2011: “DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖ” ANTRĄ KARTĄ META PIRŠTINĘ “AUKSINIAMS SVOGŪNAMS”

(Last Updated On: 2019-07-29)
Laura Imbrasienė, Vytautas Šerėnas, Dviračio žvaigždė

Laura Imbrasienė ir Vytautas Šerėnas © LNK

 

Kitos savaitės TV programose jau matosi balandžio pirmoji ir aišku, kad nei LNK, nei TV3 nenusileis ir vėl daužys viena kitą proginiais humoro renginiais vienu metu, po Žinių.

Tiesa, rašydamas vienu metu, turėčiau įsikasti į liežuvį, nes prieš metus gudručiai iš LNK iššovė 15 minučių anksčiau, nors programoje to nesimatė.

Pastarajame kanale, panašu, jau formuojasi tradicija prieš Auksinius svogūnus mesti Dviračio žvaigždę. T.y. kažkada nuo Haroldo Mackevičiaus, Vytauto Šerėno ir Gintaro Ruplėno atskilusio Arūno Valinsko vėlyvesnei komandai su labai stipriu prekiniu ženklu, kurio savininkas Arūnas Valinskas (dėmesio tykantiems – galiojimas baigiasi 2012 metų balandžio 21 dieną – ne už kalnų, pasižymėkite kalendoriukuose raudonu kryželiu) pirmieji nesislapstydami meta iššūkį.

Komandos sudėtis sumažėjo. Kaip vakar pristatyme pažymėjo Aidas Puklevičius, svogūnus oficialiai jam padeda surengti tik Marijonas Mikutavičius. Dėl neoficialaus padėjimo galime tik spėlioti.

Pristatymuose, pranešimuose spaudai tradiciškai netrūksta šmaikštumo – plunksną tekstų rašytojai valdo tobulai. LNK stato ant Mėslitos ir CŽV: „Dviračio žvaigždės“ apdovanojimas yra toks svarbus, kad net oligarchai meta visas pajėgas tam, kad tik jo negautų. Tačiau lengviau išsisukti nuo plaukuotos Kristupo Krivicko rankos negu nuo šios žvaigždės. „Dviračio žvaigždė“ yra kaip greitasis kreditas. Kartą gavęs neatsikratysi dar ilgai. Pirmą kartą šis grandiozinis renginys turės ir generalinį rėmėją – dešrų gamybos firmą „Mėslita“. Tai reiškia, kad papirkti „Dviračio žvaigždės“ rengėjų neįmanoma. Jie jau papirkti.

TV3 tuo tarpu bando įžiebti intrigos tuo, kad renginys, neva, šįkart bus paskutinis ir šposauja apie apokalipsę su neišvengiamai mūsų visų laukiančia pragaro liepsna: artėjant balandžio 1-ajai, profesinei melagių, kvailių ir, nepabijokim šio žodžio, Seimo narių profesinei šventei, vis daugiau ženklų pranašauja artėjančią Apokalipsę.

Pirmasis jos raitelis atjojo į Lietuvą ant asilo raudonais batais dar praėjusių metų pabaigoje, mojuodamas Strasbūro teismo sprendimu. Antrasis įvažiavo į Vilnių visai neseniai, apžergęs oranžinį dviratį. Trečiasis pasirodė jam įkandin, pasibalnojęs lenkišką erelį ir rėkdamas „To jest koniec swiatovy“. Pirmasis Apokalipsės kavaleristas tuo labai piktinosi ir sakė, kad erelis yra nuo seno grynai lietuviškas paukštis, simbolizuojantis tvarką, teisingumą ir gamtos prisikėlimą po apkaltos.

Ir organiškai tam pragarui per paskutinį pristatymą pasirenka Vilniaus rotušės rūsius.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: ŠOKS NEĮGALIEJI IR KARATISTĖS

TV3 šį kartą nesiūlys žiūrovams balsuoti už A. Valinsko išėjimą iš Seimo, kaip buvo prieš metus, tačiau M. Mikutavičius vis tiek pasitelkia šio asmenybės spindėjimą ir įžvelgia Seime laikinai sėdinčiam TV laidų vedėjui galimybių gauti Svogūnų svogūną.

Tačiau didžiausi pasikeitimai atsitiks tarp vienos ir kitos laidos vedėjų. Lyginant su pastaraisiais metais, per abi televizijas liko tik vienas vedėjas – tai LNK nepamainomasis Rolandas Vilkončius. Vietoje jam asistavusių Vytenio Pauliukaičio, Jurijaus Smorigino antrininką vaidinusio Ramūno Rudoko bei Rūtos Janutienės (toli siekė LNK fantazija…), dabar bus pasitelkta naujoji kanalo ikona Sauliaus Poškos personažas ir, čia, ko gero, didžiausias netikėtumas per abi televizijas – Laura Imbrasienė, dar prieš kelis metus partneriavusi R. Vilkončiui prie įvairių “Dešimtukų” Lietuvos televizijoje, o po to, kai sena komanda pairo ir išsikėlė į LNK, dirbusi prie didelių LTV projektų šalia Giedriaus Masalskio. Labai intriguojantis sprendimas.

Tuo tarpu TV3 pernykščius eksperimentus perbraukia vienu mostu ir siūlo nerizikingą ir visuomet pasiteisinančią savo formulę – vietoj Marijaus Mikutavičiaus su Agne Grudyte-Guobiene bei Stebuklingo Veidrodžio vaidmenį atlikusiu TV3 griausmabalsiu Vytautu Tulevičiumi, Auksinius svogūnus 2011 ves Vytautas Šapranauskas su jam asistuojančiomis sultingomis Šok su manimi gražuolėmis Karina Jeremian ir Egle Straleckaite.

LNK prieš metus pralaimėjo reitingų mūšį 11:17 (duomenys iš TNS).

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Cyrus | 22 kovo, 2011 at 16:24

    Vilkončių numesti ant Šapranausko? Hm, drąsu vienok. Asistentės buvę nebuvę. Tokių galima ir pripučiamų nusipirkti. Pigiau kainuotų. TV3 laimės dvigubai.

    Please wait...
  2. Nerijus | 22 kovo, 2011 at 17:33

    Stiprus LNK koziris – Saulius Poška, nes jis daug gerbėjų turi, dar geras pasirinkimas – Laura Imbrasienė
    Šiaip, nemanau, kad “Auksiniai Svogūnai” paskutinį kartą, po pusantrų metų Valinskas išėjęs iš Seimo, tikrai organizuos projektą:)

    Please wait...
  3. placa | 23 kovo, 2011 at 00:00

    Nerijau, čia gal Jums ir jūsų draugų rateliui Saulius Poška stiprus koziris.
    Pažiūrėsim, ką nuspręs “narod”.

    Please wait...

Palikite komentarą