AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMAS

(Last Updated On: 2020-04-11)

Delfi konferencijoje Audrius Siaurusevičius išvardino savo pasiekimus LRT:

AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMAS

Konferencija vyko LRT vadovybės pamėgtu valdomos demokratijos būdu – sau palankiame Delfi portale atsakinėjant į sau palankius klausimus. Na, kaip vienos didelės Rytų šalies vadovai, kartais irgi pavaidinantys demokratiją sau draugiškose žiniasklaidos priemonėse. Ta proga leidome sau įpjauti kai kuriuos iš nepatogių klausimų, kurie atsakymams nebuvo pasirinkti. Patys spėkite, kodėl:

AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMASAUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMAS

Valdomos demokratijos principai sėkmingai plėtojami ne tik Delfi erdvėse, bet ir dar artimesniuose kūnui LRT tarybos pakišeniuose. Štai iš Artūro Račo tinklaraščio sužinome, kad dėl LRT tarybos nario etikos kodekso ginčijamasi dar ir todėl, kad į jo projektą įtraukta nuostata nereikšti savo nuomonės apie Tarybos svarstomus klausimus ar savo požiūrį į Tarybos veiklą derinti su kitais Tarybos nariais.

Labai panašu į Spaudos klubą, kuriame taip pat nebuvo vaidinama demokratija ir visi dalyviai žinojo savo vietas. O jei nežinodavo, jiems buvo parodoma.

Na, o grįždamas prie jau minėtų pasiekimų negaliu nepažymėti, kad jau lenda kai kurie skaičiai. Ten pat A. Račas rašo apie 6,5 milijonų litų nuostolius 2008-aisiais, n milijonų nuostolius 2009 ir gerokai išaugusius trumpalaikius įsipareigojimus bei pažymi, kad planuojamas 2010 metų rezultatas yra 6-7 milijonai litų nuostolių.

Greit žinosime 2009 metų nuostolius, kurie, spėju, bus apie 10 milijonų litų. Be galo smagu, kad LRT administracija sugeba laiku sumokėti atlyginimus sau ir savo darbštiesiems priešpensijinio amžiaus etatiniams darbuotojams, bet, atsiribojant nuo šio entuziazmo ir žodį nuostolis pavertus į konkrečią paslaugų tiekėjo ir užsakovo santykių dimensiją, galime atrasti kraupią realybę. Tie dvidešimt keli milijonai yra skolos kažkam. Tas kažkas turi ne tik ūkinę veiklą, kuri dėl LRT įsiskolinimų nudažyta riebiais raudonais skaičiukais, bet ir už jos visai netoli tūnančias šeimas, vaikus. Kuriems, kaip ir tiems etatiniams, taip pat norisi valgyti. Nes nuo to, kad jie ne konarskiniai, o gatviniai, jų skrandis netampa gatvinio šuns, kuris gyvas kaulu, rastu prie konteinerio.

Skaityk  NAUJIENOS IŠ "LIETUVOS RYTO" TV: JAKILAITIS TAMPA RYŠKESNIS

Įdomiausia, kad tas kažkas gyvena keistame pasaulėlyje, kuris glūdi kažkur tarp iliuzijų ir savęs apgaudinėjimo. Jam atrodo, kad būtinai būsi pirmas kreditorių sąrašėlyje, jei būsi geras, nesibylinėsi ir netriukšmausi. Vieną pasibylinėjusį jau nuėmė. O LRT bankrutuoti negali. Todėl valstybė vienokia ar kitokia forma, anksčiau ar vėliau grąžins skolas.

LRT vadovybė irgi žino, kad valstybė už ją vis tiek viską grąžins.

Audrius Siaurusevičius

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , ,

3 komentarai:

  1. spyris | 18 kovo, 2010 at 21:44

    Berto teiginys/klausimas Siaurui Delfi “konferencijoje” leidžia daryti išvadą, kad, kad LRT ne ką toliau pažengusi už “uagadugu – televiziją, kuri transliuoja tekstus” 🙂 su kuo ir sveikinu 🙂

    Please wait...
  2. CataclysmMansion | 19 kovo, 2010 at 09:09

    To spyris 2010-03-18 21:44: Kyla klausimas, ar mums reikia tokios “pazangaus” VISUOMENINIO transliuotojo. Jei kuri nors priemone tampa neefektyvi, jos reikia atsisakyti.

    Please wait...
  3. Alius | 19 kovo, 2010 at 09:32

    2 CataclysmMansion http://uagadugu.blogas.lt/lrt-geriausias-laikas-optimizavimui-ty-likvidacijai-1438.html

    Please wait...

Palikite komentarą