KULINARIJA vs KORONAVIRUSAS: ŽĄSIES IR TRIUŠIO TROŠKINYS

(Koreguota: 2020 February 24)

Ali Kone beveik po 11 metų tylos sureagavo į mano grasinimą išvirti jį puode su petražolėmis, palinkėjo greitos mirties nuo koronaviruso ir kolegiškai pasidalino unikaliu receptu be petražolių, kuris, mat, išgydytų nuo tos ligos, jei ja susirgčiau. Nes “tokiu troškiniu Burkina Faso žyniai gydo nuo Ebolos viruso”. Ali Kone geranoriškumu tikėti neturiu jokio pagrindo, todėl netikiu ir nė vienu jo žodžiu. Tačiau receptu pasinaudojau ir turiu pareikšti, kad žvėriškai skanu. Juo viruso nugalėti neįmanoma, bet profilaktiškai pasistiprinti visai vertėtų.

Tai reikia paimti žąsies kaklą, skilvį, kepenis ir širdį, pridėti triušio kepenėles ir inkstelius. Pirmiausia abiejų padarų kepenis ir triušio inkstus pamerkti į šaltą vandenį. Per tą laiką žąsies kaklą, skilvį ir širdį troškinti mažame kiekyje vandens su gausybe burkinafasiškų prieskonių (ponia Zosė iš Nemenčinės parduoda Halės turguje, trečias prekystalis nuo dešinės), kol mėsa nuo kaklo stuburo nukris pati. Kepenis ir inkstus apvolioti miltuose ir apkepti svieste, pridėti daug grietinės, šalia – žąsies kaklo mėsą, skilvį bei širdį ir dar patroškinti, kol visai suminkštės. Vaizdelis toks:

troškinys

žąsies ir triušio troškinys © uagadugu

Bon appetit!

Please wait...
Kategorijos:  Kulinarija
Tags: , , , , ,

Palikite komentarą

Rodyk
Slėpk

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD