BALANDIS-GEGUŽĖ: TV REITINGAI

(Last Updated On: 2019-08-19)
Inga Jankauskaitė, Rolandas Vilkončius

Inga Jankauskaitė, Rolandas Vilkončius © LNK

 

LNK išplatino spaudos pranešimą apie įspūdingą pergalę gegužės mėnesį. Tradiciškai komentaru palydėsime ten patalpintus TNS Gallup skaičius:

TV stotis 2008 m. auditorija (%) 2009 m.   balandžio mėn. auditorija (%) 2009 m. gegužės mėn. auditorija (%) Pokytis (balandis-gegužė)
LNK 20.9 22.8 23.0 0.2
TV3 25.8 22.0 20.1 -1.9
LTV 13.3 12.0 14.0 2.0
BTV 7.7 8.1 8.0 -0.1

Toliau į viršų ropščiasi LNK. Tiesa, ne taip fanfariškai, kaip save pateikia. Tarkim, lyginant su kovo-balandžio pažanga (0.7%), ši jau kuklesnė – 0.2. Nieko tokio, kas būtų ekstraordinaru, gegužę LNK nenuveikė. Tvirtai, su geru žiūroviniu rezultatu pabaigė Žvaigždžių duetus, bei laiko patikrintais projektais ramiai it nesraunia upe tekėjo link sezono pabaigos.

Kitaip elgėsi TV3. Ši desperatiškai bandė grąžinti sau lyderystę, eilinį kartą permaišė tinklelį, įvedė į TV rinką kelias naujas laidas. Nesėkmingai. Žiūrėjimo mėnesinis kritimas labai ženklus – 1.9%. Visa jos žiūrovų masė, lyginant su 2008-ųjų vidurkiu, sumažėjusi jau daugiau, nei penktadaliu. Tai katastrofiškai daug.

Tačiau didžiausias auditorijos pokytis gegužę atsitiko LTV. Jos padidėjo dviem procentais, arba šeštadaliu. LTV gegužę rodė virš dešimties neeilinių renginių, paprastai pritraukiančių papildomas žiūrovų mases tų žiūrovų, kuriems šis kanalas nėra Nr.1 distanciniame pultelyje. Trys Eurovizijos transliacijos, penki LKL finalai, Žaliojo obuolio apdovanojimai, Sidabrinė gervė, V. Kernagio atminimo koncertas ir dar keli neeiliniai renginiai leido modifikuoti LTV tinklelį nuo pilkojo garnio spalvų gamos link povo plunksnų fiestos. Rezultatai matosi iškart.

Niekuo teigiamu ar neigiamu nestebina BTV. Jau galima tvirtai konstatuoti, kad naujos vadovybės inicijuoti žieminiai programos pakeitimai jokių pastebimų rezultatų neatnešė. Apie BTV vasario mėnesio auditorijos padidėjimą septintadaliu uagadugu rašė springdamas nuo superliatyvų, todėl dabar turime teisę sakyti tiesiai ir šviesiai – tai buvo muilo burbulas. Žiūrovų pasitikėjimas, kurį buvo subūrusi BTV iki B. Lubio, dar nėra iki galo išgaravęs. Tautiečiai laukia ir tikisi šios TV stoties atsigavimo, todėl gyvai reaguoja į galimus pasikeitimus.Taip ir atsitiko vasarį. Bet po to auditorija tik mažėjo.

Skaityk  "PAVOGTA LAIMĖ": PIRMA RIMTA ALTERNATYVA R. SKAISGIRIO SERIALAMS?

Susiję rašiniai:

TV REITINGAI: KOVO BALANDŽIO TV AUDITORIJOS POKYČIAI

TV REITINGAI: SAUSIS-VASARIS

TV ŽIŪROVAI 2008-AISIAIS

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. hubo | 15 birželio, 2009 at 21:31

    O kur LRTV :O

    Please wait...
  2. Alius | 15 birželio, 2009 at 22:26

    Toli apačioj.

    Please wait...
  3. antikunas | 19 birželio, 2009 at 12:52

    😀

    Please wait...

Palikite komentarą