sviestas sviestuotas. Kai nėra koncentracijos, gali pažiūrėti, perjungti, vėl pažiūrėti. O ten vyksta festivalis , ir tiek. O ką veikti žiūrovui? Jam reikia reginio su aiškiom kovos taisyklėm.

    Please wait...
  9. Uagadui ir kitiems | 15 vasario, 2011 at 09:04

    O aš manau, kad tokia reitingu persvara yra netgi labai permaža taip išsuktam projektui, plius neužmirškite, kad tai buvo premjera, o premjeras visada geriau sužiūri. Labai jau ištempti tie Chorai – tempas lėtas bet kokio renginio kokybę numuša. Nebūčiau toks optimistas, dėl ateities. Plius – pagal fonogramas dainuoja – kas mano protu – nesuvokiama… Kam dainuoti corui su fonograma?

    Please wait...
  10. smalsu | 15 vasario, 2011 at 10:18

    Fonogramos “Choruose” yra pati jautriausia projekto vieta. Iš esmės netgi turėti būti perspėjimas, kad choras dainuoja pagal fonogramą, o solistas- gyvai. nes dabar eilinis žiūrovas yra mulkinamas, komisija priversta kalbėti apie bet ką, išskyrus chorinį dainavimą. neskanu.

    Please wait...
  11. uagadugu | 15 vasario, 2011 at 11:07

    Ne visai tiesa. Viena komisijos narė padarė pastabą, kad jeigu šokti gerai neišeina, tai bent jau žiopčioti galėtų sinchroniškai.

    Please wait...
  12. Zemaitukas | 15 vasario, 2011 at 12:39

    O aš norėčiau apie chorų karus pakalbėt iš finansinės. Šiaip visos laidos stebėt neteko, tik įsijungiau prieš pradedant “Smaragdiniam”, vis gi įdomu ką parengė :).
    Prieš tai kai jau vyko atranka, teko tokį įdomų straipsnį pamatyt http://pramogos.delfi.lt/eteris/raseiniuose-vire-aistros-del-choru-karu.d?id=38992211, ir kilo mintis kiek dalyvavimas Telšiams ir kitiems mažesniųjų iš miesto biudžetams kainavo tas malonumas dainuot choruose.
    Gerb. uagadugu gal Afrikos platybėse teko regėt ar girdėt kokius finansinius skaičiukus?

    Please wait...
  13. uagadugu | 15 vasario, 2011 at 12:47

    Domėsimės, jeigu jau taip.

    Please wait...
  14. kiaulia | 15 vasario, 2011 at 14:06

    Grafomano užrašai.

    Įsijungiau chorų karus stipriai vėluodamas. Jau buvau beatsiimąs nuo draugės už tai, kad krepšinio taurės finalo stebėjimas sugadins jai visą chorų karų malonumą, bet tada supratom, kad nieko nepraleidom – kaip tik rengėsi pasirodyti Stano ir Tarptautinis Vilniaus oro uost… Oi, atsiprašau – Tarptautinis Vilniaus choras.

    Jeigu teisingai supratau, juos pristatinėjo 69 danguje. Merginoms pabaigus dainuoti, Šapras uždavė kelis klausimus, tačiau atsakinėdamos į savo mikrofonus “šeškės” kiek prisvilo, nes paaiškėjo, kad jie neįjungti. Ai, pagalvojau, šitai grupei atleistina.

    Keisčiausia, kad situacija vėliau kartojosi ir Šapras, kalbindamas chorų lyderius, taip pat pakišdavo būtent savo mikrofoną. Liko vienintelė viltis durnių motina, kad juos po dainavimo specialiai išjungdavo.

    Krito į ausis ir tai, kad garso kokybė kalbant vedėjams ir komisijai labai skyrėsi nuo garso kokybės dainuojant chorams pastarųjų nenaudai.

    Dar vienas klausimas kilo dėl Tauragės. Vienintelis choras, kuris pavadintas ne tiesiog miesto, bet “krašto” choru. Ir dar padėkos, skambančios Jurbarko bei keletui kitų savivaldybių… Galiu klysti, bet reklaminiuose klipukuose prie Tauragės choros tas žodelis “krašto” buvo prilipdytas tarsi dirbtinai, kažkur pavadinimo apačioje. Gal Tauragė pakankamai solistų nepririnko, kad teko į aplinkines savivaldybes kreiptis?

    Iš įdomesnių smulkmenų įstrigo tik aukštyn kojom užvirtusi vargšelė šokėja per Utenos pristatymą (makabriškai linksmai tuo metu nuskambėjo dainos žodžiai “Oi, Juzi Juzi, kur dingai?”). Pagrindinį prizą atnešusi blondinė irgi griuvo, tiesa, elegantiškiau.

    Dar kelis kartus į akis krito nesutampantys su fonograma žiopčiojimai ir tai, kad Kauno chore bene vieninteliame buvo keli profesionalūs dainininkai. Kita vertus, tai tikriausiai nėra draudžiama, šlovė Kaunui, kad prisiviliojo.

    Ir man visą laiką kėlė klausimų balsavimo sistema, kai balsuoti galima nuo chorų pasirodymo pradžios. Natūralu, kad paskutinis pasirodęs choras turi gerokai mažiau šansų surinkti pakankamą skaičių balsų už pirmąjį. Tiesiog jo iki pat pabaigos dar niekas nebūna girdėjęs ir jeigu balsuoja, tai tik dėl simpatijų.

    Kiek pamenu, tokia pati sistema yra ir “Eurovizijos” atrankose. Nesu Montvydo fanas, bet manau, kad būtent tai lėmė jo nepatekimą į “Eurovizijos” finalą. Chorų atveju, Kaunas su savo profais “pramušė”, bet jeigu paskutinis būtų pasirodęs koks vidutiniškas choras, jie galėjo likti už prasčiau pasirodžiusio, bet anksčiau suskambėjusio choro nugarų. Man tai atrodo neteisinga. Bet čia gal tik man.

    Please wait...
  15. PLIUS 45 MINUTĖS: KĄ GELBĖJA LNK – SEKMADIENĮ AR “LIETUVOS SUPERMIESTĄ”? | uagadugu

Palikite komentarą