“TU GALI ŠOKTI” KOSMOPOLITIZMAS NEĮVEIKĖ “LIETUVOS SUPERMIESTO” LOKALINIŲ PATRIOTŲ

(Last Updated On: 2019-07-24)
Marijonas Mikutavičius TV3 laidoje "Tu gali šokti"

Tu gali šokti © TV3

 

Jau po dešimties minučių Tu gali šokti laidos supratau, jog reitingais ji nepaeis. Nepaeis prieš LNK Lietuvos supermiestą, nes pastarasis orientuojasi į labai plačią publiką, tarp kurios tą velykinį sekmadienio vakarą didžiuma turėjo būti kiek vyresnio amžiaus žmonių, o ne jaunesnio. Būtent pastariesiems skirtas Tu gali šokti. Šio bene visi muzikiniai takeliai yra off mainstream‘ iniai, kai Lietuvos supermiestas yra, atvirkščiai – ištisai skirtas plačiausiai žiūrovų paletei – nuo bambalinių iki prastą viskį iki 30 litų adoruojančių.

Taip ir yra – tiesioginės konfrontacijos – nuo 19.30 iki 21.30 zonoje LNK laimėjo – 7.4: 5.9 (duomenys iš TNS). Bet tai turėtų būti atsitikę tik bendros auditorijos pjūvyje. Manau, kad suskaičiavus jaunesnę auditoriją, TV3 turėtų būti gerokai pranašesnė (ir tai, ko gero, kanalas greitai išeksponuos). Juolab, kad Tu gali šokti yra laida, kurioje labai daug emocijos – žiūrint į kokios mergaičiukės sprogdinantį džiaugsmą sėkmingai praėjus atranką ir pačiam ašarėlė ištrykšta, kokiu ciniku save belaikyčiau.

Tokių emocijų Lietuvos supermieste nėra, užtat ten labai daug žvaigždžių ir lokalinio patriotizmo, kurį kažkiek praskiedžia kosmopolitiškasis Algis Ramanauskas- Greitai.

Na, o prigimtinį Tu gali šokti kosmopolitizmą prie masių turėtų artinti Jurijaus Smorigino sapalionės, kaip jas laidoje įvardino kitas žiuri narys – Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas.

Tur būt pats būsiu visiškai off mainstream‘inis, bet netikiu Marijaus Mikutavičiaus nuoširdumu, pergyvenant dėl kiekvieno atlikėjo nesėkmės scenos užkulisiuose ir prašant palaikyti batus bei kelnes prieš joje pasirodant.

Tai – visiškai  subjektyvu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , ,

Palikite komentarą