TV SAVAITGALIS: “EUROVIZIJA” BUVO NEĮDOMI BE “INCULTO”, O “ŽVAIGŽDŽIŲ DUETAI” TRIUMFAVO

(Last Updated On: 2020-04-26)

Paskutinis televizinis savaitgalis buvo kaip reta intriguojantis. Televizijos vasarėdamos nusimeta rūbelius ir pasirodo žiūrovams visu grožiu.

Šiuo atveju, tai LTV ir LNK. Pirmoji sugrūdo į savaitę penkis neeilinius reginius – tris Eurovizijos transliacijas,  Sidabrines gerves ir Dainų dainelės finalą, o antroji tiesiogine finalo transliacija pabaigė Žvaigždžių duetus, sėkmingai klupdžiusius ant kelių TV3 Chorų karus ir Šeimų dainas. Vidutinis Žvaigždžių duetų visų laidų reitingas buvo 14.5 proc., kai Chorų karų – 11.7 proc., o Šeimų dainų – tik 5.8 proc.

Taip pat ir finalu Žvaigždžių duetai neužleido pozicijų niekam – net ir tą patį vakarą rodytam Eurovizijos finalui. Pastarąjį žiūrėjo 9.7 proc., kai LNK laidą 14.8 proc. Tiesa, laidos nepersidengė – LNK šį kartą stengėsi kuo greičiau susivynioti meškeres.

Iš varžybų Osle iškritus InCulto, lietuviams Eurovizija prarado svarbiausią magnetą. Pusfinalio koncertas buvo labai žiūrimas ir tokio auditorijos dėmesio dėka ketvirtadienį LTV su 23 procentais aplenkė ir LNK, ir TV3. Šeštadienį to, deja, neatsitiko ir kanalas liko sau tradicinėje, trečiojoje vietoje.

O penktadienį LTV nepadėjo ir sodri įspūdžių, nors savo turinio vizualumu ir kiek skurdesnė, nei 2009-aisiais Sidabrinių gervių transliacija, svyravusi tik ties 5-6 reitingo procentais. Tačiau malonu, kad žiūrovai didesniu dėmesiu neapdovanojo ir TV3 bei  LNK bangomis tuo metu rodytų komedijų ar siaubo filmų.

Deja, LTV žiūrėjimo kreivės nepakėlė Dainų dainelė, tris valandas kanalo rodyta sekmadienį. uagadugu lieka prie savo nuomonės, kad, nuo šios televizijos nusigręžus žiūrovams nuo 10 metų iki 55, jokie apeliavimai į tradicines vertybes nepadės – vien vaikais ir seneliais LTV gyva nebus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos
Tags: , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Ignots | 31 gegužės, 2010 at 16:58

    Kas tai “žvaigždžių duetai”? Nemačiau nei vienos laidos… O Eurovizijos finalas patiko… 🙂

    Please wait...
  2. rolandas | 1 birželio, 2010 at 11:38

    kas tai ”eurovizija”? Maciau, bet nesupratau 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą