LIETUVIŠKA “TNS GALLUP” MIRTIS: DU SIC’ai IR JOKIO AIŠKUMO

(Last Updated On: 2019-12-27)

Bandome įsikirsti į tą TNS Gallup išnykimo problemą. uagadugu ji domina, nes TV rinka, kurią aprašinėjame, negali būti objektyviai įvertinta be tyrimų, kuriuos TNS Gallup atlieka arba atliko. Štai nuo šitų gramatinių laikų kaitos ir prasideda painiava, kurios iki galo neišnarpliojo nė viena publikacija iš tų, kurias radome internete. Teko padaryti savo išvadas, kurios gali būti ir klaidingos.

Savo nelaimei pradėjome nuo Delfi, kurios straipsnis apie visą šią situaciją gal ir būtų teiktinas skaitymui, jei ne ši teksto atkarpa:

LIETUVIŠKA "TNS GALLUP" MIRTIS: DU SIC'ai IR JOKIO AIŠKUMO

Reikalas tas, kad bendrovė (o tekste aukščiau eina šneka apie TNS Gallup) savo pranešime nieko nepranešė apie jokį naujos rinkos tyrimų ir verslo konsultacijų įmonės įkūrimą:

LIETUVIŠKA "TNS GALLUP" MIRTIS: DU SIC'ai IR JOKIO AIŠKUMO

Beje, savo rašinyje aukščiau Delfi pats apie tai rašo:

LIETUVIŠKA "TNS GALLUP" MIRTIS: DU SIC'ai IR JOKIO AIŠKUMO

Panašu, kad turime reikalo su trimis kompanijomis. Likviduojama TNS Gallup, su šios akcininkais susijusia SIC Gallup Media ir nauja kompanija pavadinimu Socialinės informacijos centras, apie kurios būsimą veiklą išsamiau rašo Dansu: “Naujoji SIC tyrimų kompanija biurą kelianti į Vilniaus “Green Hall”, turės daugiau partnerių – tai daug metų “TNS Gallup” dirbantys žmonės. Juk jie ir yra pagrindinė varomoji jėga.

P. Rūta Gaudiešienė mums patikino, kad tais klientais, kurie naudojasi tęstinumą turinčiais “TNS Gallup” produktais, paslaugomis” (business solutions”) bus pasirūpinta ir jie nebus palikti likimo valiai. Tokių paslaugų dalis “TNS Gallup” sudarė apie 20% svorio.

Na, užteks šitų citatų ir iškarpų. Turime pakankamai medžiagos savo išvadoms. Panašu, kad, patyrusi nuostolių, TNS Gallup nusprendė likviduoti mažiau pajamų nešančią, bet nemažai sąnaudų reikalaujančią veiklą ir palieka Lietuvoje tik nacionalinį skaitytojų, spaudos, TV ir radijo auditorijų, kompiuterių ir interneto tyrimus, reklamos ir informacijos monitoringo paslaugas. Taigi koncentruosis tik žiniasklaidos tyrimuose po SIC Gallup Media vėliava.

Skaityk  "LIETUVOS RYTO" TV VERSUS LTV: KOVA DĖL A. LUKAŠENKOS IR A. VALINSKO

Likviduojamo TNS Gallup smulkieji akcininkai Žydrūnas Gaudiešius ir Rūta Gaudiešienė, didelė grupė TNS Gallup ir SIC Gallup Media darbuotojų renkasi kitą kelią ir perima tuos mažiau TNS Gallup rūpinčius tyrimus bei, ko gero, klientus ir išeina iš bendrovės su veidrodiniu pavadinimu, kurį trumpindami gausime tą patį SIC. Tai labiausiai ir klaidina.

Įdomu, kiek tų darbuotojų išeina? Internete platinami gandai, kad bene visi. Tai netiesiogiai patvirtina Rūta Gaudiešienė tame pačiame Dansu, sakydama, kad su kolektyvu priėmėme sprendimą dirbti savarankiškai. Kai mums sako kolektyvas, paprastieji uagadugu supranta, kad kalbama apie visus. Tada įdomu, kokios kokybės telemetriniai tyrimai pasieks televizijas? Jau ir taip žiniasklaidoje atsirado abejojančių jų patikimumu.

Aišku, kai susiduri su akcijų biržoje listinguojama bendrove, o tokia yra TNS Gallup, niekuomet iki galo nebūsi tikras dėl tikrųjų tokių žingsnių, kaip likvidavimas, veiklos nutraukimas, vadovybės keitimas ar darbuotojų išėjimas, priežasčių. Tokios kompanijos kaip ugnies bijo skandalų, galinčių pakenkti jų akcijų kursui. Todėl netgi jeigu ir yra kokių įdomybių, užmaskuotų po oficialiais tekstais, ko gero, jų taip ir nesužinosime.

Bet šėtonas kartais slypi smulkmenose. O jau klaidose tai visuomet.

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Rinka
Tags: , , , , ,

3 komentarai:

  1. XX | 21 gruodžio, 2009 at 16:28

    SIC Gallup Medijoje dirba(ir dirbo) apie 50 darbuotoju, jie VISI lieka kompanijoje. Prie ju dar prisijungs dalis i SIC neiseinanciu zmoniu.

    Please wait...
  2. Šiaip | 22 gruodžio, 2009 at 14:30

    O man idomu kaip keisis televizijų tinkleliai priėmus šitą istatymą http://vz.lt/straipsnis/2009/12/22/Seimas_pataise_nuo_neigiamos_informacijos_nepilnamecius?readcomment=1#CommentAdd1 , juk pagal jį nieko beveik negalima bus rodyti. Lauksim kovo mėnesio chi, chi, chi

    Please wait...
  3. Rūta Gaudiešiene | 22 gruodžio, 2009 at 16:41

    Pabandziau pakomentuoti situacija Dansu Bloge: http://dansu.lt/?p=4473&cpage=1#comment-10022

    Please wait...

Palikite komentarą