AUTORINĖS TEISĖS: TELEKARUSELĖ #6

(Last Updated On: 2019-08-07)

Visas pasaulis šiais laikais pakabintas ant autorinių teisių. Štai garsieji U2 gavo tarsi šlapiu skuduru per savo išpuoselėtus veidus, kai portalui MySpace Music su pompa suteikė išimtines teises per juos įsikrovinėti naujausią albumą No Line On the Horizon. Nes iškart sužinojo, kad jis jau pora savaičių apyvartoje nelegaliai. Mat vieni tokie U2 atstovaujantys australai per klaidą jį patalpino internete žymiai anksčiau, iš kur albumą visai legaliai nusisiurbė pora dešimčių muzikos fanų, paslaugiai paplatinusių įrašus po pasaulį. Ir visa skrupulinga rinkodara kaip šuniui ant uodegos.

Kas yra autorinės teisės, neišvengiamai sužinos ir Anglijos Premier futbolo lygos futbolininkai. Mat BBC suskaičiavo, kad apie 250 000 tūkst. sirgalių Anglijoje ir dar nesuskaičiuojama galybė užsieniečių žiūri šią lygą nelegaliai. O tai reiškia mažesnes legaliai transliuojančių TV kanalų pajamas, iš kurių šie apsimoka už transliacijas. O iš jų gyvena klubai, savo ruožtu mokantys algas futbolininkams. Todėl vargu ar Ronaldo galės sau leisti dažnai daužyti naujus Ferrari.

Su autorinėmis teisėmis siejama ir galima JAV giganto Disney ekspansija į Rusiją. Ši su Rusijos partneriais ruošiasi sukurti superkanalą, kuris rodys beveik vien tik Disney fimus ir serialus. Deja, rusų televizinė taryba kol kas neleido susikurti šitam milžinui, nes “jai buvo pateikti klaidingi popieriai”. Žinodami painų Rusijos valdininkų mentalitetą, galime galvoti, kad priežastys ne popieriuose.

O štai vokiečių palydovinių sistemų gamintoja TechniSat paskelbė, kad nuo kovo mėnesio paleidžia į rinką visišką naujadarą. Tai palydovinė lėkštė-kėdė. Taip, tai kėdės formos palydovinė lėkštė. Mat kai kuriose šalyse, o ypač senamiesčiuose būna draudžiama prie stogų ir sienų tvirtinti lėkštes. Bet juk kėdę ant terasėlės užboginti niekas neuždraus, tiesa?

Please wait...
Kategorijos:  Konsumerika, Margas pasaulis, Technologijos
Tags: , , , ,

Palikite komentarą