NUO PIRMADIENIO SU TV1 NEPABUSIME

(Last Updated On: 2019-08-07)

Televizijos, kaip visuomet, su patosu skelbia tik geras naujienas – laidų premjeras ir kitus įvykius, kurie skatina jas žiūrėti. Bet tyliai į programą įplanuoja tai, kuo nenori girtis (Sveikinimų koncertų atsiradimas TV3 nuo šio savaitgalio) arba jau visai nutyli liūdnus atvejus, kai laidos nuimamos (apie LRT specifinį atvejį uagadugu šiandien rašys vėliau). O nuimamos jos dažnai.

Toks ryškus atvejis atsitinka šiomis dienomis. Šį rytą įsijungę TV laidą Pabusk su TV1, žiūrovai užtiko jos vedėjus Žemyną Ašmontaitę ir Dainių Ožalą rūškanais veidais.

Plačių šypsenų, kokias matome aukščiau, jau nebuvo. Mat jie žinojo tai, ko žiūrovas dar nežino – nuo pirmadienio laida tyliai išnyksta iš eterio. Ar visam laikui, nežinia.

Laida nėra perliukas. Lyginant su jos didžiuoju broliu Labu rytu Lietuvos televizijoje, Pabusk su TV1 atrodo žymiai skurdžiau, bet tam yra logiškas paaiškinimas – jos sąmata, panašu, juokingo dydžio.

Todėl laida gaminama studijoje, kuri, ko gero, kokius triskart mažesnė, nei LTV, o žiūrovas labai aiškiai skiria klaustrofobišką vaizdelį nuo erdvaus. Cheminė sąveika tarp vedėju yra, bet nepavyko išvengti tam tikro dirbtinumo, nėra ugnelės. Vedėjų dialogai ir bendravimas su svečiais įrašomi, o ne tiesioginiai, kas iš karto įneša plastmasės kvapą. Pusė laidos turinio yra keturiskart laidos metu parodomos tos pačios iš vakaro LNK sumontuotos žinios, LNK anonsai ir muzikiniai klipai. Didžioji dalis vedėjų teksto įdėta jiems į lūpas redaktorių, tiesiog skaitant iš lapuko, gyvo bendravimo nedaug, nors būtent jis ir turėjo tapti laidos stiprybe. Dinamikos nepastebėjau, nors būtent tempą, kaip naują vertybę tokio tipo lietuviškoms laidoms labiausiai akcentavo laidos prodiuseris Karolis Malinauskas prieš Pabusk su TV1 premjerą šį rudenį.

Skaityk  DINGĘS "AIR FRANCE" LĖKTUVAS IR "DINGĘ" LTV ETERYJE

Čia rašau kaitaliodamas esamąjį ir būtuosius laikus, nes laidos nuo kitos savaitės programoje nesimato, bet ją dar bus galima pamatyti šiandien ir rytoj. Skubėkit, jei norite ją įsidėti į savo atminties archyvus. Žemyna Ašmontaitė – prašmatnaus grožio moteris.

Tik dukart laidos metu laikraščius apžvelgiantis Audrys Antanaitis šios dienos laidoje peržvelgė iš viso keturis laikraščius, nors jų išeina gerokai daugiau. Šį kartą pritrūko firminių sentencijų ir ketureilių, nudažančių jo vedamas laidas keistu ir neaišku, ar turinčių ką bendro su žurnalistika, kvapu (na, uagadugu irgi su žurnalistika, o ypač naujienų skelbimu taip pat turi mažai ką bendro, bet mes tokiais savęs ir nelaikome).

Laida gudriai sukonstruota – ji išvengia tiesioginės konfrontacijos su Labu rytu, rodydama muziką ten, kur LTV rodo Žinias ir atvirkščiai.

Panašu, kad siekta būti mažiau formaliais ir oficialiais, nei dažnai labai rimtus pašnekovus į studiją kviečiantis Labas rytas.

Gal pritrūko laiko, o gal talento, bet laida neturi daug auditorijos. Todėl vadovybė, ko gero, nusprendė pataupyti, nors šviežumo LNK kartojimų kanalui TV1 rytinė laida tikrai suteikia.

Matyt, šiais laikais šviežumo eteryje nereikia.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. vjusta | 25 vasario, 2009 at 17:49

    nereikėjo iš vakaro laidas filmuoti. o ir šiaip, nieko naujo neparodė:)

    Please wait...
  2. “RYTAS SU BTV” NUMIRĖ TYLIAI | uagadugu

Palikite komentarą