KOMERCINĖ LRT VASARA

(Last Updated On: 2019-08-19)

lrt.lt

Buvome bebaigią rašinį apie Lietuvos televizijos vasaros programą, bet nauji jos spaudos pranešimai išmušė iš vėžių. Tarsi ne apie tą tinklelį postringavome. Bandysime dabar viską sudėti į krūvą.

Kaip ir LNK su TV3, Lietuvos televizija savo vasaros tinklelį tvirtina prie reguliarių šiokiadieniais rodomų programos elementų rėmo. Atmetus naujienų laidas, geriausio (žiūrimiausio)  laiko zonoje tų elementų yra keturi – sveikinimų koncertas Vasaros puokštė (19:00-19:30 val.), detektyvinis serialas Komisaras Reksas (19:30-20:25 val.), mistinis serialas Dingę (22:00-23:00 val.), improvizacinio humoro laida Pagauk kampą. Tarp šio rėmo įspraustos trys naujienų laidos ir popanoraminė kiekvieną dieną besikeičiančių autorinių laidų juosta, kur antradienį matome gyvenimo būdo laidą Stilius, trečiadienį politinių debatų laidą Teisė žinoti, artėjant į savaitgalį dvi ašaringų pokalbių laidas – Nacionalinę paieškų tarnybą ir Bėdų turgų ketvirtadienį ir penktadienį, o sekmadienį visuomenės aktualijų laidą Savaitė. Savaitgalį LTV Panoramą iš visų pusių aplipdo koncertais ir filmais. Filmas po Panoramos bus rodomas taip pat ir pirmadieniais. Daug filmų ir koncertų LTV rodys taip pat ir dieną.

LTV spaudos pranešimas skuba pranešti, kad Teisė žinoti ir Savaitė bus ne kartojimai, o naujos laidos (beje, ši aplinkybė kaip ir patvirtina Artūro Račo tinklaraštyje minimos abreviatūros TSKMM svarbą Lietuvos televizijai – iš jos iškritęs tik E. Kūris, bet tai įvyko jau seniai,- o R. Miliūtei, A. Matoniui ir V. Savukynui suteikta nepigi teisė boluoti LTV eteryje geriausiu laiku).

uagadugu diagnozė: rinkos lyderiams LNK ir TV3 reiktų ne tik vienas kitą akimis spiginti, o pasidairyti plačiau. LTV vasaros tinklelis yra be galo komerciškas ir bandys nugremžti gerus keletą procentukų jūsų brangios auditorijos.

Kad su jos žiūrovais neatsitiktų identifikacijos krizė, galinti peraugti į pačios televizijos autoidentifikacijos krizės paūmėjimą, LTV atskiedžia šį komerciškumą spaudos pranešimuose pirmoje eilėje akcentuodama rimtesnius dalykus – specialią Europos Parlamento rinkimams skirtą laidą, specialią programą birželio 4-ajai – Gedulo ir vilties dienai, specialią laidą Vėjo dienai, Tūkstantmečio dainų šventės renginius – atidarymo koncertą  Pasveikinkim vieni kitus, chorinės muzikos vakarą, moksleivių dainų dieną, folkloro vakarus, karalių atvykimą į prezidentūrą, Prezidento kalbą, Tūkstantmečiui paminėti skirtas šv. Mišias, Valdovų rūmų atidarymo ceremoniją ir specialiai Tūkstantmečiui skirtą Dainų šventės dieną Tūkstančio aušrų dainos Lietuvai, Prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos iškilmes.

Skaityk  DŽIUGAS SIAURUSAITIS: NAUJI "IŠSKIRTINUMO" PLIŪPSNIAI BE "MYLIU LT"

Esmės tai nekeičia. LRT ginasi nuo pinigų bado ir stengiasi pritraukti reklamos resursus. Tokia išlikimo taktika.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. LEILA | 10 birželio, 2009 at 20:32

    Sveiki,
    Krizė neišvengiamai atsiliepia ir jūsų tv, deja…bet gal galėtumėte vakarais rodyti senus gerus romantinius filmus,pvz;SISSY, ;],O rytais vaikučiams gerąją senąją animaciją,kodėl nesukuriate vasarą jokios laidos jaunimui -diskusinės-su psichologais,pedagogais -tik next ,trečias nereikalingas atsibodo..reikia tik pasukti galveles ,pasinerti į kūrybą ,o ne dejuooooti…

    Please wait...
  2. Sajonara | 11 birželio, 2009 at 16:34

    Papriekabiausiu ne 06.04 o 06.14 yra Gedulo ir Vilties diena 🙂

    Siaip -ACIU ugadugu, kad yra ka paskaityt.

    Please wait...
  3. Alius | 11 birželio, 2009 at 17:06

    Ačiū už pataisymą. Šiaip copypaste’inau tą gabalą iš jų spaudos pranešimo, bet pats kvailys, kad nepastebėjau. Dėkui, Sajonara, kad užklysti į uagadugu.

    Please wait...

Palikite komentarą