2009-2010 METŲ TV SEZONO ŽIŪRIMUMO POKYČIAI: KOVAS-BALANDIS

(Last Updated On: 2020-04-25)

uagadugu tęsia savo sunkią ir nedėkingą auditorijos skaičių pokyčių nešimo ant kupros misiją ir šįkart siūlo minčių serpantiną apie balandį. Primenu, kad tyrimai atliekami TNS bendrovės ir yra be galo viešai skelbiami žiniasklaidoje:

TV stotis 2010 m. kovo mėn. žiūrimumas(%) 2010 m.  balandžio mėn. žiūrimumas(%) Pokytis (kovas-balandžio)
LNK 21.6 21.0 0.6
TV3 23.5 23.0 0.5
LTV 11.5 12.3 0.8
BTV 6.5 6.6 0.1

Abu rinkos lyderiai prarado auditorijos.

Šį mėnesį TV3 teko nuryti karčią piliulę. Balandžio pirmą sėkmingai sužaidusi nesenstančia Auksinių svogūnų korta, vėliau paskutiniu šį sezoną bandymu bandė grąžinti po Naujųjų metų prarastas pozicijas savaitgaliais.

Aiškumas, kaip plyta ant galvos – šeštadienio Šeimų dainos 2-2.5 karto pralaimi LNK Žvaigždžių duetams. Tai – skirtumas, kraupiai sodinantis kanalą. Nepanašu, kad kas nors čia jau gali pasikeisti – TV3 tyliai, sukandusi dantis užbaigs šitą Justino Milušausko prodiusuojamą katastrofą.

Dar anksti rašyti apie Tu gali šokti sėkmę ar nesėkmę. Aprašomą mėnesį laida dar neturėjo galimybių įsivažiuoti, nes laidos nebuvo konkursinės, tačiau pagrindinis silpnumas – Leo Pobedonoscevas jau spindėjo visu bloznu ryškumu. Išsamiau – po mėnesio.

LNK, perkėlusi serialą Mano mylimas prieše į 21 val., panašu, galų gale prisipažino padariusi klaidą suplanavusi jį ne ten, kur reikėjo. Pirmą savaitės pusę pralaimima visos valandos pozicijoje nuo 20.30 iki 21.30 val. Kanalas, tiesa, savo savireklama neužmiršta pabrėžti, kad jis laimi auksinėje geriausio laiko pozicijoje visos savaitės pjūvyje. Tačiau nereikia užmiršti, kad nugalima tik dėl savaitgalių projektų geros kloties. O šiaip- ne kas. Iš šiokiadienių laidų populiariausių dešimtuke – nebent Valanda su Rūta ir kasdienis Kakadu vibrato. Kitur – tyla.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: KIAULIA APIE NEIŠVENGIAMĄ TAUTOS KERŠTĄ IGNORUOJANT

LNK ją permušinėja artėjančio Pasaulio futbolo čempionato reklama ir konkurentams labai grėsmingu įbridimu į šokių TV aikštelę. Pirmi pranešimai apie Kviečiu šokti neturėjo patikti konkurentams – stipri gamybos grupė – Indrė Ciesiūnienė, Vytenis Pauliukaitis, Rolandas Vilkončius; nemažą šurmulį žiniasklaidoje keliantys laidos dalyviai – Andrius Šedžius, Rūta Mikelkevičiūtė. Rankose – stiprios kortos.

Ne veltui TV3 visomis įmanomomis, protingomis ir nelabai priemonėmis bando atkreipti į save dėmesį su vasaros Aistrų pakrante ir rudens Šok su manimi.

Lenkų prezidento ir Drąsiaus Kedžio žūties,  Seimo skandalų fone stiprėja LTV žiūrimumas. Plačiai apie šitą fenomeną rašėme. Žiūrovai į LTV visuomet persimeta liūdnų faktų akivaizdoje. Tiesa, kanalas su tuo nesutinka ir, tarkim, vakar Vilniaus rotušėn pakvietė į renginį LRT – su futbolu ir muzika, kuriuo bandė nušauti du zuikius – palydėti į Euroviziją InCulto ir priminti, jog Pasaulio futbolo čempionatą transliuos ne tik LNK.

Vis geriau, nei pusgyvis eterio ligonis – BTV, kurį iš inercijos vis dar talpiname didesnio žiūrimumo kanalų lentelėje.

Nors apsinuodijimas trąšomis – akivaizdus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka, Sportas
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Ričardas | 11 gegužės, 2010 at 14:27

    uagadugu, kaip vertinate “Lietuvos rytas TV” galimybęs išlikti televizijos rinkoje? Klausiu, nes stebint žiūrimumo statistiką jie atrodo prastai, o transliacijos laidų kokybė nėra prasta ir, matyt, lenkia kai kurias kitas komercines.

    Please wait...
  2. uagadugu | 11 gegužės, 2010 at 15:37

    Greit rašysiu apžvalgą apie mažesnių televizijų žiūrėjimą – tada plačiau ir apie Lryto TV.

    Please wait...
  3. emira | 10 rugpjūčio, 2010 at 10:31

    nice 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą