2009-2010 METŲ TV SEZONO ŽIŪRIMUMO POKYČIAI: BALANDIS-GEGUŽĖ

(Last Updated On: 2020-04-28)

Duomenis apie gegužės rezultatus šį kartą paskelbė mėnesio nugalėtojas LNK. Jie tokie (palyginimo lentelę ruošiame pagal TNS Gallup):

TV stotis 2010 m. balandžio mėn. žiūrimumas(%) 2010 m. gegužės mėn. žiūrimumas(%) Pokytis (balandis-gegužė)
LNK 21.0 22.4 1.4
TV3 23.0 21.8 1.2
LTV 12.3 11.3 1.0
BTV 6.6 6.6 0.0

Skaičius LNK palydėjo dar ir laidų lentele:

Vieta Programa Kanalas Reitingas, % Žiūrovų dalis, %
1 EUROVIZIJA.  ANTRASIS PUSFINALIS LTV 20,2 58,3
2 ŽVAIGŽDŽIŲ DUETAI 4. FINALAS LNK 14,8 48,1
3 ŽVAIGŽDŽIŲ DUETAI 4 LNK 13,1 42,9
4 SVETIMI TV3 13,0 34,3
5 AKISTATA TV3 12,4 37,6
6 VALANDA SU RŪTA LNK 11,8 32,9
7 ŽIŪRIM, KĄ TURIM TV3 11,4 29,9
8 KAKADU LNK 11,3 35,9
9 FARAI TV3 11,2 29,1
10 NUO…IKI LNK 11,2 32,4

Ir gabalėliu savigyros: „Žvaigždžių duetų“ finalą žiūrėjo per milijoną žiūrovų. Laidos reitingas – 14.8 proc. Ji pralenkė tą patį vakarą po „Žvaigždžių duetų“ transliuotą „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą, kuris nepakliuvo į TOP 10.

Bijau suklysti, bet LNK bus laimėjusi pirmą kartą šį sezoną. TV3 finišo tiesiojoje iššvaistė persvarą, turėtą nuo pat rudens. Jos žiūrimumas krito jau kelintą mėnesį iš eilės, o svarbiausiomis priežastimis tapo pralaimėjimas savaitgalių geriausiu laiku ir ryškus pasilpnėjimas prieš prasidedant geriausio laiko zonai. Čia baigėsi Naisių vasara, kuriai gegužę tikėtasi rimto pakaitalo rodant senas Gedimino 11 serijas. Tačiau šis manevras nepasiteisino – serialas buvo triskart mažiau žiūrimas, nei Naisiai, o kai tokie dalykai nutinka penkis kartus per savaitę – žiūrėk, kokio milijono žiūrovo suminėje išraiškoje ir nesusiskaičiuosi. Panašu, kad senųjų Gedimino 11 serijų transliavimas nepasitarnavo ir naujųjų, jau daug tvirčiau sukaltų, populiarinimui – pirmoji serija nebuvo hitas.

Skaityk  RŪTŲ KARAS: LNK RŪTA LAIMI 14 RAUNDĄ IŠ EILĖS

Fiasko pavadintini TV3 programiniai aktyvumai šeštadieniais ir sekmadieniais geriausiu žiūrėjimo laiku po Žinių. TV3 baigė niekuo nepasižymėjusias ir visiškai blankias Šeimų dainas, kurios Žvaigždžių duetams atidavė netgi jauniausią auditoriją – tą, kuri su TV3 taip lengvai niekuomet nebūna linkusi atsisveikinti.

TV3 gegužę karštligiškai stengėsi taisyti Tu gali šokti! prastą žiūrimumą. Iš užjūrių tolimųjų atitransportuotas vienas šio formato sumanytojų Jeff’as Thacker’is, šalia naudingų patarimų kai kuriems šou šokėjams demonstravęs taip pat ir ypač atsidavusį dėmesį; labai prastai įžanginėse laidose atrodžiusį Leo Pobedonoscevą pakeitė Marijonas Mikutavičius, tačiau traukinys jau buvo nuvažiavęs. TV3 šokių nouneimai savo atraktyvumu gal ir nenusileido 2 minučių šlovės gatvės talentams, bet pastarajame šou papildomu masalu dirbo puikiai liežuviais malanti žiuri ir gerai su ja susigrojęs Vytenis Pauliukaitis. Šiuo atžvilgiu TV3 atrodė blankiai. 2 minučių šlovės buvo nepalyginamai lengvesnis – sekmadienio vakarui tokią pramogą žiūrovui rinktis buvo natūraliau, nei dažnai pritemptą Tu gali šokti! dramatizmą.

Ir nors kitų švietalų LNK kaladėje nebuvo tiek daug (visus juos rasite dešimtuko lentelėje), jų pakako, kad TV3 reitingų žaidime prarastų iniciatyvą.

Gegužė tradiciškai tapdavo stipresniu LTV mėnesiu, nes čia būdavo rodomas LKL finalas, Eurovizija ir atskirų konkursinių laidų finalai, pritraukiantys daug papildomų žiūrovų. Deja, šįkart LTV duota blykstelti tik Eurovizijos pusfinaliu, kuris dėsningai ir tapo žiūrimiausia visų televizijų mėnesio laida. LKL transliavimo teisės perleistos Lietuvos ryto TV ir Sport1, o finalinis Eurovizijos koncertas be InCulto buvo žiūrimas labai prastai.

Šiek tiek žiūrovų prarasta atsisakius analoginio transliavimo šiokiadieniais dieną, bet bendrame pjūvyje tai galėjo būti procento dalys, nes LTV čia niekuomet nebuvo stipri.

LTV žiūrėjimas krito, tačiau kanalas garantuotai atsigriebs transliuodamas Pasaulio futbolo čempionatą.

Skaityk  NUVAINIKUOTIEJI "AUKSINIAI SVOGŪNAI"

Aišku, gaila, kad Nacionalinis transliuotojas didesnį žiūrimumą gali sumedžioti ne reguliaraus tinklelio stiprumu, o tik sporadiškai. Dar blogiau, kad ši situacija tampa ne tik chroniška, bet ir chroniškai prastėjančia.

BTV jau antrą mėnesį iš eilės renka šėtonišką skaičių rinkinuką – šeši ir šešios dešimtosios. Kanalas stabilizavosi savo stagnacijoje. Šis makabriškas skaičius, panašu, yra ta riba, už kurios nacionaline aprėptimi transliuojančios nenišinio pobūdžio TV stoties žiūrimumas nėra linkęs kristi.

Žiūrovas maigo distancinį pultelį ir, viršutinėje eilutėje rasdamas vienodą vienu metu rodomą pramogą arba pavargusią misiją, neišvengiamai keliauja į apačią ir čia randa programos elementų, už kurių trumpam užsikabina, kol jo dėmesio neatitraukia mitresni maskatuotojai kastuvėliais smėlio dėžėje, mūsų dažnai pavadinamoje TV rinka.

Maskatuotojas raudonuoju kastuvėliu ir rusišku pavadinimu Pervyj Baltijskij jau šnopuoja į nugarą.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą