“EUROVIZIJA”: LRT IRGI BRENDA Į ŠEŠTADIENIO REITINGŲ SKAISTYKLĄ

(Last Updated On: 2020-07-24)

LRT džiaugsmingai paskelbė dalyvausianti Eurovizijos 2011 metų konkurse.

Eurovision 2011 logo

Kažkas gerėja tame LRT gyvenime. Štai prieš metus LRT netgi buvo trumpam nusiėmusi nuo dalyvavimo ir tik po to, kai reikiamą sumą atseikėjo TEO, sugrįžo į dalyvių sąrašėlį.

Bet vietiniai lietuviškieji pasirodymai buvo kažkokie pabrukauodegiai – įvyko tik kelios laidos, o ir atrankos transliacijos buvo rodomos įrašytu režimu – mat, šeštadieniais TV3 kanalui LTV buvo atidavusi studiją Chorų karams, o todėl ir atrodė tarsi antrinė.

LTV skelbia, kad registracija vyks iki 2011 m. sausio 3 d. ir įvairias sąlygas, tarp kurių man pasirodė įdomus reikalavimas, jog atlikėjai į sceną negali atsinešti/atsivesti jokių gyvūnų (šunų, kačių ir pan.).

LRT brenda į Eurovizijos tuštybės mugę praėjus kelioms dienoms, kai kreivės parodė gerus rezultatus Vaikų Eurovizijai nepaisant to, kad konkuruota net su dviem komercinių kanalų šokių laidomis. Šitą reitingų situaciją uagadugu pavadino sėkmingu kontraprogramavimo pavyzdžiu. Nors ir nesąmoningu.

Bus kontraprogramuojama ir toliau – tik šįkart sąmoningai. LRT ryžtingo apsisprendimo dalyvauti Eurovizijoje fone įdomesnis atrodo televizijų šeštadienių peizažas. Jau nemažai rašiau apie Chorų karus, kurie, jei manysime, jog bus sekama pastarojo sezono praktika, bus rodomi būtent šeštadieniais. Pastaruoju metu sukruto sujudo žinias iš tamsiųjų podėlių traukti ir LNK, kuri su patosu skelbia, jog penktųjų „Žvaigždžių duetų“ žvaigždė – Ona Kolobovaitė ir siūlo nuryti abejotino patikimumo informaciją, kad Žvaigždžių duetai yra populiariausias ir ilgiausias muzikinis šou TV istorijoje.

Kaip bebūtų, nepaneigsi, jog šis šou turėjo labai aukštus reitingus ir ženkliai prisidėjo prie to, kad LNK antrą sezono pusę išlipo iš kreivių duobės.

O. O. Kolobovaitė bus per porą sezonų pakeitusi tris televizijas.

Skaityk  KOL INGA JANKAUSKAITĖ TOBULINA ĮDEGĮ ATOGRAŽOSE, TV3 KIRS "CHORŲ KARAIS"

Dar įdomu, kaip ten Chorų karai ir Eurovizijos atranka LTV Didžiąja studija dalinsis? LTV vėl keliaus įrašinėti savo laidų į ketvirtadienį? O gal TV3 dirbs ne LTV patalpose? Bet juk būtų labai žiauru – šitiek Konarskio žmonių iš nuodėmingųjų komercininkų vienokia ar kitokia forma maitinasi… O gal Chorų karai kelsis į kokį penktadienį ir bandys ten perimti LNK įdirbį Lietuvos dainos fronte, kaip jau, berods, kartą esu spėjęs? Bet ten LTV studijoje linksmai ir tiesiogiai trepsi Duokim garo kapelininkai…

Kiek sąmokslų, kiek teorijų, kiek mįslių – daugiau klausimų, nei atsakymų. Įdomu be galo. Lauksime.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. Nerijus | 25 lapkričio, 2010 at 15:09

    “Chorų karams” penktadienio vakaras irgi netiktų, nes juk “Supermiestą” LNK rodytų, tuomet dubliuotųsi panašūs projektai:)

    Please wait...
  2. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 15:56

    Tarsi tas dubliavimasis jiems kada nors yra trukdęs…

    Please wait...
  3. Miroslavas | 26 lapkričio, 2010 at 20:29

    Kiek teko girdėt, tai LRT vėl tenkinsis įrašinėdama Eurovizijos atrankas ketvirtadieniais

    Please wait...
  4. uagadugu | 26 lapkričio, 2010 at 20:49

    Tada bus liūdna.

    Please wait...

Palikite komentarą