BTV ŽADA SKANDALUS IR KARĄ SAVIVALEI

(Last Updated On: 2019-11-03)

BTV nustebino pranešimu apie naują laidą. Šioje televizijoje atsitinka taip nedaug, kad kiekviena nauja žinia būna tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

Pranešime dramatiškai klausiama Kodėl prekybos centruose plaunamos mišrainės? Kokius prekių antkainius slepia prekybininkai? Kas klausosi mūsų pokalbių telefonu? Kas slypi po žodžiais „akcija“ ir „nuolaida“? Ką daryti su bankais, už skolas atiminėjančiais būstus? Kaip pažaboti siautėjančius namų administratorius? Galiausiai – kaip sustabdyti tuos, kurie švaisto ir vagia mūsų pinigus?

Ir optimistiškai viliamasi, kad Į visus šiuos ir panašius klausimus atsakys jau lapkričio 2-ąją 18.00 val. BTV eteryje startuosianti ekonominės publicistikos laida „Kainos kodas“.

„Idėja kurti tokią laidą brendo jau seniai ir ji yra susijusi su visų Lietuvos žmonių, t.y. vartotojų, poreikiais. Įsibėgėjusi krizė, didėjantys žmonių apgaudinėjimo mastai, rinkoje pasirodę abejotini produktai, darbdavių, bankų ir paprastų prekybininkų savivalė tik dar labiau paskatino imtis šio projekto“, – sakė laidos idėjos autorius ir vedėjas, „Emmy“ apdovanojimą pelnęs režisierius Artūras Žukauskas.

Artūras Žukauska

Artūras Žukauskas © BTV

Tikslumo dėlei pažymėsime, kad Emmy režisierius Artūras Žukauskas nuskabė ne už pasiekimus režisūroje, o už aktorių parinkimą į filmą (t.y. casting’ą, kaip jį vadina kinošnikai).

Dar pažymėsime, kad idėja nėra pati šviežiausia – apie komplikuotus vartotojų ir pardavėjų santykius porinta dar sovietinės televizijos eteryje. Tiesa, rinkos santykiams žiaurėjant šitokių bandymų sumažėjo. Tai dėsninga ir sąlygota tos pačios rinkos. Televizijų vadovai tokias idėjas nenoriai priima dėl priežasčių, kurias laidos autorius pateikia, kaip privalumą: Kol kas nenoriu atskleisti turinio, tačiau galiu patikinti, kad daugelio Lietuvos prekybininkų, gamintojų, paslaugų tiekėjų bei politikų laukia nemaži skandalai.

Problema ta, kad tie Lietuvos prekybininkai, gamintojai ir paslaugų tiekėjai keisto sutapimo dėka kartu yra ir reklamos pirkėjai, o su mišraines plaunančiais prekybos centrais, disponuojančiais dideliais biudžetais reklamai paprastai niekas nenori pyktis.

Dėl šitokio politkorektiško  pragmatizmo užsienyje panašios laidos paprastai pasirodo visuomeninių transliuotojų eteryje, o ir tai tik tokiais atvejais, jei jos netransliuoja reklamos. Arba tai būna autoritarinių rėžimų šalys, kur valdžia leidžia sau užsiundyti paklusnius žurnalistus ant nepatogių verslininkų.

Skaityk  KAI GELBĖJA NE LIVIJA GRADAUSKIENĖ, O MOTUŠĖS RUSIJOS OPUSAI

Čia – ne tas atvejis. BTV nėra visuomeninis transliuotojas, vadinasi, reklama jai reikalinga kaip oras. Ir gali visko prisigalvoti – BTV gina visuomenės interesą, ji elgiasi pilietiškai,  nebijo komercinių klientų spaudimo, nes turi didelę finansinę paramą iš savo akcininkų pusės; laida sočiai finansuojama europinių fondų vartotojų teisėms ginti; BTV žurnalistiniai tyrimai palies tik smulkmę, kuri nesireklamuoja; BTV kariaus su tais, kurie nepatogūs jos savininkams; BTV nežino, ką ji daro.

Na, o pretenzija rodytis eteryje kiekvieną dieną nuo pirmadienio iki ketvirtadienio yra nokautuojanti. Tai yra labai rimta, jei pavyktų tokį sumanymą realizuoti. Tokiems projektams reikia stiprios komandos, nemažų pinigų ir daug ryžto (nebent tai būtų penkių minučių laidelė…). Šia proga žadama suburti profesionalų komandą, kurioje – ne tik Lietuvoje žinomi vardai.

Laukiame su nekantravimu. Ir viliamės, kad tai nebus eilinis šnipštas, kokių BTV eteryje pastarąjį TV sezoną buvo daug.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. AP | 27 spalio, 2009 at 09:41

    Sekmes Arturai! Su nekantrumu lauksiu tos laidos

    Please wait...
  2. Kora | 27 spalio, 2009 at 15:00

    Dar karta SEKMES ir atmink, kad tornadai siaucia ne tik Amerikoj, bet ir Lietuvoj… issilaikyk ir nepaluzk! 🙂

    Please wait...
  3. to uagadugu | 16 kovo, 2010 at 02:43

    Kadangi esate Uagadugu salis tai jum reiktu paaiskinti kad Emmy apdovanojimai siaip sau nedalyjami…

    Please wait...
  4. uagadugu | 16 kovo, 2010 at 09:38

    Šiaip mes esame Burkina Faso šalis, jei ką… O “Emmy” tikrai gaunamas ne už bet ką, o už tai, kas ko vertas. Šiuo atveju už casting’ą, o ne režisūrą, o minėtame spaudos pranešime teigiama, kad „Emmy“ apdovanojimą pelnęs režisierius Artūras Žukauskas”. Čia tik dėl tikslumo.

    Please wait...
  5. to uagadugu | 8 balandžio, 2010 at 19:32

    tai tikslumo delei issiaiskinkite kaip vyksta castingas ir kokia casting director pareiga, tada suprasite, kad tai irgi rezisura. Beje isvertus is anglu k. “casting diretctor” yra “aktoriu atrankos rezisierius”!!!! taigi – uagadugu burkina faso… Cia, siaip, del tikslumo.

    Please wait...
  6. uagadugu | 8 balandžio, 2010 at 20:07

    tada uagadugu burkina faso niekaip nesupranta, kodėl apskritai Emmy apdovanojimuose casting director yra apdovanojamas atskirai nuo tikro director. Šiaip man dzin tos jūsų regalijos, tik jeigu spaudos pranešime vietoj „Emmy“ apdovanojimą pelnęs režisierius” būtų parašyta „Emmy“ apdovanojimą už kastingą pelnęs režisierius”, būtų tiksliau.

    Please wait...
  7. BTV PRADEDA SEZONĄ: TIESA ŽVELGIA Į AKIS | uagadugu

Palikite komentarą