“EUROVIZIJA” ATPŪŠKAVO PIRMU PUSFINALIU: NEPOLITKOREKTIŠKA INTERPRETACIJA

(Last Updated On: 2020-04-26)

LTV pati netrimituoja apie vakarykštę žiūrovinę sėkmę rodant Euroviziją.

Tiek to – mes patriūbysime. uagadugu yra be galo geranoriškas tinklaraštis.

LTV vakar buvo užtikrintas vakaro lyderis nuo 22 valandos. Kreivė buvo aukšta it LTSR įkūrimo dvidešimtmečio viršukalnė Tianšanyje – 12-13 procentų. Tiesa, nusileido prieš tai vakare dominavusiam TV3 Everestui.

Bet auditorijos dėmesio dalimi (viewership share) “Eurovizija” Lietuvos televizijai vakar padėjo žengti koja kojon su LNK.

Ta proga mūsų radikaliai subjektyvūs pamąstymai apie pirmojo pusfinalio rezultatus.

"EUROVIZIJA" ATPŪŠKAVO PIRMU PUSFINALIU: NEPOLITKOREKTIŠKA INTERPRETACIJA

© Eurovision

Jie trivialūs, vulgarūs ir primityvūs. Kitokie negali būti, nes pusfinaliuose pamatai tik vokus – nesimato kas, kam ir ką davė.  Slaptumas provokuoja sąmokslo teorijas.

uagadugu viskas aišku.

Serbija, Bosnija ir Hercegovina, Albanija ir Graikija į finalą pateko todėl, kad priklauso tai pačiai balkaniškai-turkiškai-bizantiškai melodinei grupei ir balsavo vieni už kitus. Taip pat už juos balsavo į finalą nepatekę makedonai (kažkas ir iš balkanų turi paslysti…).

Labai keista rusų daina atsirado dešimtuke, nes už juos balsavo jų tėvynainiai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Moldavijoje, už be galo dvasingą balalaikinį įvaizdį beatodairiškai juos mylintys vokiečiai, prancūzai, visuomet ir visada kairuoliški graikai ir, berods, lenkai, kurie be galo pamilo rusus po katastrofos prie Smolensko.

Į dešimtuką patys lenkai nepateko, nes meilė anaiptol nėra abipusė, todėl rusai, gyvenantys kitose postsovietinėse respublikose, už juos nebalsavo. O ir daina buvo nei velnias, nei gegutė. Lenkai Eurovizijai visuomet sumeta viską ką tik gali. Matyt, kad visiems patiktų. Bet nepatinka niekam.

Nepateko latviai ir estai – ne tik todėl, kad latvių vokalistė giedojo gaidžiais, o gerokai už mus pranašesni europiečiai – estai pasirinko kažkokią keistenybę, galinčią patikti nebent vieno kito Londono klubo auditorijai, o ne Eurovizijos.

Postsovietinių respublikų gyventojų sentimentai nei mums, nei estams su latviais negalioja – mes jiems esame kažkur netoli  vermachto. O Europoje daug kas laiko renegatais – rusais, kurie tarsi bepročiai priešinasi savo slaviškai prigimčiai ir pamatinėms vertybėms, užsispyrę šneka, o kartais dar ir padainuoja keistomis kalbomis, kurių niekas nežino.

Nepateko suomiai, nes vien tik estų dešimtuko neužteko, o kiti skandinavai nė žodžio nesuprato, apie ką buvo dainuojama.

Skaityk  ŽVAIGŽDĖS TELEVIZIJOSE: NECENZŪRUOTOS, APSVAIGINTOS, MARMALUOSE

Pateko moldavai. Ne tik todėl, kad dainos iš ten būna tradiciškai geros, bet ir dėl tų pačių postsovietinių šalių palaikymo. Be to juos parėmė begaliniais ciūgais po visą pietinę Europą po prisijungimo prie Europos Sąjungos pasipylę rumunai.

Baltarusams pakako postsovietinių šalių simpatijų Aleksandrui Lukašenkai.

Portugalams jau pradeda padėti fenomenalus jų fadu plitimas pasaulyje.

Belgai pateko, nes jų dainininkas, nors ir silpnagerklis, bet daina paprasta, kaip trys kapeikos. Gerai visiems – prie bambalio, slivovicos ar vodkės susispietusiems.

O islandę Europa dėmesiu apdovanojo kaip tik už gerą balsą. Be to netgi visiškai nežinoję apie šios šalies egzistavimą europiečiai geriau nei gerai įsikirto į jos buvimą dideliu plėmu ant žemėlapio tarp Europos ir Šiaurės Amerikos dėl to ugnikalnio neištariamu pavadinimu išsiveržimo. Maži, bet galingi. Vulkaniniai islandai.

Slovakai nepateko, nes už juos negalėjo balsuoti čekai, o jugai yra labiau balkanai, nei slavai.

Malta… Malta visuomet deleguoja kūningas gero balso divas, kurios dažnai užima aukštą vietą. Šį kartą nepasisekė, nors diva buvo. Maltos problema, kad Eurovizijose nedalyvauja italai ir arabai, o anglų ir airių balsų yra per mažai.

InCulto perspektyvos. Dainuosime pirmi. Tai blogai, nes nemažai žiūrovų nespės įsijungti televizoriaus. O ir įsijungusiųjų dėmesį gali nustelbti vėliau pasirodysiantys. Guodžia, kad moldavai į finalą pateko, nors irgi buvo pirmi. Gerai, kad mūsų balsavimo krepšelyje airiai ir gruzinai. Blogai, kad nėra braliukų. Kad nėra estų, nepergyvenu – mes jiems – ne skandinavai, todėl neverti pabalsavimo .

Belieka tikėtis, kad fenomenalūs savireklaminiai InCulto aktyvumai priešeurovizinėje fazėje padės.

Man tik įdomu, kodėl taip priekabiai vartė ir politinių motyvų InCulto dainoje ieškojo Eurovizijos komisija.

Skaityk  SKAIČIAI: VALINSKAI KOL KAS "NEVEŽA". NET IR KONFLIKTUODAMI

Tai – jau seniai geopolitinis šou, o ne muzikos konkursas.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Margas pasaulis, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , ,

8 komentarai:

  1. aborigenas | 26 gegužės, 2010 at 14:52

    Už rusus negalėjo Lietuva balsuot, nes jie skirtinguose pusfinaliuose.

    Please wait...
  2. uagadugu | 26 gegužės, 2010 at 14:57

    Tiesa, taisom.

    Please wait...
  3. dr.ore | 26 gegužės, 2010 at 16:21

    Užskaitau auksinę frazę:
    postsovietinėms respublikoms esame kažkur netoli vermachto… 🙂
    šventa tiesa

    Please wait...
  4. nu jo | 26 gegužės, 2010 at 17:19

    Suomiai nėra jokie skandinavai, kad ir kaip jiems norėtųsi. Estai tuo labiau. Tikrieji skandinavai yra viso labo švedai, danai ir norvegai.

    Please wait...
  5. Šiaip | 26 gegužės, 2010 at 19:51

    Teks ltv, lnk ir tv3 psistengti su programa, nes turės dar vieną varžovą:
    http://www.lrytas.lt/-12748844541272985411-lietuvos-ryto-televiziją-matys-dar-septyni-šalies-regionai.htm

    Please wait...
  6. Indrė | 27 gegužės, 2010 at 13:12

    Mažoms šalims nėja jokių galimybių nugalėti, nebent Latvijos atvejis, kai nugalėjo rusakalbė.

    Please wait...
  7. ZetaJ | 27 gegužės, 2010 at 15:45

    Nesutinku, kad mažoms šalims nėra šansų laimėti. Norvegija – geras pavyzdys, ir visai ne todėl, kad Rybakas – rusakalbis, dauguma šalių po 12 balų skyrė. Taigi, darykim išvadas 🙂

    Please wait...
  8. ^..^ | 28 gegužės, 2010 at 10:16

    “Labai keista rusų daina atsirado dešimtuke, nes už juos balsavo jų tėvynainiai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Moldavijoje, už be galo dvasingą balalaikinį įvaizdį beatodairiškai juos mylintys vokiečiai, prancūzai, visuomet ir visada kairuoliški graikai ir, berods, lenkai, kurie be galo pamilo rusus po katastrofos prie Smolensko.”

    Vokiečiai su prancūzais pusfinaliuose nebalsuoja, nes jie patenka tiesiai į finalą.

    Please wait...

Palikite komentarą