SANTŪRIOS ŠV. VELYKOS TELEVIZIJOSE

(Last Updated On: 2019-07-24)
Jurijus Smoriginas laidoje "Tu gali šokti"

“Tu gali šokti” vedėjas ir žiuri © TV3

 

Santūrios, nes pasigendu barokinio puošnumo – koncertų, specialių renginių. Anksčiau bent jau tokioms misijos retežių suvaržytoms televizijoms, kaip LTV, tai buvo gera proga pademonstruoti turint raumenis ir prilygti komerciniams transliuotojams. Dabar ir to nėra.

Žvilgt į LNK ir TV3 programas. Na, taip – išstena po kokį reguliarių laidų finalą, debiutą ar koncertą geriausiu laiku. Bet kitur – įprastinė filmų pynė, animacija su komedijomis. Sekmadienį visos televizijos netgi paliko savo apžvalgines savaitės įvykių laidas, nors daugiau susikaupimo reikalaujantis informacinis diskursas vargu ar prie baltosios mišrainės dera. Juo labiau, kad pirmadienis – irgi šventa diena.

Bet apie viską nuosekliai. Šventės prasideda LTV eteryje, kur mišių žiūrovai šeštadienį po Panoramos bus papenėti 2.5 valandos trukmės transliacija iš Vilniaus arkikatedros. Religinį benefisą LTV tęs ir sekmadienį, pirmą Šv. Velykų dieną. Čia jau bus transliacija iš Vatikano, dokumentinis filmas, bei Šventadienio mintys – šventa laida, svarbi visiems Lietuvos katalikams. Jeigu iš jos reitingų spręstume, kiek jų yra, rastume lygiai 36 tūkstančius (duomenys iš TNS)…

Po Žinių LTV nustebina proginiu koncertu ir filmu, o po to stebėtis neturime kuo, nes Panoramą iš vieno ir kito galo yra apspitusios LTV primadonos ir primarijai – Edita Mildažytė, Violeta Baublienė, Nemira Pumprickaitė ir Saulius Vosylius bei Bronius Bušma. Žmonės patikimi, laiko ir kitų subtilių aplinkybių patikrinti.

LNK ir TV3 eteryje vakare užsikuria didžioji reitingų intriga – prieš pirmą TV3 Tu gali šokti laidą LNK meta stipriausias Lietuvos supermiesto pajėgas.

Velykiškiausiai atrodo LTV2 programa – čia daug gal ir ne pirmo šviežumo, bet pavasariškų, velykinių akcentų. Jokių šv. Velykų akcentų nėra nei BTV, nei Lietuvos ryto TV programose – televizijos sekmadienį dirba griežtai pagal reguliarų tinklelį.

Skaityk  KRIVICKAS vs BARTKUS, O TUPYKLOMS - GRIEŽTAS NE!

Tačiau pirmadienį situacija kiek keičiasi – rodyti įprastinio pirmadienio kartojimus šių dviejų kanalų programeriams ranka nekilo – Lietuvos ryto TV programoje atsiranda filmų, o tų filmų stokojanti BTV iš kamaros ištraukė kelis apdulkėjusius koncertus.

LTV tikinčiųjų akis džiugins religine dokumentika, o vakare išmes jau tradicine tampančią kortą – gerosios fėjos E. Mildažytės ekskliuzyvą LTV eteryje brutaliai pažeidusios Palmyros Galkontaitės Ačiū, kad esi.

Tačiau šį atjautos reginį su dar didesniu, tiesiog neprilygstamu brutalumu mindys TV3 ir LNK. TV3 finalizuos šių metų Vaikų balsą 2011, kurio vedėja šalia Mindaugo Stasiulio dirbs ilgametė LTV ikona Neringa Čereškevičienė, na, o LNK bandys mus nustebinti putoplastinio kiaušinio detektyvinėmis paieškomis Trakų pilies papėdėje.

LTV po Panoramos kraupins dokumentiniu filmu apie Černobylį, o po to ausį glostys portugališka romansų atmaina – fado koncertu.

Bus ką rinktis. Aš žiūrėsiu žinių laidas – aštuntą 20 minučių per Lietuvos ryto TV, po to Panoramą ir pabaigai – sutrumpintą Reporterį.

Mielai įrašą papuoščiau nuotrauka iš LTV, bet ši televizija pranešimų spaudai uagadugu nesiunčia, todėl vėl išskiriu TV3.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Nerijus | 24 balandžio, 2011 at 19:39

    tikrai šiemet be porą koncertų bei vieno filmo “300” televizijos nieko neparuošė, bet nenorėti, pavasaris, gražus oras, žmonės prie tv neleidžia, kaip per kokias Kalėdas:)

    Please wait...
  2. wazzup | 26 balandžio, 2011 at 14:50

    Žmonės. Prasidėjo pavasaris. Užteks smirdėt prie televizoriaus. Gamta šaukia:)

    Please wait...

Palikite komentarą