TRANSLIACIJOS GRIŪTIS: AIDO PUKLEVIČIAUS KOMENTARAS DĖL “AUKSINIŲ SVOGŪNŲ”

(Last Updated On: 2019-07-29)

Kadangi čia pažerta daug apibendrinimų tiek mano paties, tiek kitų Svogūnų rengėjų adresu, norėčiau patikslinti kelias detales.

Šapras eteryje tikrai nebuvo girtas. Tokioje būklėje jis buvo surastas išvakarėse apie pietus (užšventė po trečiadienio spektaklio) ir nuo to laiko statomas ant kojų visais įmanomais šiuolaikinės medicinos stebuklais. Generalinės repeticijos metu mes jau pradėjome galvoti apie alternatyvą jam, tačiau, repeticijai bėgant jis pradėjo žvalėti, todėl ėmėm tikėti, kad scenos adrenalinas padės jam galutinai atsigauti. Deja… Nors visas tris valandas iki renginio non stop skaitė scenarijų, paaiškėjo, kad jėgų prisiminti tai, ką skaitė, pritrūko.

Nuo pat pirmų eterio akimirkų TV3 reagavo žaibiškai. Generalinė direktorė Laura iškart atbėgo į užkulisius ir darė viską, kas įmanoma, kad išgelbėtų griūvantį scenarijų (griūvantį todėl, kad vedėjui visiškai nesiorientuojant nei jo eigoje, nei tekstuose ėmė byrėti laiko blokai tarp reklamų), Jurgis Jefremovas primygtinai prašė nedelsiant keisti Šaprą kuo nors kitu, nesvarbu kuo.

Čia ir buvo pagrindinė mūsų kaltė – nebuvome paruošę varianto B. Marijus buvo atsakingas už muzikinę dalį, todėl jam eiti su probėgšmais perskaitytu scenarijumi į vedėjo katilą būtų buvęs toks pat numatytos eigos laidojimas. Arūnas Valinskas yra Seimo narys, o ne renginių vedėjas, Svogūnų metu jo vieta yra salėje, o ne ant scenos, todėl nenorėjome maišyti žanrų. Justas Jankevičius iš paskutiniųjų bandė gelbėti Šaprą perimdamas ir jo tekstus, improvizuodamas, tačiau… Gavosi tas, kas gavosi.

Aišku, lengviausia pasakyti, kad matėte visai ne tai, kas buvo sumanyta, kad tai, ką suplanavome, turėjo būti gražu ir linksma, todėl noriu atsiprašyti visų jūsų, išskyrus tuos, kurie triedžia apie keleivio sėdynėje trūkusį Puklevičių trankantį mistinius automobilius. Gyvenime nesu nei vairavęs išgėręs, nei vežamas girto (jaučiu tam panišką baimę). O balandžio pirmosios laidos lyginimas su girto padaryta avarija tik įrodo, kodėl Lietuvoje nėra humoro laidų – nėra kam žiūrėti.

Please wait...
Kategorijos:  Komentatoriaus rubrika, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , ,

33 komentarai:

  1. Justas | 4 balandžio, 2011 at 11:02

    Netikiu, nors tu ka, kad jis buvo rastas isvakerese ir neuzteko daugiau nei paros jo isblaivinti, skiedziat, Aidai, nemazi mes vaikai. O tv3, jei butu norejus isgelbeti rengini, butu ir isgelbejus, juk ir jus galejote eiti i scena, niekas geriau uz jus nezino scenarijaus

    Please wait...
  2. Aidas Puklevičius | 4 balandžio, 2011 at 11:07

    Justai, gali tikėti, gali netikėti, mano reikalas pasakyti, kaip buvo. O dėl mano ėjimo į sceną, taip, aha, jau matau išraiškas publikoje ir TV auditorijoje – “kas čia toks? ai, perjungiam kanalą, dar vienas no-name”.

    Please wait...
  3. Justas | 4 balandžio, 2011 at 11:14

    Va tai ir noriu pasakyti, dėl reitingų, paminamos visos vertybės

    Please wait...
  4. tomas | 4 balandžio, 2011 at 11:16

    Aidai, aš irgi netikiu, bet nesiginčysim.
    Tai, kad nebuvo paruoštas atsarginis variantas tiesioginiam eteriui yra NEDOVANOTINA klaida. Jei jau matėt kokios būklės yra Šapras, nereikėjo spėlioti “išsiblaivys ar ne”. Rezultatas, kaip matot gavosi smirdantis. TV3 dar labiau smuko mano (ir ne tik) akyse. Skelbiu 30 dienų boikotą TV3. Gaila, kad pas mane nėra TV metrų 🙁

    Please wait...
  5. ad-man | 4 balandžio, 2011 at 11:17

    Pagarba Aidui, kad vyras. Atsistoja ir pasisako “aš irgi kaltas”. Nors ir manyčiau, kad per 1,5 paros buvo galima kažką sugalvot, jei girtuoklis buvo rastas dar išvakarėse apie pietus. Laiko daugiau nei pakankamai.
    Bet tai neišsprendžia ir nepaaiškina pačios esminės požiūrio problemos: Ką darys kanalo vadovybė dabar? Kai visokios Vėsaitės ir Matulevičiai vėl stumia visos alkoholio reklamos draudimą? Kai girti mentai žudo nekaltus medikus. Kai girti teisėjai vykdo “teisingumą”?

    Please wait...
  6. Kindur | 4 balandžio, 2011 at 11:18

    O kodel… chm … susikompromitaves “laidu vedejas” vede ir vakar laida?Ddel to, kad buvo formoje?

    Please wait...
  7. siusia | 4 balandžio, 2011 at 11:19

    Anksciau lasalines padedavo, dabar nesuveike 🙂

    Please wait...
  8. p.Ciolkovskis | 4 balandžio, 2011 at 11:28

    CITATA:
    “O balandžio pirmosios laidos lyginimas su girto padaryta avarija tik įrodo, kodėl Lietuvoje nėra humoro laidų – nėra kam žiūrėti”.
    KLAUSIMAS:
    Aidai P., kaip tai nėra humoro laidų? “Dviratis” – nebe humoro laida? Tai kas? Socialinės realybės kronikos žurnalas?

    Please wait...
  9. vaidas | 4 balandžio, 2011 at 11:40

    Na ko jus cia is vieno girto Sapranausko esalona plytu priskaldete. Prilygintas cia jis vos ne zudikui maniakui. Ir ves jis laidas ir toliau ziures visi, nes geresnio Lietuvoje vedejo dar paieskot reik.

    Please wait...
  10. Aidas Puklevičius | 4 balandžio, 2011 at 11:45

    “Dviratis” – maloni išimtis, patvirtinanti taisyklę. Kaip ir “Dar pažiūrėsim”.

    Please wait...
  11. Aidas Puklevičius | 4 balandžio, 2011 at 12:19

    Tomai ir ad-man, aiškinu dar kartą. Ne TV3 bėda, kad Svogūnų organizatoriai/prodiuseriai padarė klaidą kliaudamiesi wishful thinking, jog Šapras jau atgavo sveikatą. Čia mūsų bėda, ir TV3 bus visiškai teisūs spardydami mums užpakalius ne dėl kažkokių “vertybių” (ką žmogus daro savo laisvalaikio metu – jo reikalas, jeigu tai neaptarta kontrakte), o dėl sugadinto renginio. Kartoju darsyk – nei eterio metu, nei prieš eterį Šapras nei gėrė, nei buvo girtas, todėl visiškai nematau nei formalios, nei neformalios priežasties kanalui barstytis galvas pelenais.

    Please wait...
  12. wazzup | 4 balandžio, 2011 at 12:55

    Ačiū, supratom. Šapras nebuvo girtas. Kanalas nekaltas. Taškas. Užteks, einam dirbt savo darbų. Sėkmės.

    Please wait...
  13. vaidas | 4 balandžio, 2011 at 13:07

    Renginys buvo puikus. O Sapranausko kondicija tik dar idomesniu ji padare. Kas nori puikesniu vedeju tegu “Duokim garo” ziuri. Beje tiek daug komentaru del vienos temos dar uagadugu.lt nebuvo apturejes.

    Please wait...
  14. troy | 4 balandžio, 2011 at 13:17

    Metų frazė – Šapras nei gėrė, nei buvo girtas.
    Girdėjau apie kelias merginas, kurios pradėjo vaikus nekaltai….panašu….

    Please wait...
  15. zorge | 4 balandžio, 2011 at 13:49

    Pamenu, kazkada senai, kai dar TV3 – tele 3 vadinos…
    per Sv.Kucias tele3 zinias vede apygirtis dedule.
    Po to – jo etryje nebemaciau.
    O Sapranauskas, regis, dar jame (tv eteryje) ilgai ir laimingai plaukios.
    Kaip sako, kas galima Jupiteriui…

    Please wait...
  16. medike | 4 balandžio, 2011 at 14:51

    jei p.Šapranauską radot “kondicijoje” ketvirtadienį po pietų – tai labai lengvai galėjot jį išpagirioti lašindami gliukozę. taigi, p.Aidai Puklevičiau, kokius naudojote “šiuolaikinės medicinos stebuklus”? (“statomas ant kojų visais įmanomais šiuolaikinės medicinos stebuklais”). juokingai skamba toks (pasi) teisinimas(is). ps.: bent šeštadienio žiniose būtumėt atsiprašę…

    Please wait...
  17. žmona | 4 balandžio, 2011 at 15:18

    aš tai visai tikiu 🙂 pati esu mačiusi savo vyrą po paros išblaivinimo: jei gerdavo kelias paras, dar ir po kelių dienų nesąmones vapėdavo ir atrodydavo taip, kad galėdavo be grimo eiti į siaubo filmą filmuotis….
    Jūs visi taip šnekat, nes geriate ne kaip arkliai 😉 o jei varo non-stopu, be miego ir be maisto…. tai para blaivinimo lygi nuliui 😛

    Please wait...
  18. Donatas | 4 balandžio, 2011 at 15:44

    Šapranauskas ne šventasis, visi turbūt žino, kad tokias akis kaip jo žmonės ne paveldi, bet užsitarnauja. Taigi peršasi išvada, kad taip nutikt kada nors turėjo. Buvo prasčiau kai vienoj Alytaus rajono parapijoj klebonas girtas pamaldas per Kūčias vedė, o Šapro situacijoj net smagu buvo pažiūrėt, nekasdieniška…

    Please wait...
  19. Šypsena | 4 balandžio, 2011 at 16:34

    Paprasta: jei į istoriją nebūtų įsikišę medikai, gal ir būtų galima kažkuo kaltinti Šaprą. O jei įsikišo medikai, Šapras nekaltas – ne jis sukūrė tas pasekmes. Gal tai Aido ir kitų sunerimusių kaltė: kviesti medikus “su šiuolaikiniais stebuklais”?

    Please wait...
  20. sancho | 4 balandžio, 2011 at 18:14

    Ech, smagu, kad yra toks Šapras. Visada malonu, kai sužinai, kad esi ne vienišas, bet yra ir daugiau tokių girtuoklių. Ir su daugiadienėm, ir su lašelinėm. Ir kad viskas px. Tik medikus kažkokius lievus iškvietė. Turbūt šarlataną Repečką. Tikri profai dabar per pusdienį ant kojų stato. Tiesa, neilgam, irgi maždaug pusdieniui. Bet jeigu labai reikia, užtenka. Ir TV3 faini. Supratingi, net pagiria, kai žmogui sunku. Įsivaizduojat, guli sau komoje, o apie tave parašo, kad esi visų laikų geriausias. Nepakartojamas jausmas. Vien dėlto verti gerti. O įsivaizduojat, koks būtų nekrologas. Dostojevskis grabe apsiverktų. Ech, lepota….

    Please wait...
  21. cyrus | 4 balandžio, 2011 at 18:25

    Puklevičiaus citata: “Marijus buvo atsakingas už muzikinę dalį, todėl jam eiti su probėgšmais perskaitytu scenarijumi į vedėjo katilą būtų buvęs toks pat numatytos eigos laidojimas. Arūnas Valinskas yra Seimo narys, o ne renginių vedėjas, Svogūnų metu jo vieta yra salėje, o ne ant scenos, todėl nenorėjome maišyti žanrų”.
    Vaikų darželis. Pirma,pats Marijus neslėpė, kad du mėnesius su chebra rašė nepakartojamą scenarijų, kurio taip niekas ir nepamatė. O antra, reikia suprasti, kad rašė scenarijų ir Valinskas, nes nevedė tik todėl, kad Seimo narys, o šiaip viskas būtų OK. Puklevičiau, Puklevičiau. Pjauni grybą net susiriesdamas:)

    Please wait...
  22. Bond | 4 balandžio, 2011 at 19:37

    Pora sniuru kokso butu ji atgaivine tam renginiui.

    Please wait...
  23. skaitytoja | 4 balandžio, 2011 at 20:31

    Tikrai įdomu kokiom priemonėm Šaprą medikai gaivino. Nes tikrai žinau, kad per 1,5 paros įmanoma žmogų pastatyti ant kojų jei labai reikia.

    Please wait...
  24. Labdara | 4 balandžio, 2011 at 21:04

    Oi Jūs statytojai statytojai… O apie alkoholinės abstinencijos sindromą esate girdėję, kai žmogus net po lašelinių purtosi (dreba) ir normaliai protauti nesugeba, nes organizmas rėkia – duok pachmielo? Todėl “pacientas” dar kelias dienas turi gerti stiprius raminamuosius vaistus. Ir juos skiria išblaivinantis medikas. Spėčiau, kad su jų doze ir buvo perlenkta lazda.

    Please wait...
  25. Mindaugas | 4 balandžio, 2011 at 21:46

    juokinga, tiesiai sviesiai sakau jei per 1,5 paros neisiblaivo kyla klausimas ar tikrai tai buvo alkoholis o gal vis del to kokie nors narkotikai? yra visokiu gandu apie baltuju naktu vakarelius ir t.t. bet kuriuo atveju geda.

    Please wait...
  26. uagadugu | 4 balandžio, 2011 at 22:11

    Baikit, Mindaugai. Šapras yra senos, teisingos, konservatyvios kartos atstovas.

    Please wait...
  27. tomas | 4 balandžio, 2011 at 22:41

    O jei manęs atmintis neapgauna (o taip gali atsitikti), tai ponas Aidas neteko darbo M1-am labai panašiom aplinkybėm

    Please wait...
  28. vaidas | 5 balandžio, 2011 at 08:23

    Na kuo toliau tuo juokingiau. Tomas – tavo atmintis tada buvo iskeliavusi toli toli arba dar gimes nebuvai, arba amnezija buvo uzpuolusi. Visi jus cia sungrybiu pjovikai, delfio komentatoriu pazibos, scenariju ir inteleko galiunai, kurie tik mesla pilti sugebat.

    Please wait...
  29. troy | 5 balandžio, 2011 at 10:53

    Vaidai, ne mes mėšlą pilam, o bandom nuo jo prisidengti skėtuku.
    O Aidas Puklevičius dar ant to mėšlo ir makaronus bando pakabinti….

    Please wait...
  30. Šypsena | 5 balandžio, 2011 at 11:12

    Manau, kad Šapro situaciją galėtų paaiškinti profesionalus medikas, jei nebijotų ‘pavaryti’ ant saviškių. Buvo padarytos medikų klaidos. Kitaip to paaiškinti neįmanoma. O TVarto vyrai, supanikavę dėl renginio, patys privirė košės, kviesdami medikus. Juk faktai paprasti: trečiadienį Šapras vaidino spektaklyje – vadinasi, buvo kondicijoje, tada trečiadienio vakaras, naktis, ketvirtadienio ryto ‘atsigavimas’… ir popietę jį pamato TVarto veikėjai. Jei jau ketvirtadienio vakarą jie pasitelkė medikus, o tie suleidę vaistus sumaišė alkoholį kraujuje su raminamaisiais – penktadienio rezultatas natūralus, beveik neišvengiamas. Didžiausia kvailystė tokioje situacijoje pasitikėti medikais, ypač prieš TV eterį.

    Please wait...
  31. Simas | 5 balandžio, 2011 at 15:19

    Na ir logikos vingiai… Šapras buvo negirtas, dėl to tikėjome, kad jis gali, nes yra geriausias visų laikų vedėjas. O, kad iš jo, tokioje “negirtoje” kondicijoje nėra geriausio vedėjo ir kitas vedėjas tikrai būtų nesugadinęs šio šou, tai jau nebešnekama… Ir, galų gale – visi yra kvailiai, nes nesupranta jumoro – tik Aidas Puklevičius jį supranta geriausiai.

    Jums dar pasisekė, kad esate tokiame lygyje, kad visos dainos varomos su fonograma… Tai yra – itin žemame lygyje… Va dėl tokių “kūrėjų”, prodiuserių ir jiems prijaučiančių Lietuvoje ir neprigyja tikras profesionalumas – svarbu greitai ir bet kokiomis sąlygomis kurti bet kokį produktą. Į sceną gali eiti bele koks ir tai bus ne tik toleruojama, bet ir skatinama. Kaip ir šiuo atveju…

    Aidai, kaip manai, kas būtų, jei panaši situacija iškiltų, tarkim, BBC ar panašaus lygio televizijoje? Matyt net nereikia aiškinti pasekmių… Patys suprantate, kad ne tik Šapras, bet ir “kūrėjai” liktų be darbo…

    Please wait...
  32. Šypsena | 6 balandžio, 2011 at 13:59

    Simai, tau iki BBC, kaip visai žmonijai iki Marso… Ir ‘net nereikia aiškinti pasekmių’. Durnelius, sako, net bažnyčioje muša. Bet jums, Simai, ‘pasisekė, kad esate tokiame lygyje’… beveik nepakaltinamajame. Čia tiktų pavyzdys iš Čerčilio, pasakytas priekaištaujančiai dėl išgėrimo poniai: ‘Aš aiškiau mąstau nei jūs, ponia, neišgėrusi…’ Lietuvos požiūris į išgėrimą – tai yra tragedija. Mužikų požiūris. Kažkur už Atlanto “Oskarai” teikiami geriantiems, daug geriantiems aktoriams, bet čia – Lietuva. Galų gale, bambukėliai, suvokite: visa Vakarų kultūra, visas aukštasis Vakarų menas, kuriuo taip žavitės, yra sukurtas ‘blogiečių’ aktyviai gėrusių žmonių. Bet čia, aišku, yra Lietuva, kuri yra ‘aukščiau’ supuvusių Vakarų… 🙂

    Please wait...
  33. Simas | 8 balandžio, 2011 at 18:30

    Šypsena, man lygiuotis nereikia į nieką. Aš ne televizininkas. Bet jei TV3 ir TVartas lygiuojasi į BBD, o ne į BBC, tai jau rodo, kad ne linkme einame…

    Supraskite mane teisingai. Neaukštinu vienos ar kitos kultūros. Bet viskam yra ribos. Nesvarbu kur jos peržiangiamos – ar BBC, ar BBD, ar TV3… Kai jos peržengiamos, tai reikia daryti atitinkamas išvadas.

    Please wait...

Palikite komentarą