TV3 vs LNK: POKYČIŲ LAIDŲ KARE RYŠKĖJA GINKLUOTĖS SKIRTUMAI

(Last Updated On: 2019-07-29)
Didieji pokyčiai

Didieji pokyčiai © TV3

 

Kovo mėnesio paskutinė dekada, kuri tradiciškai virsta Auksinių svogūnų ir Dviračio žvaigždės rinkodaros triukų bataline scena sparčiai pavasarėjančiame peizaže, šį kartą pavojingai laviruoja ties pagražinimų peilio ašmenimis. Tiksliau, ties daug peilių su dar daugiau ašmenų.

Vakar galų gale susilaukiau, įtariu, galutinai su visomis kompetentingai suinteresuotomis TV3 vidaus ir išorės instancijomis bei fiziniais asmenimis suderinto pirmojo teksto dėl Didžiųjų pokyčių – laidos, kuri, anot Kristupo Krivicko, sudrebins.

Tekstas buvo į pasaulį paleistas 15.50 val., o jau 18.10 atėjo LNK atsakymas, kuris, mano galva, buvo paruoštas skubiojo breinstormingo būdu, kaip atsakymas konkurentui. Šia projekcija juos abu ir apžvelgsiu.

TV3 rašo, jog „Engiami, patyčias ir užgauliojimus kenčiantys moterys ir vyrai, kurie dėl savo išvaizdos nuolat buvo badomi pirštais ir seniai nejautė priešingos lyties dėmesio, turi nepakartojamą galimybę pakeisti savo gyvenimą iš pagrindų. Ekstremaliems kiekvieno dalyvio išvaizdos pasikeitimams bus skirta net keliasdešimt tūkstančių litų. Visa tai tam, kad žmogus pasikeistų neatpažįstamai. Šeimos nariai ir draugai, išlydėję dėl įvairių kompleksų kenčiantį artimąjį į projektą, pasitiks jį gražų, švytintį ir laimingą“, – sako naujojo TV3 vasaros projekto „Didieji pokyčiai“ prodiuseris Kristupas Krivickas.

Pajutote akcentėlį ties seniai nejautė priešingos lyties dėmesio? Jį pajuto ir LNK, o todėl subtiliai kerta, jog naujos LNK laidos „Misija – grožis” pristatyme dalyvavę gydytojai pareiškė, kad naujame televizijos projekte siekia reabilituoti plastinę chirurgiją. Anot jų, ši sritis pernelyg susieta su „sekso chirurgija”.„Plastinė rekonstrukcinė chirurgija reiškia kūno linijų, paveiktų laiko tėkmės ir žalingų aplinkos faktorių, atstatymą. Tačiau dėl nesuprantamų priežasčių visuomenei ji asocijuojasi vien su krūtų didinimu. Norime pabrėžti, kad plastinė chirurgija nėra „sekso chirurgija“, – susitikime su žurnalistais kalbėjo klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas Vygintas Kaikaris.

Ir iliustracijai prikabina tokią baisią vienos pacientės nuotrauką, kad uagadugu nesiryžo jos patalpinti bloge…

Skaityk  "AUKSINIAI SVOGŪNAI" vs "DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖ": KAS IŠ TIESŲ LAIMĖJO?

Projektų skirtumai ryškėja ir skaitant pastraipas apie dantis. TV3: projektas „Didieji pokyčiai“ įgyvendins ir karščiausias dalyvių svajones turėti tobulo grožio holivudines šypsenas bei padės atsikratyti nuo pat vaikystės juos persekiojusių kompleksų. Profesionalus dantų balinimas lazeriu, įvairios chirurginės procedūros, modernus dantų protezavimas, kreivai išdygusių dantų bei sąkandžio korekcija – tai tik dalis odontologinių paslaugų, padarysiančių jūsų šypsenas tobulas. Odontologijos profesorius A. Šuma, turintis bene didžiausią patirtį ir kvalifikaciją Lietuvoje šioje srityje ir dirbantis su ypač sunkiais atvejais, vadovaus odontologijos specialistams ir dirbs su kiekvienu projekto dalyviu atskirai. Visa tai tam, kad dalyvių veidus papuoštų akinamai spindinti šypsena.

LNK specialiai akcentuoja kitus dalykus: sužinojęs, kad beveik pusė anketas užpildžiusių žmonių norėtų susitvarkyti dantis, „Vilniaus implantologijos centro“ vadovas Algirdas Puišys akcentavo, kad planuoja padėti tiems, kurių situacija sudėtingiausia – atkurti šypseną bedančiams. „Reikia net pusės metų, kad galėtume pacientams įdėti nuolatinius dantų protezus – tuomet žmogus galėtų nesivaržydamas šypsotis ir kramtyti maistą“, – sako susitikime dalyvavęs gydytojas periodontologas.

Taigi, matome, kad LNK akcentuoja šypsenas bedančiams, kai TV3 kalba apie balinimus ir šypsenų tobulybę.

Tačiau pats pagrindinis skirtumas ir viso žaidimo esmė slypi kitur. Į TV3 nekantrią remarką Projektas „Didieji pokyčiai“ – jau greitai per TV3! LNK neabejodama vožia atgal: „Kadangi projekto dalyvių gijimui po įvairių operacijų prireiks kelių mėnesių, ekspertai projekto dalyviais pradės rūpintis jau dabar, o žiūrovai „Misija – grožis“ pokyčių kaitą ir rezultatus išvys rudenį. Mūsų visų įsitikinimu, nepakanka žmogui nupudruoti nosytę ir parodyti eteryje. Mums rūpi parodyti, kaip žmogus nugali kompleksus ir atgauna pasitikėjimą savimi,“- sako laidos prodiuserė Edita Katauskienė.

Tai yra labai klastingas smūgis. Tas nepakanka žmogui nupudruoti nosytę ir parodyti eteryje yra labai tiesioginė užuomina apie tai, kad TV3 projektą LNK laiko mažų mažiausiai lengvasvoriu.

Skaityk  BURTAS MESTAS: LNK RUOŠIASI "GVOLTU" KEISTI ŽIŪROVŲ ĮPROČIUS

Šį įspūdį tik paryškina TV3 bravūra: Šarūnas Navickis, kurio parašytas knygas kaip karštas bandeles iš knygynų išgraibsto siekiančios žūtbūt sulieknėti moterys, taip pat prisijungė prie projekto „Didieji pokyčiai“ komandos. Jis dirbs individualiai su kiekvienu projekto dalyviu, tam, kad jie ir pasibaigus realybės šou galėtų džiaugtis savo išvaizdos pokyčiais.

Labai svarbi projekto specialistų komandos dalis – 12 žinomiausių Lietuvos stilistų ir dizainerių. Burtų būdu kiekvienam dizaineriui atiteks vienas projekto dalyvis, kurio įvaizdį reikės pakeisti iš esmės ir visiems laikams!

Iš to, ką matau, TV3 ir LNK laidas galima lyginti taip pat sėkmingai, kaip Big Mac’o konsumavimą McDonalds’e Vilniaus Gedimino prospekte ir Kijevo kotleto Neringos restorane už kvartalo. Vienas yra greitas maistas, kitas – subtilesnis, ilgiau ruošiamas, ingredientai brangesni.

Didieji pokyčiai bus transliuojami vasarą, taigi, net ir dabar padarius rimtesnes operacijas, randai nespės užgyti, o todėl nebus įmanoma parodyti pilnaverčio rezultato, kas automatiškai turėtų reikšti, jog rimtesnių operacijų daryti nebus prasmės.

Misija – grožis operacijas padaryti laiko turės…

Bet televizijoje laimi ne tie, kurie daro operacijas, o tie, kurie jas tinkamai parodo… Kaip ir restoraniniame versle dažnai laimi greitojo maisto užkandinės, o ne restoranai.

Kuriozas – žiūrovų galvose būtų daug mažiau sumaišties, jei laidos apsikeistų pavadinimais…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Nerijus | 23 kovo, 2011 at 14:33

    Šiaip man TV3 projektas glamūrinis, vien laidos anonsu, plius vedėja gražuole Daiva Anužyte, pranešimu, plius pranešime buvo rašoma, kad kelios žvaigždės ryšis operacijai:)

    Please wait...
  2. Cyrus | 24 kovo, 2011 at 10:26

    Leidžiu primyžti į kepurę, kad beveik visi reklamoje švytintys gydytojai viešai deklaruoja nežiūrintys “nykių lietuviškų televizijų” ir krivickų su janutienėm. Bet štai atsirado proga, ir ką jūs manot? Jie visi DALYVAUJA.

    Please wait...
  3. Greta | 29 kovo, 2011 at 15:02

    Gal zinote, kada prasides sitas tv 3 projektas, Didieji pokyciai?

    Please wait...
  4. Greta | 29 kovo, 2011 at 15:02

    Ir kiek laiko tesis?

    Please wait...
  5. uagadugu | 29 kovo, 2011 at 15:07

    Kiek žinau, vasarą prasidės ir vasarą tęsis.

    Please wait...
  6. as | 29 kovo, 2011 at 21:09

    ar bus pranesta, asmeniskai, kieno anketas atmete ir del ko?

    Please wait...
  7. pabaisa | 3 balandžio, 2011 at 10:40

    labai nusivyliau tokiu projektu,tai yra didziausia nesamone,kviecia i finala tuos zmones kuriems nieko daug nereikia daryti,jie gal is vis yra negabus padaryti ka nors rimciau su zmogaus isvaizda.man tai buvo slykstu kai stovi moteris kuri viska turi,bet jei maza,nes mat jos vyras isejo pas kita,ji nori irodyti kad ji grazi,o tam kuriam tikrai reikia pagalbos jie neduoda jokiu sansu,tai kur teisybe,slykstu darosi,krivickas tik reklama sau pasidare ir pasisaipe is kitu nelaimes.baisu buvo kai krivickas su visa savo komanda saipesi. jie juk anketose mate zmoniu nuotraukas ir mate ar galima padeti ar ne,kam kviete i atranka matydami,kad negali padeti,jiem reikejo nelaimingus zmones padaryti dar nelaimingesniais,pasisaipiti is ju.kam tokie isvis projaktai reikalingi,slikstu.

    Please wait...
  8. nida | 3 balandžio, 2011 at 10:58

    to pabaisa. Niekam nerūpi nėkieno problemos, jei iš jų negalima padaryti šou. Pasakykite rengėjams, kad jus paliko mergina, vaikinas , norite atkeršyti, kitaip ką nors nužudysite, griebs jus kaip karštą bandelę.

    Please wait...
  9. nusivylusi viskuom | 5 balandžio, 2011 at 14:26

    Tikejausi truputi kitaip… cia tie zmones spejo papasakoti tikriausiai tie kas pakliuvo iki vidurio o ant galo tai zmoniu eile tirpo kaip ant mieliu visi kaip vienas atejau pasakiau varda ar is kur esu nieko daugiau nespejau pasakyti ten norin negalesi prasizioti nes ateini atsistoji ir jau jauti kaip kitas dalyvis eina,tai kada speti papasakoti??????????/!!

    Please wait...

Palikite komentarą