LNK: “ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ” EROS PABAIGA?

(Last Updated On: 2011-02-15)
LNK: "ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ" EROS PABAIGA?

Žvaigždžių duetai © LNK

Rašydamas apie tokias savaitgalio TV naujienas, kaip laidos Tu gali. Savaitės dvikova neįgalumus, ar Lietuvos supermiesto pralaimėjimą uodegą pabrukus Chorų karams, desertui palikau dar vieną informaciją, kuri turėtų labiausiai neraminti buvusiame Taikos kino teatre Šeškinėje dabar įsikūrusius ir karingai painiais telekoridoriais marširuojančius LNK vadovus.

Žvaigždžių duetai vos vos aplenkė dviejų TV3 šeštadienio filmų tandemą – 12.5: 11 (reitingai – duomenys iš TNS).

Persvara leisgyvė. Prieš porą savaičių liečiau šią temą. Jau tada pradėjo ryškėti tendencija, kurią iliustravau laida iš laidos vis mažėjančiais skaičiais – 19.2> 15.5> 14.8. Tiesa, ketvirta laida tarsi ir bandė rodyti šiokią tokią stabilizaciją (15.7), bet šio šeštadienio rezultatai turėjo būti tikras nokautas servetėlėms.

Akivaizdžiai stagnuoja pagrindinis pastarojo sezono TV reitingų variklis! Laida, kurios dėka LNK 2009-2010 sezono pabaigoje ne tik pasivijo, bet ir buvo įgavo persvarą prieš TV3. Kas vyksta, merginos ir vaikinai?

Neįdėmiai žiūrėjau paskutinę laidą, perjunginėdamas. Tarsi nieko blogo joje ir nebuvo… Ieva Šimukauskienė suteikė Žvaigždžių duetams naujo kvėpavimo – kažko naujo penktą sezoną eteryje besisukančiai laidai ir reikėjo… Žiuri tas pats. Tempas ir vaizdelis, berods, irgi. LTV Eurovizijos žiūrėjime taip pat nebūta didesnio krustelėjimo (nuo 4.3 padidėjo iki 5.0).  Gal kuris įdėmesnis žiūrovas parašys ilgą komentarą, kurį bus galima patalpinti Komentatoriaus rubrikoje?

Klausimas svarbus. Tarsi vanduo smėlyje nyksta svarbiausi LNK pranašumai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , ,

23 komentarai:

  1. Nerijus | 15 vasario, 2011 at 16:13

    keista, kad tokie maži LNK projekto reitingai, kur pradingo tradiciniai tv žiūrovai: senjorai, kaimo gyventojai ir kiti, kuriuos domina paprastos dainos:)

    Please wait...
  2. Ingis | 15 vasario, 2011 at 16:20

    O gal apskritai šią savaitę buvo maži reitingai? Nors, reikia pripažinti, kada nors turėtų pabosti tie duetai.

    Please wait...
  3. uagadugu | 15 vasario, 2011 at 16:24

    Ingiui – o kur jie galėjo dingti tie reitingai? Ne liepa ir ne bulviakasis juk…

    Please wait...
  4. Stebiu | 15 vasario, 2011 at 16:23

    Nemoku rašyti ilgų komentarų, bet reikalas, mano nuomone yra paprastas. Animaciniai ilgametražiai filmai populiarūs visame pasaulyje. Pažiūrėk kokie filmai kino teatruose Lietuvoje surinko daugiausiai lėšų? O gi animaciniai (“SImpsonų filmas” ir t.t). O be to tv3 rodytas “Ledynmetis 2” sąlyginai naujas filmas. Ji gali žiūrėti visa šeima. O ką vaikai įdomaus gali pamatyti “Žvaigždžių duetuose”? Mano nuomone, visiškai nieko. Ką jaunąjai auditorijai sako tokie veikėjai kaip graikė Lola, Deivio žmona, tas pats Bareikis. Vienintelis gal Kirilkinas ir aktorius kur su Vilija dainuoja iš Zip fm. O kiti visi, tai gi ne Montvydas, Jampolskis, ar kad ir tas pats Zvonkus 🙂 . Tai mano nuomone vaikai žiūri, kas jiems įdomu – multikus. Dėl kitų auditorijų nežinau, bet pvz Ledynmetis tikrai gerai “sukaltas” multikas, o dar jis buvo profesonaliai dubliuotas (žinomų aktorių balsais) tai kodėl jo nepasižiūrėti. Reziume, “Žvaigždžių duetai” yra tam tikros auditorijos laida, o va animaciniai filmai (šiuolaikiniai) neturi visai jokio amžiaus ribų, jie įdomūs tiek vaikams, tiek suaugusiems, užtat toks ir skirtumas mažas 🙂

    Please wait...
  5. Ingis | 15 vasario, 2011 at 16:32

    Tiksliai. Dabar juk – vasaris.

    Please wait...
  6. praeivis | 15 vasario, 2011 at 17:00

    Čia akivaizdus įrodymas, kad laidos vedėjai įtakoja reitingus labiau nei dalyviai.

    Please wait...
  7. hm | 15 vasario, 2011 at 17:05

    čia priežastis ne duetuose,o iceage 2.Kai mano 7 metu panelė nuo antradienio pradeda derybas per kurį teliką galės žiūrėti “savo multiką” griūna visi reitingai.Šiam sezone taip buvo su “Vienas namuose”,”Šrekas 3″ ir “Ledynmečiu 2”.Niekas čia dėl Duetų su vaikais nesipyksta…

    Please wait...
  8. uagadugu | 15 vasario, 2011 at 17:29

    Tada kitas klausimas, hm. Kas atsitiktų, jei Žvaigždžių duetus rodytų TV3, o Ledynmetį LNK?:))

    Please wait...
  9. Arūnas | 15 vasario, 2011 at 17:25

    Aha, ir mes su žmona šį savaitgalį žiūrėjom “Ledynmetį”, o ne duetus. Ir šiaip kažkaip silpnoki tie duetai šiemetiniai – vieną laidą probėgom mačiau, tai net neišvardinčiau, kas dalyvavo. Labai neišskirtiniai dalyviai. O šiaip duetams gerą pradžia davė Kernagis, vėliau jie tapo tarsi jo “palikimu” – paskutinis maestro projektas, ką akcentavo ir jau nauji laidos vedėjai. O šiais metais to krūvio jau nebeliko, kažin ar iš viso Kernagis paminėtas buvo. ir susideda po truputį – silpni dalyviai, mažai naujovių, nebėr kernagiškos auros + tv3 priešpastato ne analogišką, o gerokai skirtingą turinį. Jei “trioškė” ne animaciją rodytų, o “evrovidenjos” atranką ar kokį kitą dainavimo projektą, gal būtų kitaip. O dabar – turiu ką rinktis.

    Please wait...
  10. smalsu | 15 vasario, 2011 at 17:32

    Nieko nuostabaus. Nesunku pastebėti, kad LNK bando nusisukti nuo kaimo auditorijos, bet nelabai suvokia, kaip tai padaryti. Šiais metais pasikeitė tiek atlikėjai, tiek repertuaras. Čia ir analitiku nereikia būti. Tereikia peržvelgti, kiek plačiosioms masėms įdomūs bareikiai, armoškaitės, ramoškos ir t.t. bei jų atliekamos pseudomenu persunktos ir palyginus siauram ratui (plius Kristina Kazlauskaitė) įdomios dainos. Išvada paprasta, kad vietoj pseudo meno tie žiūrovai nuoširdžiai renkasi (ir rinksis toliau) multikus ir visą kitą šlapianką. C’est la vie.

    Please wait...
  11. hm | 15 vasario, 2011 at 17:48

    Nežinau kas atsitiktų.Geras klausimas…
    Bet mažieji telemaniakai viską sužino,nieko nepamiršta ir prašo prieš miegą padainuoti anonsą:))

    Please wait...
  12. Vygis | 15 vasario, 2011 at 19:25

    Todėl kad Žvaigždžių duetai visiškai išsisėmė ir nebeįdomūs – tas pats gašlokas gumoras, ta pati muzikinė karaoke stiliaus beskonybė, tas pats tuščias ir išpūstas miesčioniškumas, blizgučių demonstravimas, Kazlauskaitės, Katkaus, vedančiųjų klaunada, vaipymąsis ir seilėjimąsis. Na juk kaimiečių kantrybė irgi ne begalinė.

    Please wait...
  13. Ingis | 15 vasario, 2011 at 20:43

    Esu kamietis, tai Vygis gerifilmai.eu tiksliai nusakė mano būseną žiūrint “Žvaigždžių duetus”. Pritariu. Gumoras – neveža. Reikia – humoro. O dainuoja lyg per atgitbrigadų konkursą. Dievaži, nusimušo taikiliai.

    Please wait...
  14. viesulas | 15 vasario, 2011 at 22:05

    na, su paskutiniais dviem kometarais sutikčiau iš dalies ir visiškai pritarčau, kad “LNK bando nusisukti nuo kaimo auditorijos, bet nelabai suvokia, kaip tai padaryti.” Dainininkų lygis akivaizdžiai aukštesnis, atlikimas įdomesnis, tokių duetų jau galėčiau klausytis. Man kaip tik susidarė įspūdis, kad dingo kažkoks nenusakomas miesčioniškai poniutiškas provincijos blizgesys, bet pakaitalo jam nėra, nors žvilgiom staltiesėm dengti staleliai niekur nedingo. Baisiausia, kad nėra ir pakaitalo “žvaigždėms”. Nėra nei skandalingų, nei akiplėšiškų, nei kūrybingų, nei kitaip emociškai patrauklių asmenybių. Nėra įvykių. Taigi laida išsikvėpusi, komisija pavėpusi ir kažin, ar pati sau įdomi (išskirčiau tik Vanagą — matyti, kad jis plačioj padangėj skraidęs). Dėl asmenybių stokos, manyčiau, smuko ir “Triumfo arka”.
    Beje, įdomių vaikų bado nėra — pakanka žvilgtelėti į “Lietuvos talentus” ir Čereškevičienės vedamą laidą (neprisimenu, kaip vadinas).

    Please wait...
  15. nm | 15 vasario, 2011 at 23:43

    Mano nuomone, tai papraščiausiai yra dar vienas įrodymas, kad panašių laidų akis į akį nereikia statyti. Žiūrovai dabar turi pasirinkimą (tarp filmo ir “dainavimo”), todėl gal daliai nebereikia žiūrėti duetų “iš bėdos”. Be to, tai jau 5 sezonas, reta laida didina populiarumą po tiek laiko. Paprastas žiūrovas jau jaučia projekto amžių, naujovių daug nematyti, laida tampa lengvai “pakeičiama”. Be to, Lietuvos “žvaidždžių” pabangė tiesiog gerokai per maža ir ne kai kurie žiūrovai (įskaitant mane) jau yra persisotinę tų pačių veidų visur ir visada. IMHO, todėl susidomėjimas ir krinta.

    Please wait...
  16. Uagadui | 17 vasario, 2011 at 09:17

    O aš manau, kad šis straipsnis – iš piršto lauztas, nes negalima daryti išvadų nei iš vienos chorų karų premjeros, nei iš vienos paskutinės Žvaigždžių duetų laidos. Juolab, kad Chorų karų premjeros reitingas buvo trečdaliu mažesnis už Žvaigždžių duetų premjerą 12,7 prieš 19,2. Keista, kad tai “liko nepastebėta”. Pastebiu tendenciją, kad kažkodėl bandoma Žvaigždių duetus vis peikti…

    Please wait...
  17. uagadugu | 17 vasario, 2011 at 10:12

    Na, atsiverskit praėjusio sezono uagadugu rašinėjimus ir ten rasite tik pagiriamuosius opusus. Nes tą sezoną laidos skaičiai atrodė geriau. Tokios ir tendencijos. Beje, įrašas apie tą pirmąją šio sezono laidą taip pat buvo panegirinis – bet irgi dėl gerų skaičių. Gerai, kad sulyginote abiejų premjerų reitingus – kuo daugiau informacijos tinklaraščio skaitytojams – tuo geriau. Aš visko negaliu aprėpti. Dalyvaukite diskusijose ir dažniau. Mielai prašom.

    Please wait...
  18. zorge | 17 vasario, 2011 at 16:39

    O premjera ZD5 buvo ziurima del apsivogeles… + kolobovaites ir m.jampolskio akistatos. Dingo skandalas, dingo reitingas…
    O jei but teisingam, tai 5 laidu sio sezono ir preito palyginimas toks:
    kazkur 3% pereitas buvo geresnis. Velgi 3 proc. tokia maza riba, kad galima sakyt reitingai normalus, tikrai ne prastesni nei pernai :). Pernai juk ZD4 ir 10% apturedavo. Pataisykit jei klystu. Aciu

    Please wait...
  19. uagadugu | 17 vasario, 2011 at 18:22

    3 reitingo procentai nėra mažai, kolega. Tai 100 tūkstančių žiūrovų arba kažkur penktadalio auditorijos sumažėjimas. O kad ŽD4 gegužės mėnesį turejo 10, tai yra labai normalu.

    Please wait...
  20. zorge | 18 vasario, 2011 at 08:09

    Ne geguzi o vasari.
    3 proc netekimas skaiciuojamas ne absoliutinis, o santykinis :), teip kad is tikro nera taip blogai kaip rasote. Na bent jau kol kas…

    Please wait...
  21. uagadugu | 18 vasario, 2011 at 09:25

    JŪs užknisot, Zorge. Pats iškėlėte tuos savo tris procentus, o dabar ir interpretuojate, kaip norite. Šiame bloge, kai rašoma, kad reitingas nukrito 3 procentais, reiškia, kad jis duotame intervale, lyginat su ankstesniuoju, sumažėjo 3 procentais, t.y, tarkim, buvo 15, o tapo 12. Jeigu rašote apie kažką kitą, tada ir rašykit iš karto – santykinis, auditorijos dalis etc.

    Please wait...
  22. zorge | 18 vasario, 2011 at 10:24

    Atsiprašau labai.. tikrai nenorėjau sukelti neigiamų emocijų.

    Please wait...
  23. “ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ” ERA DAR NESIBAIGĖ | uagadugu

Palikite komentarą