AR LTV TANKAS?

(Last Updated On: 2019-08-06)

A. Račo straipsnio apie konservatorių ir Lietuvos ryto konfrontaciją paraštėse autorius tanku pavadino ne tik G. Vainausko laikraštį, bet ir LTV.

Aš leisiu sau suabejoti, kad LTV vadintina tanku, o jeigu ir reiktų ją taip šaukti, tai daugių daugiausia lengva tankete apginkluota Maksim automatiniu šautuvu nuo tačiankės. Argumentuosiu skaičiais. LTV yra beveik dvigubai mažiau žiūrima, nei LNK ar TV3 (praėjusių metų duomenimis LTV auditorijos dalis – 13.3 proc., kai LNK ir TV3 atitinkamai 20.9 ir 25.8 proc.).

Tik nemuilinkite man akių ir nesakykite, kad šie skaičiai nesvarbūs, nes yra kitas tauresnis matavimas, kuris vadinasi įtaka visuomenės opinijai. Nes tuoj tapsiu šizofreniku. Tarsi būtų dvi opinijos dviems visuomenėms – viena Kakadu ir Dviračio šou visuomenei, o kita tuo pačiu metu rodomų Versijų, Teisės žinoti ir Redakcijos visuomenei.

Drįsiu manyti, kad visuomenę turime vieną ir jeigu Redakciją žiūri du ar triskart mažiau žmonių, nei Kakadu, reiškia tik viena – kad Kakadu prodiuseris Saulius Bartkus turi galimybę visuomenės nuomonę formuoti du ar triskart labiau, nei E. Kūris ar R. Miliūtė.

Pasakysiu visišką ereziją. Esu tikras, kad vienų metų Svogūnų apdovanojimai formavo opiniją beveik tiek pat veiksmingai, kiek visas giliamintiškas Spaudos klubo vienų metų sezonas, nes pastarojo suminė visų laidų išraiška ne ką didesnė, nei vieno Svogūnų renginio.

Iš tiesų turime tokį vaizdelį – laikraščiai, internetas su visais apžvalgininkais gauna begalę sau svarbios medžiagos iš tanko laidų ir verda savo 15-20 proc. sąmoningos visuomenės sultyse (tokia yra Redakcijos žiūrovų dalis). O kita visuomenės dalis tyliai, bet užtikrintai žiūri Kakadu ir balsuoja už tuos, kuriais baisisi sąmoninga visuomenė.

Žaidime laimi tie, kuriuos vadiname politikais populistais. Jie puikiai žino šito pasjanso taisykles ir tobulai jomis naudojasi. Ir laimi per rinkimus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą