GABRIELĖ MALINAUSKAITĖ ŽADINS LIETUVĄ: BTV KRUSTELĖJO UODEGĄ

(Last Updated On: 2020-04-26)

Gavome mus be galo nustebinusį spaudos pranešimą. Spaudos pranešimai iš BTV yra labai reti. Ateina vidutiniškai koks vienas per mėnesį. Todėl kiekvieną naujai iškeptą skaitome su ypač dideliu susidomėjimu. Deja, dažniausiai jie būna apie kokias nors įvairių Europos fondų ir fondelių finansuojamas menkai žiūrimas laideles. Nieko įdomaus iš to nesitikėdami netalpiname tokios informacijos tinklaraštyje.

Tačiau paskutinė žinia – ne apie dar vieną iniciatyvą, kurios paskirtis – vėjais pamėtyti Europos mokesčių mokėtojų pinigus. Bent jau to norėtume tikėtis.

BTV rašo, jog birželio 1 dieną per Baltijos televiziją startuoja nauja pramoginė informacinė ryto laida „Rytas su BTV“. Nuo pirmadienio iki penktadienio 6.45 val. BTV žiūrovus žadins du žavūs jauni aktoriai – Gabrielė Malinauskaitė ir Martynas Vaidotas. Jie žiūrovams žada kiekvieną rytą daug nuotaikingos muzikos, smagios ir tik geros informacijos, įdomius pašnekovus bei linksmus reportažus iš gatvės. O maestro Eduardas Gimenezas kasryt žiūrovams pasakos apie temperamentingojo tango kultūrą ir, žinoma, mokys žiūrovus šokti. Kas bus jo šokių partnerė? Tegu tai kol kas lieka paslaptyje

Gabrielė Malinauskaitė, Martynas Vaidotas, Eduardas Gimenezas

Gabrielė Malinauskaitė, Martynas Vaidotas ir Eduardas Gimenezas © BTV

BTV renkasi tinklelio poziciją, kuri šiuo metu nėra labai prisodrinta konkurencijos. Buvo laikai, kai dėl rytinio žiūrovo įnirtingai kovojo LNK Ryto ratas ir LTV Labas rytas. Po to LNK savo laidą nuraukė ir LTV Labam rytui konkurencijos neliko. Koks nors komercinis transliuotojas kas savaitę transliuotų pranešimus su žinia, kad jis yra TV žiūrovų rinkos lyderis su lentelėmis ir reitingų pyragais. Tiesa, informacija apie tai, kurioje laiko zonoje tai vyksta, būtų atspausdinta mažomis raidelėmis…

Kitos Lietuvos televizijos sporadiškai bando įsijungti į rytinio žiūrovo medžioklę – tarkim, prieš metus-pusantrų tai pabandė padaryti LNK antrinis kanalas TV1, kuriam LNK kartais bando deleguoti neaiškių eterio eksperimentų realizaciją. Eksperimentas vadinosi Pabusk su TV1, tęsėsi kelis mėnesius, baigėsi liūdnai. Apie baigtį uagadugu rašė.

Skaityk  PAVASARIO GALVASOPIAI DĖL LNK TINKLELIO

Laidai nepavyko tinkamai konkuruoti su LTV. Jautėsi lėšų trūkumas, temų skurdumas. Laida Labam rytui kraupiai pralaimėdavo operatyvumu. Įkergsim čia vieną uagadugu skaitytojos vjustos komentarą šia tema – nereikėjo iš vakaro laidas filmuoti. o ir šiaip, nieko naujo neparodė.

Vjusta teisingai pastebėjo –

žiūrovas tobulai jaučia negyvą eterį.

Lietuvos televizijai gaminti Labą rytą yra natūralu, nes ši turi labai didelį padalinį – LTN – naujienų tarnybą, kurioje dirba etatinių žurnalistų bene šimtas. T.y. daugiau, nei BTV darbuotojų turi apskritai. Gal būt todėl BTV pirmu laidą apibūdinančiu žodžiu sako, jog ši bus pramoginė. Pramoginį, o ne žurnalistinį jos pobūdį parodo ir aktorių, o ne žurnalistų pasirinkimas laidos vedėjais. Čia įžvelgiame šiokį tokį pavojų – retas aktorius moka improvizuoti. Paprastai jie tiktai geriau ar blogiau perskaito svetimus tekstus. Kaip Žemyna Ašmontaitė, nusibaigusio Pabusk su TV1 vedėja…

BTV pramogą akcentuoja ir su Eduardo Gimenezo šokių pamokomis. Nors šokiai šiais laikais ir madingi, įdomu, ar įkarščio užteks kiekvieną dieną ir kiekvieną rytą.

Tai tokia visus syvus iščiulpianti mašina… Televizija…

Beje, gera pramoga kainuoja gerus pinigus.

Atsimenu vieną tokią laidą Kainos kodas, kuri BTV eteryje dar prieš pusmetį žadėjo skandalus ir karą savivalei kasdieniu režimu nuo pirmadienio iki ketvirtadienio (!). Žvilgtelkite į BTV programą dabar… Liko pusvalandis per savaitę, sekmadieniais. Išsikvėpta, berods, po kelių savaičių.

Suprantu, kad jauni ir karšti autoriai negalėjo apskaičiuoti savo pajėgumų, bet ką veikė BTV dirbantys profesionalai?

Tikimės, kad dabar jie kažką tikrai veikia…

Nors ir vasara ant nosies.

Būtų malonu, jei šis uodegos krustelėjimas nesibaigtų vos prasidėjęs.

Kai rinkoje daugiau konkurencijos – uagadugu visuomet malonu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. pow | 25 gegužės, 2010 at 12:32

    gaila, telikas neberodo, būtų įdomu pažiūrėt :)) tai lauksiu komentarų, kai pradės rodyt 🙂

    Please wait...
  2. Šiaip | 25 gegužės, 2010 at 20:05

    Būtų įdomu sužinoti nuomonę apie šią įstatymo pataisą:
    http://www.delfi.lt/news/economy/Media/siuloma-apriboti-reklamos-transliavimo-garsa.d?id=32744829
    Ką manote?

    Please wait...
  3. uagadugu | 25 gegužės, 2010 at 20:26

    Aš galvoju, kad reiktų sureguliuoti. Tik įdomu, kaip LRTK tai sukontroliuos.

    Please wait...
  4. Bunnie | 25 gegužės, 2010 at 20:55

    Aliau, patikslinsiu – LTN turi apie šimtą darbuotojų, bet į tą skaičių įeina ir operatoriai, ir montuotojai, ir transliacijos režisieriai, ir kitas pagalbinis beigi techninis personalas. Tai žurnalistų nėra tiek daug, kaip norėtųsi, bet ko gero vis tiek daugiau, nei realiai reikėtų 🙂

    Please wait...
  5. uagadugu | 25 gegužės, 2010 at 21:35

    Ačiū, Bunnie.

    Please wait...
  6. kestutis d | 26 gegužės, 2010 at 00:29

    dekui, bunnie, uz nusviesta situacija su milakniu – padejo susidaryti geresni vaizda

    Please wait...
  7. Corot | 26 gegužės, 2010 at 00:44

    Net nesitiki… iš BTV… Kad tik nebūtų tatai koks nors reklaminis visgi projektas.

    Please wait...
  8. juokinga | 26 gegužės, 2010 at 10:52

    Juokingiausia tai, kad BTV rytinę laidą darys ta pati chebra, kur TV1 darė: Karolis Malinauskas, Ruokis. Aktoriai pasikeitė, pavadinimas pasikeitė, gal dekoracijos pasikeis, gal virėjo to pačio nebebus (nors abejoju), o turinys ir sumeluotas eteris – niekur nedings.

    Please wait...
  9. Marius | 6 birželio, 2010 at 19:59

    Martynas Vaidotas,kas ce per klaunas??? Mano uoga maziau dazosi nei jis,jus ka rimtai ce? o gal istikruju prikolinat,o jam sakot kad tu Martynai atrodai cool,nors patys uz kameru susiriete is juoko,nu niekaip nesuprantu sito poksto del beprotisko kiekio makijazo.Net Gabriele maziau pridazyta,jus btv.kolektyvas atsakyngas uz vedeju yvaizdi pamastykite ar tikrai gera linkme einat,man vien del to nesinori jungtis jusu rytines laidos,matydamas pusantros moters pradedu blogai jaustis.

    Please wait...

Palikite komentarą