UFO NEWS: DAINIUS BUDRYS

(Last Updated On: 2020-04-25)

Seimo nario Dainiaus Budrio pranešimas: LRT ir LRTC reikia sujungti, išsprendžiant finansavimo problemą

2010 m. gegužės 12 d. pranešimas VIR

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Dainius Budrys mano, jog susiklostė puikios sąlygos išspręsti nacionalinio transliuotojo finansavimo klausimą. „Pastaraisiais metais galima stebėti akivaizdų sisteminį idiotizmą, kai valstybinė bendrovė „Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) ir valstybės lėšomis išlaikomas nacionalinis transliuotojas (LRT) – sumušami kaktomis. Institucijos už kurių veiklą savo finansavimu arba jo stoka iš esmės atsako valstybė, tapo ne tik oponentais bylose dėl tų pačių mokesčių mokėtojų pinigų, bet ir politinės kovos įrankiais bei arenomis. Valstybinė bendrovė LRTC reikalauja iš LRT lėšų, kurių nepakankamai skiria valstybė. Vadovų personalijos ir jų politiniai vertinimai ima lemti finansavimą ir požiūrį į pačią institucijų veiklą. Tai nėra normalu“, – teigia D. Budrys.

Pasak komiteto pirmininko, nesant politinės valios įvesti kelių litų abonentinį mokestį LRT išlaikymui, pati dabartinė situacija diktuoja protingą sprendimą. „LRTC keisti komerciniai projektai, sunkmečio akivaizdoje imant šimtamilijoninius kreditus ir rizikuojant valstybės turtu, tuo pat metu keliami ieškiniai nacionaliniam transliuotojui, pastarojo atkirčiai – visa tai byloja apie sisteminę klaidą. Akivaizdu, jog tiesiog perdavus LRTC techninę bazę bei funkcijas LRT žinion – išsispręstų LRT finansavimo klausimas, nes už programų retransliavimą privatūs radijai bei televizijos tiesiog susimokėtų protingą mokestį nacionaliniam transliuotojui, kuris, savo ruožtu, būtų visiškai pašalintas iš reklamos rinkos. Pastaruoju aspektu apsidžiaugtų ir daugelis televizijos žiūrovų, nes visuomeninis transliuotojas galėtų liautis orientuotis į konkurencinę kovą su privačiais kanalais“, – mano D. Budrys.

Pasak D. Budrio, šiuo metu didelės dalies visuomenės netenkina LRT laidų tinklelio kokybė, neišspręsti ir finansavimo klausimai. Susiklosčiusi konfliktinė situacija gali būti sprendžiama tik sisteminių reformų, o ne atakų prieš atskirus vadovus keliu.„Konfliktinė situacija ir piniginės problemos duoda ir puikų šansą sisteminei reformai“, – įsitikinęs parlamentaras.

Nėra komentarų šitam balbatavimui liežuviu.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: ŠEDŽIUS KEPA ŠAŠLYKUS, O INETA STASIULYTĖ VADOVAUJA IDĖJIŠKAI

Arūnas Valinskas į Seimą atvedė išties keistų personažų.

Šiaip jau pats Seimas turi formalių požymių, pagal kuriuos galėtų būti priskirtinas LRT kompetencijai. Tiesa, jis nesivadina taip panašiai, bet jo rūmuose stovi stacionarios TV kameros, kurias galima pajungti tiesioginei transliacijai. Kuo ne televizija?

Tai prijungiam prie LRT ir išsprendžiam visas finansavimo problemas.

Kvaila?

Tiek pat kvaila, kaip ir prijungti prie Lietuvos radijo ir televizijos Lietuvos radijo ir televizijos centrą su mezonais, siųstuvais ir skaitmenine plėtra.

O gal padarom atvirkščiai? Šiaip jau LRT yra įsiskolinusi Lietuvos radijo ir televizijos centrui, o ne kitaip.

Pastarasis daug verslesnis už pirmąjį. Iš savo mezonų ir išlaikytų.

Ekonomikos komiteto pirmininkas…

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos, Rinka, Technologijos, UFO News, Visuomenė
Tags: , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Bunnie | 13 gegužės, 2010 at 12:00

    Eilinį kartą – “…visuomeninis transliuotojas galėtų liautis orientuotis į konkurencinę kovą su privačiais kanalais…”.

    Ar kas nors kada nors įkals tiems idiotams į galvas, kad pagrindinė visuomeninio kanalo misija ir yra KONKURUOTI su komerciniais kanalais dėl žiūrovų ir savo laidų kokybe pritraukti kuo daugiau auditorijos. Ne tam, kad reklamos paturėtų, o kad savo šviečiamąją funkciją vykdytų. Tam, kad žiūrovai laika leistų ne su komerciniais “bogio pasiūlytais modeliais”, o su naudinga beigi dvasinga visuomeninio kanalo progama. Nes jei visuomeninio kanalo niekas nežiūri, tai niekam jis ir nereikalingas. Tik Seimui.

    Please wait...
  2. kestutis d | 15 gegužės, 2010 at 00:05

    bunnie, dekui uz komentara apie milakni – supratau geriau, del ko jis vertinamas

    Please wait...
  3. coloreta | 19 birželio, 2010 at 16:27

    sutinku

    Please wait...

Palikite komentarą