MIKELKEVIČIŪTĖ, ŠIRŠĖS IR JURGELEVIČIŪTĖ

(Last Updated On: 2020-11-10)
Irma Jurgelevičiūtė

Irma Jurgelevičiūtė © TV3

Ar kada matėte, kaip širšė savo neaišku kuo (gal liežuvėliu?) išsipjauna grobio iš vištos kulšelės? Raskite progą kokį rugpjūtį ir pamatysite.  Zvimbia grėsmingai, pjauna ir še tau, rezultatas -geometriškai taisyklingas pilnavidurio piltuvėlio formos gabalėlis.

Tokią širšę prisiminiau užvakar žiūrėdamas Rūtos Mikelkevičiūtės laidą Nuo…Iki… Širšė buvo LNK Rūta. Grėsmingai zvimbdama nutūpė ant Kviečiu šokti sultingos kulšelės ir, teisingai identifikavusi bene sėkmingiausią po Lauros Valytės laidos radinį – Ievą Šimukauskienę, apibrėžė jos svarbiausią psichologinį vibrato – skyrybų dramą ir koncentruotai bei tiksliai išpjovė svarbiausias elgesio motyvacijas teisėjaujant laidoje. Žiūrovai balsavo žiūrėdami – Nuo…Iki… laimėjo savo laiko zonoje su 14.4 procento reitingo (duomenys iš TNS).

Tuo tarpu TV3 Rūta – Janutienė gamino eilinį keistą reginį, kurio esmės ar motyvacijų neišlukštentų netgi patyrę semiotikai. Pokalbių šou Kodėl? tema buvo Ar kitais metais gyvensime geriau? Tačiau vedėja jau iškart pasakė, kad šnekėsime apie dešimt besibaigiančių metų svarbiausių įvykių (tiesa, gal mane pavedė aritmetika, bet aš tų dešimties taip ir nesuskaičiavau…). Kaip suprantu, tų kitų metų pranašautojai turėjo būti govėda Rūtos susikviestų chiromantų, teralogų, kosmologų, kosmogonų, astrologų, Leopoldų ir kitų vibratoriškai kosminių elementų, atsainiai susodintų tarp publikos. Tuo tarpu studijos epicentre ant foteliukų sėdintys pagrindiniai dalyviai, mano nuomone, apskritai nesuprato, ką jie čia veikia. Gal išskyrus piarišką naudą iškart preciziškai tiksliai pagavusio Andriaus Šedžiaus… Populiarumo neatsitiko – TV3 Rūta nusileido LNK Rūtai – 11.4. Nors vedėja ir pasitelkė gerai ištriūbytą tautiškojo bulvaro scenos firminį ženklą, tarsi ir turintį garantuoti populiarumą – Irmą Jurgelevičiūtę, kurios padainavimu iš fonogramos laida ir prasidėjo.  Jau ne pirmą kartą pastebiu, kad Kodėl?, nors ir suranda aprioriškai žiūrovų dėmesį turinčius pritraukti magnetus, nesugeba tinkamai sudėlioti akcentų. Pati Rūta šią laidą pavadino marga, nors uagadugu ją šauktų mišraine su vienas prie kito visiškai nederančiais elementais.

Skaityk  AKIMIRKA DIDYBĖS: AŠTUONIOS "EUROVIZIJOS" VALANDOS LTV PRIARTINO PRIE RINKOS LYDERIŲ

Pirmadienio dvikovoje Edvardas Žičkus (Gyvenimas yra gražus) vs Saulius Bartkus (Kažkas atsitiko) šįkart Oksanos Pikul ir Karolio Sakalausko silikoninio dueto neišgelbėjo nei Livetos Kazlauskienės begalinis skausmas dėl paliekamos politikos, nei Kastujevų skolų išklotinės. Vargas dėl tų rusiškų pinigų…

Tačiau E. Žičkus laimėjo būtent dėl tų rusiškų motyvų. Laida nuvažiavo į Maskvą ir čia pasitelkė ne lietuviškas raganas, kaip R. Janutienė, o tikrą kosminių vibracijų srities didmeistrį – Pavelą Globą, kuris, pasiėmęs ne kokias niekingas kortas, o gudrias kompiuterines programas, Lietuvai žadėjo krizės paaštrėjimus, Andrių Kubilių lygino su Čerčiliu, o Dalią Grybauskaitę išvadino blondine. Lietuvai patiko – 15.1 procento, kai Kažkas atsitiko rinko tik 9.4.

Irmos Jurgelevičiūtės temą tęsė Audrės Kudabienės Prieš srovę, bandžiusi čiupinėti meilės trikampio Irma-Albertas-Renata subtilybes. Laidoje nebuvo rišlaus istorijos pasakojimo ir muilo operos potekstės, o kai jų nėra, gali būti surinkęs ir labai daug bulvariškai sensacingos medžiagos, pralaimėsi. O LNK Abipus sienos prodiuseris Virginijus Gaivenis tęsė prieš savaitę pradėtą temą ir negailestingai zondavo pop dievaičio Radži šeimos narių gyvenimą. Kelias bent jau kol kas atrodo perspektyvus – žiūrovas skyrė jam pergalę su 13.4 procento reitingo, kai TV3 laida surinko 10.3.

Kitos antradienio dvikovos Saulius Bartkus (Neišgalvoti gyvenimai) vs Kristupas Krivickas (Žiūrim, ką turim) rezultatas vargu ar patenkins ir vieną, ir kitą prodiuserį. Į Neišgalvotus gyvenimus įdėta daug darbo, padarytos dvi solidžios medžiagos, kai Kristupas Krivickas ir pradėjo, ir užbaigė laidą populiariąja Irma – todėl abu prodiuseriai ir turėjo teisę tikėtis pergalės. O atsitiko lygiosios…

Moralas iš didžiųjų pirmadienio ir antradienio LNK ir TV3 mūšių – nelaimėjo laidos, kurios aklai kliovėsi Irmos Jurgelevičiūtės populiarumu.

Skaityk  LRT: KAM REIKALINGAS ATSKIRAS TRANSLIAVIMO TINKLAS?

Kol kas nėra jokių permainų laiko zonose prieš ir po mano apžvelgtos tinklelio zonos – vienur su didele persvara laimi LNK šlepetinio prodiuserio Sauliaus Bartkaus KK2, o kitur nokautuoja TV3 tapkinio serialų kepėjo Rolando Skaisgirio Moterys meluoja geriau. Turint omeny šias aplinkybes ir čia mano apžvelgtų laidų, kur abu kanalai jau mažiau prognozuojamai konkuruoja vienas su kitu, koordinačių sistemą, tarsi ir būtų galima daryti išvadą, jog LNK turėtų gražiau atrodyti bendruose – dienos auditorijos (share) skaičiuose.

Tačiau taip nėra – LNK abi dienas pralaimi Kalvarijų kanalui apie septynis dienos auditorijos procentus, kas yra maždaug apie 30 procentų mažesnė žiūrovų masė. LNK, nors kiek ir pasigerinusi savo rodiklius prieš prasidedant geriausiam laikui su 24 valandomis, pralaimi viską, ką tik gali, iki 19.10 val. ir vėlyvą vakarą. Štai šį antradienį nuo 10.10 valandos iki 19.10 val. LNK reitingo vidurkis yra 2.9, kai TV3 – 5.5. Ištisas devynias valandas TV3 turi beveik dvigubą pranašumą! Jokios pergalės geriausiu laiku ir jokie dešimtukai neatsvers šitokių nuostolių. Kanalas su 15 metų transliavimo tradicijomis turėti būti išmokęs suvokti programą, kaip visumą, o ne kratinį.

Kas kitose televizijose? Pagrindinė LTV stiprybė – informacinės laidos ir kasdieniai serialų kauburėliai nuo 16.30 iki 18.15 val., kur Volkerio, Teksaso reindžerio ir Senio duetas smagiai tyčiojasi iš LNK, nors pastarojo 24 valandos į Senio pabaigą kartais su šiuo ir pakovoja.  Tačiau kitur kreivėse prošvaistės yra labai retos – nuo LNK ir TV3 atsiliekama 2-3 kartus.

Nelabai ką turiu pasakyti apie BTV. Šio Mentai kartais pakovoja su LTV Komisaru Reksu, neblogai atrodo Žinios, savo žiūrovą kartasi suranda Atvirai su žvaigžde ir Karštas vakaras, o uagadugu nekantraudamas ypač laukia Spaudos apžvalgos šiokiadieniais 13 valandą. Jos reitingas – 0.4 procento. Imponuojantis skaičius nacionalinės aprėpties kanalui…

Skaityk  KRIVICKAS: KLIUVO IR "LNK STUDENTAMS", IR "SIAURO CHEBRAI"

Lietuvos ryto TV stiprus Reporteriu, kuriuo perima dalelytę LTV Panoramos jėgos.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Simas J | 29 gruodžio, 2010 at 21:25

    “Spaudos apžvalgos šiokiadieniais 13 valandą. Jos reitingas – 0.4 procento. Imponuojantis skaičius nacionalinės aprėpties kanalui…” Man tai atrodo natūralu – kas gali 13 valandą žiūrėti spaudos apžvalgą per TV? Dirbantys žmonės darbe neturi televizoriaus ir neturi kada žiūrėti, namų šeimininkėms nusi$^& ant spaudos apžvalgų, kai ant stalo dar praėjusio savaitgalio guli “Žmonės” ar “Stilius”

    Please wait...
  2. Arnas | 29 gruodžio, 2010 at 23:20

    o uagadugu neplanuoja apžvelgti kaip sekėsi viasat sport baltic kanalui, kartojančiam “istorines šių metų sporto rungtynes”?

    Please wait...
  3. uagadugu | 30 gruodžio, 2010 at 10:42

    Na, simpatijomis Viasat Sport Baltic uagadugu niekas negalėtų apkaltinti, bet šiuo atveju, manau, neskalysiu. Kai matau, kad Eurosport šventėms rodo Vankuverio olimpiados dailųjį čiuožimą, o turkų sporto kanalas – trijų metų senumo plaukimo čempionatą, tai Viasat šiame fone atrodo ne taip jau blogai. Sporto kanalams švenčių laikotarpis yra didysis košmaras. Belieka užjausti.

    Please wait...

Palikite komentarą