AUKŠTOJI VIRTUVĖ: PIKANTIŠKA LAŠIŠA SAMAGONE

(Last Updated On: 2019-07-23)

Gerai gerai… Prisipažįstu. Blogo išblėsęs populiarumas verčia imtis kulinarijos. Desperatiškai tikiuosi atkreipti į save dėmesį. Labai myliu Beatą ir viską ką ji daro, bet žvelkim realybei į akis – konkurencija tarp blogerių yra žiauri – akis į akį, dantis už dantį. Todėl nematau kitų galimybių atsitiesti ir apsiginklavęs sunkiaisiais virtuvės ugniasvaidžiais brendu į kulinarinę teritoriją.

Receptas išties aristokratiškas. Eini į prekybinį centrą su pusgaminių skyriumi ir perki keptus bulvinius blynus. Geriausiai imti tuos, kur su visokiomis morkomis pramaišiui. Jei nėra – imkite paprastus – bet tie, kur įdaryti mėsa, netinka. Dar perki kuo pikantiškiau rūkytą lašišą (krapai ir visokios fanaberijos). Dar imi majonezo (rekomenduoju Hellmann‘s normalų), riebiausios natūralios grietinės ir svogūnų laiškų. Tarsi ir viskas.

Ne, svarbiausios subtilybės nepasakiau – samagonas. Jei neturite tikros dzūkiškos ruginukės, sėskite į automobilį ir važiuokite į kokį pavarėnį ir ieškokite atlapaširdiškai gudraus (man visuomet buvo mįslė, kaip šitie bruožai gali derintis viename žmoguje, bet tikrame dzūke jie dera) personažo su kailine kapure ir veltiniais. Pirkite ir nechaltūrinkite – netinka nei bulvinė, nei cukrinukė. Tik ruginė. Netinka taip pat ir jokie parduotuviniai surogatai.

Grįžti namo laimingas su visais prabangiais ingredientais ir išsišiepęs ruoši gurmanišką vakarienę. Blynus krauni į paprastą keptuvę, užkaiti ant labai lėtos ugnies ir įpili šlakelį vandens (aliejaus nereikia – jie ir taip būna prisigėrę – jei pasiseks, jis (aliejus) bus dar ir pirmo kepimo…). Kol kepa, suplėšai lašišą maždaug lauro lapo dydžio gabalais ir panardini į nedidelį kiekį samagono (nereikia, kad plauktų – plūduriavimo tarsi baloj pakaks) ir smulkiai iškierašavoji svogūnų lapus.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: SENOLIS, SAULIUS IR BRUNO APIE STEBUKLINGUOSIUS FOTOAPARATUS

Pašilusius iki karštumo blynus išdėlioji ant lėkštės. Ant jų storai tepi sluoksnį lygiomis proporcijomis sumaišyto riebios grietinės ir majonezo kokteilio, jį gausiai padengi nuolankiai pasigėrusia lašiša, šią apibarstai svogūnais, o ant jų dar kartą užtepi sluoksnį grietinės ir majonezo mišinio.

Patiekalas yra labai kaloringas, todėl viengungiškam pavalgymui paprastai užtenka vieno blyno, bet jei pasiseks susižvejoti porą vakarėliui su žvakėmis, kepk du ar tris. Visas paruošimas trunka 15 minučių.

Labai svarbi smulkmena – blynus būtina užgerti tikru rislingu – vokišku ar prancūzišku.

Tiesa, jeigu tingite eiti į parduotuvę arba tos susižvejotos poros akyse norite atrodyti labai nagingi, galite maloniai sau susitarkuoti blynus patys.

Meistriška nuotrauka (atsiprašau, vienas blynas jau nukąstas – neištvėriau. Bet rislingas nenugertas, ha ha – ne toks jau esmi girtuoklis kaip kai kas šneka…):

lašišos samagone patiekalo nuotrauka

© uagadugu

Gero apetito!

P.S. uagadugu toliau užsiims kulinarine edukacija – mūsų planuose Vilniaus bufetų, siūlančių dienos pietus iki 10 Lt, smulki meniu apžvalga ir patiekalų recenzijos su slaptai fotografuotomis rafinuoto interjero ir valgių nuotraukomis.

 

 

 

Please wait...
Kategorijos:  Konsumerika, Kulinarija
Tags: , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. SandStorm | 25 kovo, 2012 at 10:25

    Lauksim, lauksim – ir naujų receptų, ir apžvalgų ” už 10 Litų”
    Manyčiau – kulinarija yra kur kas įdomesnė terpė, nei Lietuvos TV(-impotencijos) virtuvė!

    Please wait...
  2. Linas | 25 kovo, 2012 at 12:41

    Pasiigau unikalių TV virtuvės apžvalgų, bet kulinarija irgi sueis 🙂

    Please wait...
  3. Siaip | 25 kovo, 2012 at 16:29

    O apie TV ir jų reitingų karus jau nė žodelio nebebus?

    Please wait...
  4. Artūras Račas | 26 kovo, 2012 at 01:12

    Nenoriu virtuvės. Nenoriu kulinarijos. Ir taip jų užkalniškai daug ir jie nuobodūs.

    O apie TV čia buvo vienintelė vieta.

    Noriu TV!!!!!

    Please wait...
  5. nida | 28 kovo, 2012 at 11:15

    Nenoriu riebių blynų, neigis majonezo, noriu kaip ir Račas TV ———

    Please wait...
  6. As | 1 balandžio, 2012 at 01:01

    Tai buvo pats idomiausias blogas! Ar gali grazinti TV?

    Labai retai beuzsuku cia..Su kulinarija siulau neprasideti, mirgu margu aplink ir taip apie tai, darosi nuobodu ir kasdieniska..

    Please wait...

Palikite komentarą