FIKSAVOME: 252 MINUTĖS SAVIVALDYBIŲ RINKIMŲ PER TELEVIZIJAS

(Last Updated On: 2020-07-22)

Šį kartą rinkimais specialiomis laidomis žibės 3 televizijos, o ilgiausią – 3 valandų bloką rodys Lietuvos ryto TV. Po valandą skirs visuomeninė LTV ir TV3. Specialių rinkimo laidų neruoš nei BTV, nei LNK.

20.00 val. Lietuvos ryto TV. Sveikinasi Edmundas Jakilaitis, kuris anonsuoja, kad pas jį šįvakar svečiuosis visi. Įsikirtimas į VRK. Berods balsavusiųjų bus daugiau, nei prieš 4 metus.

Grįžtama į studiją. E. Jakilaitis anonsuoja paruoštukinį reportažą apie išankstinių rinkimų eigą.

Studijoje Artūras Zuokas. Kampanijos išskirtinumą pastebi tame, kad jam teko rūpintis tik Vilniumi. Pastebi korektiškumą ir korektiškumo malonumą. Pastebi gamtoj neegzistuojančius geriausius politikus. E. Jakilaičiui parūpo oro kompanija. A. Zuokas patvirtina intencijas. E. Jakilaitis įtariai įtaria interesų konfliktą. A. Zuokas ginasi. Mato problemą. E. Jakilaitis abejoja problemos buvimu. A. Zuokas viską skaičiuoja. Nori didinti turistų skaičių. Nori oro kompanijos, kurią įnirtingai vadina aviakompanija. E. Jakilaitis pastebi populizmą A. Zuoko noruose kelti atlyginimus. A. Zuokas ginasi ir mato galimybių. Nori, kad kompanijos duotų naudą. Sako, kad yra pajėgus sumažinti šilumos kainą 20 proc. per alternatyvų kurą. Šneka apie profesionaliai sudėliotą grandinę. Mato nusikalstamą veiklą tame, kad Vilnius taupė mažiau apšviesdamas miestą. Nori bevielio interneto visur. E. Jakilaitis klausia apie oranžinius dviračius. A. Zuokas sutinka,kad tai reklama. E. Jakilaitis parodo reklamą su Jeremy Irons’u. A. Zuokas jį vadina savo draugu. Pasažas apie autorines teises, Marijoną Mikutavičių, prodiuserinę kompaniją ir TV3. Atsiprašo.

E. Jakilaitis anonsuoja Kazimierą Prunskienę ir nukreipia žiūrovą į reklamą.

Grįžtama. Šneka apie teismus. Apie Šatrijos Raganą ir jos, anot, E. Jakilaičio, šluotą. K. Prunskienė šneka apie kiekvieną partiją, kuri, jeigu yra partija, turi dalyvauti rinkimuose. E. Jakilaitis yra užčiauptas. Šneka be provokacijų. Klausia apie tai, ko tikimasi. K. Prunskienė ilgai pasakoja apie viltis, vardina miestus ir kaimus. E. Jakilaitis sako, kad K. Prunskienė yra matoma Švenčionyse ir klausia apie sūnų. Ši atsako, kad sūnus dar nuo Moterų partijos laikų laikosi su ja. Tikisi, kad Švenčionių rajone viskas susigrupuos, kaip ir visada. K. Prunskienė tvirtina, kad ji dar turi nacionalinių ambicijų. Mato savyje potencijos. Pyksta ant šou ir to, kad žmonės nemato realių dalykų. Dėl visko kaltina Valstiečių liaudininkų partijos skilimą. Ramūną Karbauskį laiko konservatorius palaikančiu. Tikisi patekti į valdžią penkiolikoje savivaldybių.

Reportažas apie aukščiausiųjų valdžios pareigūnų tupinėjimus prie balsadėžių. Dalia Grybauskaitė, Valdas Adamkus, kuris rinksis tik vieną; Irenai Degutienei yra svarbūs transporto kamščiai, norėtųsi, kad sostinė būtų sostinė; Algirdas Butkevičius nenori, kad viešosios paslaugos nebūtų būtų išnuomotos privatininkams; Andrius Kubilius trokšta matyti Vilnių tvarkingą, teisingą, skaidrų ir t.t. visokį pažangų ten. Ir ne ten.

Studijoje Gediminas Vagnorius. Be jo jokia Lietuvos ryto TV rinkiminė laida tokia negalėtų vadintis. Mato problemas dėl to, kad žmonės bijo būti įtraukti į sąrašus. Gąsdinimai. Šneka apie fantastiškus savo partijos sąrašus, bet jų (sąrašuose esančių fantastiškųjų fantastiškumo reprezentantų) niekas nepažįsta. Ne, pasirodo pažįsta! Mečys Laurinkus, Viktoras Gerulaitis, Andrejus Zadneprovskis. Kalba apie nustumtuosius, kurie jo partijoje turi šansą, kai kitos partijos yra užsidariusios. Nesivaiko skandalų. Save įvardija kaip klasikinę centro dešiniąją partiją. Įžvelgia alternatyvą socialistais virtusiems kitiems dešiniesiems. Dėl to socializmo, praktiškai, pritarčiau.

Skaityk  "TU GALI": DAR DAUGIAU INGOS NORKUTĖS LNK ETERYJE

Reportažas apie taip vadinamus nepriklausomus kandidatus.

Studijoje Artūras Paulauskas. Tikisi geresnių rezultatų. Mato energiją ir emociją. Sako, kad jo bandymas tapti Vilniaus meru yra pavyzdys partijai. Kuri neturėjo pinigų, bet dirbo individualiai, bendravimu (o tuos pinigus šįkart turėjo K. Prunskienė?). E. Jakilaitis šneka apie šlubus žirgus, o A. Paulauskas teigia savęs nenurašąs. Skirsto visus į tuos, kurie už Rubikoną ir prieš jį. E. Jakilaičiui kliūva V. Vygelis, kurio uagadugu nepažįsta. A. Paulauskas įžvelgia vienus asmeniškumus. E. Jakilaitis klausia dėl jo žmonos, Tarandės ir registracijos Širvintuose. A. Paulauskas svarsto, kas kuo naudojasi ir kad nėra ko taškytis.

21.20 val. Penkiomis minutėmis pavėlavusi savo laidą pradeda LTV. Vedėjas Andrius Kavaliauskas. Studijoje ne kokie ten žemo skrydžio politikai, o prašmatnieji apžvalgininkai Antanas Kulakauskas ir Vladimiras Laučius. Praneša, kad rinkimų aktyvumas buvo virš 44 procentų. Reportažas iš VRK.

21.27 Lietuvos ryto TV studijoje ponas Krabų lazdelių karalius Visvaldas Matijošaitis – Kauno Viči magnatas, kuris nenori atsakyti į klausimą apie tai, kiek jam kainavo rinkimai. Sąraše – patys jam geriausi, kurie yra ir apskritai geriausi, kadangi yra geriausi. Šneka apie moterų krepšinį ir socialinį reiškinį. Norėtų, kad miesto meras būtų ne renkamas, o samdomas. Deklaruoja ūkinius, o ne politinius siekius. E. Jakilaitis šneka apie sermėgines tiesas. V. Matijošaitis savęs neprojektuoja į nacionalinius postus. Jam rūpi Kauno miestas. Nežino, ar kur nors pateks, bet bandys įvesti aiškumo.

Reklama.

21.37 LTV. Pokalbių laida ta pačia sudėtimi vyksta. Diskusija apie nepartinius, kurie yra iš tiesų partiniai.

21.39 Lietuvos ryto TV. Studijoje Gintautas Babravičius. Įžvelgia didelę konkurenciją tarp liberalių partijų. Tikisi rezultatų ne blogesnių, nei prieš tai. E. Jakilaitis šneka apie paklaidas ir rinkiminio barjero peržengimą. G. Babravičius drąsinasi ir teigia, jog visuomet būna du kartus geriau. Apie save sako, kad nacionalinio lyderio pasiekimai yra laiko klausimas. Apie keliavimo hobį. Sako, kad politika yra ilgai grojanti plokštelė. Stengsis dėl liberalios idėjos dominavimo. Svarstymai dėl liberalių partijų susijungimo. Dar anksti, bet laiko klausimas.

21.50 Reportažas iš LSDP būstinės

21.50 LTV. Poetiška ponia su kailine kepure Zina Paškevičienė iš Panevėžio. Svarsto apie savo susidomėjimą, kokią valdžią Panevėžys turės. Rodo kažkokias vietinės reikšmės įžymybes.

21.52 Lietuvos ryto TV. Eligijus Masiulis aiškinasi E. Jakilaičiui dėl sveiko proto koncepcijos. Dėsto apie savo partijos pirmavimus rajonuose. Konstatuoja, kad A. Zuokas pirmauja Vilniuje. Ciniškai nedūsaudamas sako, kad jam tai ištarti nėra sunku. Šneka apie Klaipėdą.

Skaityk  LNK SPAUDOS PRANEŠIMAS: KAS IŠ TIESŲ PRIMENA RYLININKO BEŽDŽIONĖLĘ

21.55 Jungiamasi į VRK. Zenonas Vaigauskas pripažįsta apsirikęs dėl aktyvumo (manė, kad rinkėjų ateis mažiau).

Su kažkokiu jaunuoliu centrinėj Panevėžio aikštėj per LTV smaginasi (smagiai šnekučiuojasi) ponia Zina.

Z. Vaigauskas per Lietuvos ryto TV aiškina apie balsų skaičiavimo technologiją.

Ponia Zina baigė smagųjį benefisą LTV bangomis, grįžtame prie trijulės apžvalgininkų.

22.01 Lietuvos ryto TV. E. Jakilaitis skundžiasi, kad neturi duomenų, nors daug kas, o tame tarpe ir Z. Vaigauskas, juos turi. E. Jakilaičiui parūpo Viktoro Muntiano dalyvavimas E. Masiulio partijos sąrašuose. Šis viską verčia vietiniams kėdainiškiams. Tikisi. E. Jakilaitis sako, kad už durų trypčiojantis Viktoras Uspaskich teigia, jog jo partija ten renka 80 procentų.

22.06 LTV. Trijulė iškiliai mala liežuviais toliau. Teoriniai abstraktai apie tai, ką galima nuspėti ir ko ne. Kas svarbiau- pažiūros ar nuveikti darbai.

22.10 Lietuvos ryto TV. E. Jakilaitis jau turi rezultatus ir juos skaito. Tarkim, Kėdainiuose Darbo partija laimi, rinkdama 61 procento. V. Uspaskich teigia, kad Vilniuje jie yra treti-ketvirti. Šneka apie partijos brendą. E. Jakilaitis keičia į prekės ženklą. V. Uspaskich patvirtina turįs ambicijų būti meru, jei turėtų 13-15 deputatų. E. Jakilaitį vadina ponu Edma. Šneka apie savo sąžiningumą beribį. Sako nesąs būrėjas kažkokis tai. Konstatuoja, kad ne visur rinkėjas gali pačiupinėti jo darbus. Sako kad Jonas Pinskus atsisakys Seimo nario deputato, jei gaus Vilniaus vicemero postą. Apie kažkokią magišką salę viešiesiems pirkimams.

22.26 LTV jau baigė transliaciją.

22.28 Lietuvos ryto TV. E. Jakilaičiui pašnekovo nereikia, nes pasirodė skaičiai.

22.32 Studijoje Irena Degutienė. Džiaugiasi dideliu aktyvumu. Mato tendencijų išsipildymus, kur stiprūs merai laimi. Konstatuoja, kad Kaunas yra Kaunas. Sako, kad šią akimirką nėra nusiminusi. Džiaugiasi rinkėjų išmintimi. E. Jakilaitis klausia apie jos nusiteikimus prieš rinkimus. Ši atsako buvusi pasimetusi. Yra už tai, kad žmonėms būtų sakoma tiesa. Sako žinanti, kas yra pijaras. Apie sugedusį telefoną.

22.50 Įsijungia TV3. Indrė Makaraitytė Savaitės komentarų dekoracijoje tiesioginiu režimu. Balse jaučiamas susijaudinimas – tiesioginis eteris šiaip ar taip nėra įrašas. Skaito tam momentui žinomus rezultatus.

22.53 Lietuvos ryto TV studijoje LSDP lyderis Algirdas Butkevičius.

TV3 persijungė į reportažą apie pažeidimus.

Lietuvos ryto TV bangomis A. Butkevičius praneša apie savo nenorą blokuotis su konservatoriais Vilniuje. Praneša iškilią naujieną, kad rinkimuose galėjo dalyvauti fiziniai asmenys. Dėkoja vilniečiams už pasitikėjimą.

22.56 TV3 jungiasi su nuo šalčiu drebančiu, bet didvyriškai atsilapojusiu A. Zuoku judrioje Vilniaus gatvėje, berods, per Mezoną. Vėl šneka apie Rubikoną. Apie tam tikrų žmonių desperaciją. Teigia, kad Vilniuje pirmauja. Yra atsargus.

I. Makaraitytė atsiprašo dėl techninių nesklandumų ir jungiasi į reportažą, kuris prasideda be garso.

23.06. Visos televizijos rodo reklamą.

23.10 Pirma grįžta Lietuvos ryto TV.

23.11 Grįžta ir TV3. Reportažas apie agitaciją.

Skaityk  AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS IR LRT PASIEKIMAI: ATLYGINIMAI, KOMPENSACIJOS IR TRANSLIAVIMAS

Lietuvos ryto TV. Juozas Imbrasas tikisi, kad iki šiol suskaičiuoti kuklūs rezultatai Vilniuje dar pakis į geresnę pusę. Džiaugiasi gerais rezultatais Pagėgiuose.

Išsikraustymas į A. Zuoko štabą. Šis sako džiaugsiąs tuo, ką duos rinkėjai. Nelygina politikos su minkštu batonu.

TV3 vieši LSDP štabe.

Lietuvos ryto TV bangomis J. Imbrasas sako, kad visi šneka jo lūpomis apie šildymą ir Rubikoną.

Reportažas iš liberalų štabo.

23.25 TV3 lankosi konservatorių štabe. Grįžta pas I. Makaraitytę, kuri domisi partijų pinigais.

23.27 Lietuvos ryto TV studijoje vieši Raimundas Alekna. Mano, kad situacija bus skirtinga nuo praėjusios. Įmanomi visi teoriniai variantai – netgi sąjungos su A. Zuoku. E. Jakilaitis apie valdžią, kaip karštą bulvę R. Aleknos rankose. Šis vertina savo finišą sėkmingai.

23.31 TV3 vieši Darbo partijos štabe, kur stovi žydru šaliku pasipuošęs V. Uspaskich ir toliau plėtoja savo paranoją iškeisti europarlamentaro mandatą į Vilniaus mero.

23.33 TV3 atsisveikina.

Lietuvos ryto TV toliau šnekasi su R. Alekna.

Reportažas iš Liberalų ir Centro partijos štabo. Gintautas Babravičius šneka apie optimizmą. Algis Čaplikas džiaugiasi pergale Rietave. Mano, kad rezultatai bus geresni, nei jie patys tikėjosi (įdomu, ar jis bent jau pats žino tą atskaitos tašką?).

23.27 Grįžtama į studiją, kur E. Jakilaitis toliau skaito rezultatus.

00.12 Atsisveikina.

Visišku ir absoliučiu rinkimų nugalėtoju reikia skelbti Lietuvos ryto TV. Šis kanalas vietoj anonsuotų trijų valandų parodė  virš keturių valandų transliaciją – ne tik ilgą, bet ir turiningą. Beje, visi interviu su politikais studijoje buvo apiforminti iliustruojančiu, šone įpjautu langu su atskirai filmuota medžiaga. Visuomeninis transliuotojas dar kartą atliko sau nuobodžią transliavimo pareigą, nors, pripažįstu, vidurdienį parodė porą papildomų žinių laidų.

Nustebino TV3, kuri šįkart irgi paeksperimentavo su nekoncertinio formato rinkimų laida. Anksčiau tokių dalykų būdavo natūralu tikėtis nebent iš LNK. Kuris šį kartą niekuo nepasireiškė.

Please wait...
Kategorijos:  Fiksavome, Kanalai, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 komentarai:

  1. Mykolas | 28 vasario, 2011 at 01:18

    “Algirdas Butkevičius nenori, kad viešosios paslaugos nebūtų išnuomotos privatininkams” Jei neklystu, tai ponas Butkevičius kaip tik to nenori. 🙂 Nes dabar taip išeina, kad jis nenori, kad to nebūtų… 😀

    Please wait...
  2. uagadugu | 28 vasario, 2011 at 09:09

    Taisausi, Mykolai. Labai ilgas post’as – čia tų klaidų gali būti ir daugiau.

    Please wait...
  3. kiaulia | 28 vasario, 2011 at 08:22

    TV3 buvo patekusios į kažkokį užkeikimą vakar. Nuo to momento, kai Šapras chorų karuose per anksti iškvietė Zvonkaus chorą atsiimti prizo (kurio jie vėliau taip ir negavo), po to painiava persimetė į šitą tiesioginę rinkimų laidą. Didesnių ir mažesnių kliūrkų buvo tiek, kad nesusilaikęs po penkiolikos minučių perjungiau kanalą.

    Please wait...
  4. bruno | 28 vasario, 2011 at 11:14

    a kaip dėl ipad? nu labai jau matomas jis buvo:)

    Please wait...
  5. uagadugu | 28 vasario, 2011 at 11:22

    Va, matai, koks skirtumas tarp žmogaus prie technikos ir ne. Man tai buvo elementariausia lentelė su rezultatais.

    Please wait...
  6. mediatorius | 28 vasario, 2011 at 12:35

    “Visišku ir absoliučiu rinkimų nugalėtoju reikia skelbti Lietuvos ryto TV. Šis kanalas vietoj anonsuotų trijų valandų parodė virš keturių valandų transliaciją – ne tik ilgą, bet ir turiningą.”

    Prisiminkime, kiek laiko Jakilaitis tiesiog vardijo kiekvienos savivaldybes rezultatus is savo Ipad’o (berods, apie pusvalandi). Pats teiginys apie transliacijos ilguma siuo atveju dar visiskai nieko nesako. Bet del turinio kitu laidos segmentu metu – sutinku. lrytas tv laimejo.

    Please wait...
  7. uagadugu | 28 vasario, 2011 at 13:01

    Sutinku dėl to pusvalandžio. Atėmę jį iš 252 minučių gausime 222. Lyginant su TV3 ir LTV valanda, net jei tas valandas mechaniškai sudėtume vieną prie kitos, kaip beskaičiuosi vis tiek Lryto TV transliacija dominavo ne tik turiniu, bet ir ilgiu.

    Please wait...
  8. Stebetoja | 28 vasario, 2011 at 13:02

    Geriau jau nieko nerodyti, negu taip, kaip rodė TV3. Tikimybė, kad tiesioginiame eteryje bus nesklandumų – visada yra didelė. Todėl tiesiogiai leisti dirbti žmogui, kuris ir taip labai sunkiai susitvarko su baime kameroms – televizijos apsileidimas. TV3 vakar spjovė ant profesionalumo. Buvo labai neskanu.

    Please wait...
  9. mediatorius | 28 vasario, 2011 at 13:28

    Sutinku su “stebetoja”. TV3 tiesioginio eterio kliurkos buvo labiau erzinancios, nei juokingos. Pacios makaraitytes elgesys tiesioginiame eteryje – drebantis balsas, rankos neranda vietos, nezinojimas, ka rodo statistika vaizduojantis ekranas ir t.t.
    Pacioje pradzioje, jungiantis su vienos partijos (zuoko, kiek prisimenu) stabu – pirmiausia nesklandumai, o po to chaoso suksniai uz kadro… Primena “dar paziuresim”.
    tv3 zurnalistu klausimai… toks ispudis, kad jiem visiskai nesvarbu, ka pasakys pasnekovas, nes jie turi klausimus, juos ismoko ir pila. Pasnekesys atrode labiau kaip surezisuotas dialogas, nei bent siek tiek gilesnis, kritinis (kiek tai leidzia apkarpytas tiesioginio eterio laikas).
    A

    Please wait...
  10. ll | 28 vasario, 2011 at 15:56

    “Prisiminkime, kiek laiko Jakilaitis tiesiog vardijo kiekvienos savivaldybes rezultatus is savo Ipad’o” Oi, tikrai nemažai, ir vis paaiškindamas: “duomenys siunčiasi… siunčiasi…” 🙂

    Please wait...
  11. bruno | 28 vasario, 2011 at 19:34

    tiek to tas ipad. bet nuo vidurio jau buvo pradėjęs erzint.
    įdomiau buvo LTV pirmas “PAsijungimas”, kaip kad įvardino vedėjas Tomas su Kaunu. ten labai daili raudonų tonų rūbais apsirėdžius moteriškaitė lakstė paskui guvią pagyvenusią pensininkę-pirmininkę, tipo, pažiūrėsim, kokie rezultatai. palakstė, pažiūrėjo, kuri krūva didesnė. o tada iš popierėlio paskaitė. irgi jaudinosi. bet nieko, juokinga. tada kalbėjo VDU politologas, kurį ištiko nervinis tikas. iškart prisiminiau Lryto.tv, kur ir Viktorui panašus reiškinys nutiko. coincidence? 🙂

    Please wait...
  12. uagadugu | 28 vasario, 2011 at 20:26

    Reiktų paskaičiuoti laikus. Jeigu tuo pačiu metu, tada gal buvo koks saulės magnezijų išspinduliavimas. Sako, tada ir Chorų karai strigo, o potam visa šita velniava ant vargšės Makaraitytės persinešė:(

    Please wait...
  13. Stebetoja | 28 vasario, 2011 at 21:55

    Per LTV ir dar vienas pasijungimas buvo. Pačioj pradžioj, kur jauna žurnalistė, matyt praktikantė, kalbino VRK pirmininko pavaduotoją. Mergaitė taip jaudinosi, kad pradžioje galvojau, jog ji Amerikos lietuvė. Taip jos tartis skambėjo velniškai besijaudinant. Vėliau, su kitais žiūrėjusiais transliaciją, padarėm išvadą, kad tai jaudulio išdavoje skambanti marijampolietiška tartis 🙂

    Please wait...
  14. Dramblys LRT eteryje | Artūras Račas
  15. SKAIČIAI: SAVIVALDYBIŲ RINKIMAI PER TV | uagadugu

Palikite komentarą