SKAIČIAI: DŽORDANA BUTKUTĖ VEŽA

(Last Updated On: 2020-07-06)

Vakar LNK savo vieninteliame intervale, kur yra pajėgi mesti pirštinę TV3-ims  (nuo 19.10 iki 21.10 val.), ją sėkmingai ir metė. Bet visur kitur – įprastinė nykuma, todėl vis tiek pralaimėta daugiau nei keturiais procentais – LNK auditorijos dalis (share) – 19.9 procento, o TV3 – 24.1 (duomenys iš TNS).

Maža statistinė iliustracija šitai epileptiko salsai – štai 16.19 val. LTV turėjo 4.2 procentų reitingo ir tą minutę buvo kanalas – žiūrėjimo lyderis. Kitos trys didžiosios televizijos terinko 4.4 procento (per visas). Taigi bendra keturių televizijų žiūrovų masė prie televizorių tą minutę buvo 8.6 – t.y. kažkur apie 270-280 tūkstančių žmonių.

Po to apie porą valandų LNK rodikliai tik prastėjo – 18.34 val. ją žiūrėjo jau tik 1.8 procento, kai bendra masė dėl natūralių veiksnių (auditorija grįžta iš darbo, mokyklų, darželių) per 4 kanalus padidėjo iki 18.4 procento (apie 600 tūkstančių) – taigi daugiau, nei dvigubai. Tą minutę nuo TV3 atsilikta beveik 5 kartus.

Manau, supratote, kodėl LNK pralaimi TV3-ims imant visą dienos pjūvį…

Padėties nepagerina ir kartais laimimas geriausias laikas minėtame intervale – tiesiog jis per trumpas.

KK2 duoda į kaulus Drąsos kainai – čia nesustosiu. Persvara siekia beveik per pusę.

Vėliau prasideda ypatingai dirgli tinklelio pozicija – 19.40-20.30, kur niekas niekuomet nėra aišku.

Audrė Kudabienė rausėsi Vilniaus vicemero Stanislovo Šriūbėno kišenėse. Giliose ir neišmatuojamose. Kai pamatai tokius reportažus, nesistebi, kad, kaip rodo sociologiniai tyrimai, daugumas jaunųjų lietuvaičių savo gyvenimo siekiu laiko įsitrinti į valdžiažmogio kėdę. Iš kokio smulkaus versliuko nebent bakūžę prie Kazokiškių įsigysi. Ir Sodros bei Mokesčių inspekcijos gąsdinimus antstoliais. O čia… Vieni palociai.

Tuo tarpu Virginijaus Gaivenio Abipus sienos jau ne pirmoje laidoje įbridusi į klanofilijos upę – tik, skirtingai nuo Kristupo Krivicko Akistatos, okupuotas kitas turtingos trobos kampas – gilinamasi į Butrimus. Apskritai,  nesunku pasidaryti išvadą, kad Lietuvoje sparčiai klesti ne tik žmonių, bet ir žmonų pardavinėjimas…

Skaityk  RITA MILIŪTĖ IR VIESULAS LTV STUDIJOJE

Akivaizdu, kad kažkokio nouneimo Šriūbėno piniginiai reikalai auditorijai buvo mažiau įdomūs, nei pikantiškos aplinkbrazauskinės temos-upės vingiai ir sūkuriai. TV3 kreivė laikėsi ties riba, nubrėžta Drąsos kainos – apie 8-9 procentus ir tik kartą mostelėjo į viršų, kai LNK rodė reklamą. Tuo tarpu Abipus sienos ne kartą peržengė ir 17 procentų ribą.

Vėliau intervalas kiek sumažėjo, bet nedingo – LNK naudai.

Sėkmę kanalui užtikrino Neišgalvotuose gyvenimuose dar kartą išeksponuoti, mano galva, jau LNK simboliu vadintinos Džordanos Butkutės svajos ir troškimai. Matyt, pataikyta į kanalo brandžių moterų tikslinės auditorijos omenį. Nebrandžios renkasi TV3, bet šį kartą “Žiūrim, ką turim” ekstremalumai su Andriumi Šedžiu, Irma Jurgelevičiūte ir šios eksvyru trikampiai bei keturkampiai nebuvo tokie patrauklūs. Gal dėl to, kad viskas jau kažkur girdėta?

Andrius Šedžius

nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

Vėliau vyko viskas kaip ir visuomet – ko gero, paskutines dienas savo pozicijoje leidžiantis Mano mylimas prieše nusileido Moterims meluojančioms geriau, o Dviračio šou, iš kurio visi tik ir telaukia pasirodančio Sauliaus Poškos, šįkart prilygo TV3 Žinioms.

Na, o TV3 serialo Žvilgsnis į ateitį kreivės dar kartą patvirtino, kad fantastikos žanras yra labai nišinis  – todėl, LNK Žinios veikia kanalo populiarumui, kaip užsuktos. Gerai užsuktos.

Tarsi tasai prisukamas apelsinas…

Stabiliai vidutiniškai dirba LTV – čia, kaip ir visuomet, kanalą gelbėja naujienų laidos, retkarčiais teisingai liuoksintis vilkšunis, nepretenzingasis reindžeris iš Teksaso ir LTV pensininkams turintis patikti ir sėkmingai patinkantis Senis. LNK pensininkams ir ne tik jiems antradieniais įtinka ir Nacionalinė paieškų tarnyba dėl kurios misijiškumo aš irgi turiu abejonių, bet, kaip teisingai yra išlukštenęs Spyris, kol kas ta misija – gyvis labai neapibrėžtas. Nors Lukui ji yra be galo aiški.

Skaityk  TV TALENTAI: MIRGANTYS ANTITERORISTAI, VALINSKAS IR KITOS KEISTENYBĖS

BTV tinklelio poslinkių rezultatus aptarinėti dar anksti – kol kas nuo Pervyj Baltijskij Kanal atsiliekama.

Dirbantys Lietuvos ryto TV turi teisę laužyti galvą ir kitus galvojimo įnagius, kodėl neina “Burbulas”.

Tikrai ne dėl Livijos Gradauskienės…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 komentarai:

  1. nida | 20 spalio, 2010 at 15:08

    sėdėjau vakar ir kaip paskutinė mulkė veizėjau savo nemėgstamą laidą Abipus sienos. Kaip jau pastebėjo uagadugu, Krivickas, sykį apsilankęs pas našlę Brazauskienę, iš to padarytų penkias laidas. Tai jau sėkmingai trečią kartą daro Abipus sienos, melžia ir melžia tą pačią karvę, įmesdami po vieną naujėlesnį pašnekovą. O maniau, kad bus koks nors rimtesnis tyrimas. Kudabienė daug geriau dirba ir taip akiplėšiškai nemulkina žiūrovų. Ypač tokių kūdikiškai naivių kaip šio teksto autorė.

    Please wait...
  2. Šiaip | 20 spalio, 2010 at 16:06

    Įdomu bus pamatyti ar Housui seksis kariauti su LNK žiniomis.

    Please wait...
  3. Arūnas | 20 spalio, 2010 at 16:25

    Priminkit, kurį Houso sezoną TV3 pradeda transliuoti? Paskutinysis buvo silpnokas turinio prasme, bet gal vardas “užveš”. Bent jau pradžioje. Ir šiaip, Houso saulelė jau po truputį leidžiasi už Atlanto. Jei niekas nepasikeis, gali būti, kad liko tik 2-3 sezonai iki pabaigos. Nors šiaip autorius reikia labai pagirti už sugebėjimą ‘auginti’ personažus – toli gražu ne visiems taip pavyksta.

    Please wait...
  4. Šiaip | 20 spalio, 2010 at 16:33

    Rodys 5 sezoną.

    Please wait...
  5. nida | 20 spalio, 2010 at 17:11

    niekaip nesuprantu – lryto tv pradėjo sezoną ar ne?

    Please wait...
  6. uagadugu | 20 spalio, 2010 at 20:06

    Aš irgi nesuprantu.

    Please wait...
  7. Šiaip | 20 spalio, 2010 at 21:46

    Įdomu, koks bus Dar pažiūrėsim reitingas.

    Please wait...
  8. Arūnas | 21 spalio, 2010 at 08:40

    Šiaip>A, tada reitingai turėtų būti geresni. 5 sezonas gerokai stipresnis už 6-tą

    Please wait...
  9. vicko | 21 spalio, 2010 at 17:52

    O galit man durnam paaiškint kaip čia tie reitingai skaičiuojasi? Jeigu 8,6 procentai aduditorijos yra 280.000, tai visa auditorija 3.255.813. Ta prasme, vos ne visi Lietuvos žmonės yra televizijos žiūrovai? O ten kur sakoma, kad LNK ir TV3 kažkuriuo metu žiūrėjo 44% žmonių; tai pridėjus kitus mažesnius kanalus ir užsienio televizijas, negi taip būna, kad vienu metu prie teliko sėdi pusė šalies žmonių?!

    Please wait...
  10. uagadugu | 21 spalio, 2010 at 18:02

    Reitingai ir skaičiuojami nuo “vos ne visų”. Tik ne visi visuomet žiūri. Tuos žiūrinčius (kai kiti nežiūri), apima dienos auditorijos dalis (share). Aš čia viską apytiksliai šneku. Tiksliau ta visa metodologija turėtų būti surašyta TNS svetainėje. Siūlyčiau paguglinti.

    Please wait...
  11. TNS | 22 spalio, 2010 at 13:22

    Vicko, reitingai skaičiuojami nuo visų Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 4 m. amžiaus (t.y. nuo šio tyrimo generalinės visumos – 3 222 000). Reitingas parodo, kokia generalinės visumos dalis žiūrėjo tam tikrą laidą ir reklamą. TV auditorijai įvertinti naudojami ir kiti rodikliai – pasiekimas (Reach), auditorijos dalis (Share). Reitingas parodo vidutinę auditoriją (kiek vidutiniškai žmonių žiūrėjo laidą visos jos trukmės laikotarpiu), tuo tarpu pasiekimas parodo, koks procentas Lietuvos gyventojų buvo įsijungęs tą laidą (ar kanalą) bent vienai minutei, neatsižvelgiant į laidos trukmę. Todėl pasiekimo rodikliai visada yra aukštesni nei reitingo (ar bent jau lygūs jam). Trečiasis rodiklis – auditorijos dalis (Share) skaičiuojamas tik nuo žiūrovų (ne nuo generalinės visumos) ir parodo, kokia dalis visų tuo metu žiūrinčiųjų TV dalis tenka konkrečiam kanalui ar laidai. Skirtingose situacijose naudojami skirtingi auditorijos rodikliai – vertinant laidų populiarumą, paprastai remiamasi reitingu; TV kanalams įvertinti dažniausiai naudojamas pasiekimas ir kanalui tenkanti auditorijos dalis. Daugiau informacijos http://www.tns.lt/lt/ziniasklaidos-tyrimai-tv-auditorijos-tyrimas

    Please wait...
  12. vicko | 22 spalio, 2010 at 19:47

    Aciu!

    Please wait...

Palikite komentarą