TV REITINGAI VASARĄ: TV3 TRIMITUOJA, O LTV LAIMI

(Last Updated On: 2010-06-07)

TV3 savo spaudos pranešimu skelbia esanti TV vasaros lyderė ir pateikia tai iliustruojančius TNS Gallup duomenis. uagadugu patvirtina – visiška tiesa. TV3 jau antrą mėnesį iš eilės lenkia LNK. Tiesa, birželį šis skirtumas buvo toks mikroskopiškas (0.1 proc.), kad kanalas, deklaravęs pirmavimą, paties skaičiaus net nepateikė.

Liepą pirmaujama jau daugiau, todėl turime duomenis. Jie tokie:

TV share

TV3 pirmauja prieš LNK 0.7 procento. LNK nusirito žemiau psichologiškai labai per sparnus kertančios 20 procentų ribos. Bet, pastebėsiu, kad prieš metus buvo dar blogiau. Fiksuota 17-18 procentų.

TV3 gali trimituoti kiek nori, bet jos pačios žiūrimumas lyginant su birželiu nukrito 1.2 proc. Ji gali guostis tik dar didesniu LNK nuokryčiu – net 1.8 proc.

TV3 nepamiršta paminėti, kad vasaros televizija kartu kvies pasidžiaugti nauju sezonu, kuriame žiūrovai susipažins su daugiau nei 20 naujų ir jau pamėgtų laidų! Beveik pagalvojau, kad visos tos daugiau nei dvidešimt yra naujos…

Na, o tikrasis liepos laimėtojas yra LTV, kuriai, panašu, žiūrovus atidavė ir LNK, ir TV3. LTV žiūrėjimas per mėnesį šoktelėjo 1.5 proc. LTV liepą rodė labai daug iškilmingų transliacijų, inauguracijų, o tai neišvengiamai pritraukia paprastai šio kanalo neįsijungiančius žiūrovus. Be to vasarą LTV tradiciškai nusimeta sunkius misijos batus ir it basa nebaudžiamai pasileidžia per pievą su serialais, popsiniais koncertais ir kitu komerciniu rinkinuku. Tada ji tampa konkurencinga didesnio žiūrėjimo kanalams.

Paradoksalu, bet ryšium su lėšų trūkumu LTV bus žiūrima ir sezono metu. Nes tų lėšų paprastai pritrūksta misijos laidoms, o jos mažiau žiūrimos, jei iš tiesų yra misijinės ne kabutėse.

uagadugu kritiškai vertina vasaros skaičius, todėl ir neruošia tradicinės mėnesinės auditorijos pokyčių išklotinės.

Skaityk  METAFIZIKA: TV3 KLIMPSTA Į NUMEROLOGIJĄ, O LNK JAU ŠAUKIA Į ROJŲ

Televizijos vasarą tik imituoja veiklą. Svarbiausias tikslas – daugiau sutaupyti ir tinkamai pasiruošti sezonui.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , ,

2 komentarai:

  1. MMM | 7 rugpjūčio, 2009 at 10:48

    uagadugu.lt,

    butu labai idomu koki sudarytum naujo sezono tinkleli, kuris galetu konkuruoti su TV3 ar LNK.

    kalbu rimtai

    linkejimai,

    Giedrius

    Please wait...
  2. Alius | 7 rugpjūčio, 2009 at 13:09

    MMM: Tai, kad ne nuo tinklelių mes… Bet esam labai pamaloninti dėmesio.

    Please wait...

Palikite komentarą