VALINSKAS LAIDOJE “PRIE PIETŲ STALO”

(Last Updated On: 2019-08-07)

Kaip tie žmonės greitai keičiasi. Štai Arūnas Valinskas atsiriboja nuo žiniasklaidos it betoniniu mūru, štai mielai leidžiasi pakalbinamas ne tik rimtų publicistinių laidų, bet ir neoficialių paplepėjimų prie pietų stalo. O gal ir pats daro žvitrius judesius, kad jį pakalbintų?

Turiu omeny Žinių radijo laidą Prie pietų stalo, kur su Seimo pirmininku atsargiai šnekučiavosi Ginas Dabašinskas, o mes nupešėme kelias citatas ir jas komentuojame savaip.

A. Valinskas apie išmintį:

Aš noriu pasakyti, kad mes norime remtis išmintimi ne tik ta, kurią patys neva esame sukaupę, bet kurią yra pasakę šviesiausi žmonijos protai (…)

Tas nevalingai išsprūdęs neva…

Apie žmonos įpainiojimą į politiką:

Aš, taip… kartą į savaite tradiciškai jos atsiprašau.

Nieko sau tradicija šeimoje. Marškinius skalbiu trečiadienį, kelnes penktadienį, o žmonos atsiprašinėju sekmadienį?

Apie atvirą žvilgsnį žmonėms į akis:

Paprasčiausias dalykas, kai tu atvažiavęs kalbėdamas su žmonėmis, gali jiems žvelgti į akis drąsiai ir pirmiausias palinkėjimas būna klausti tiesiai šviesiai, nebijant, kad kažkas kažkuo gali mane užgauti, (…).

O kiaušiniu?

Apie savo aroganciją:

Žinot, kai priėjo prie manęs, po to kai išrinko Seimo pirmininku po ilgų peripetijų septynių TV žurnalistai, po septinto klausimo, nes jie priėjo atskirai, jie visi klausė to paties klausimo: „na, tai kaip jaučiatės?“ Ir kaip tai paklausė septintas, aš nesusilaikiau ir pradėjau juoktis ir nuo tada aš pasidariau tas arogantiškas blogas, blogas Valinskas.

Leiskite nesutikti su šita žaisminga fantazija. uagadugu susidarė visai kita nuomonė, nes mes girdėjome ir kelis klausimus, ir kelis atsakymus. Mums atrodo, kad gerbiamas Seimo pirmininkas, dabar apsimetinėjantis žurnalistams savu, niekuomet toks nebuvo. Jau vien todėl, kad šitame ceche jis nedirbo. Pramoga – ne žurnalistika. Kai Lietuvos radijo (LR) žurnalistui Tomui Dapkui A. Valinskas atsakinėjo taip nemandagiai, kad V. Valentinavičius turėjo Seimo pirmininką statyti į vietą, mums pasirodė, kad šis tiesiog palaikė LR žurnalistą sau nelygiu piliečiu, o gal, kas dar įtikimiau, iki to interviu net nežinojo nei apie tokį žurnalistą, nei apie jo vedamą laidą. Lakiojant Mikutavičiaus, Žvagulio žvaigždinėje orbitoje kažkokie tarakonais pakampiuose lindintys žurnalistai ar apžvalgininkai reiškia nedaug.

Skaityk  LIETUVOS RADIJAS, TIBETAS IR KOSMOSAS

Po to reikia prašytis pas Giną Dabašinską ir giedoti ditirambus žurnalistikai.

Susiję rašiniai:

A. VALINSKAS IR JO PRISIKĖLIMAI

Please wait...
Kategorijos:  Nuklausiau, Personalijos, Politika
Tags: , , , , , ,

Palikite komentarą