TV3 VASARĄ ŽUDYS MIĄ

(Last Updated On: 2019-07-29)

TV3 skuba pirma įsėsti į vasaros tinklelio roges. Po Didžiųjų pokyčių, Ūkininko ieškančio žmonos, kuris, berods, flirtavimais irgi užsiims vasarą, per patį darbymetį, atėjo eilė Miai.

Kanalas skelbia rodysiąs serialą pavadinimu Kas nori nužudyti Mią? Man atrodo, kad niekas, bet TV3 bandys mus įtikinti priešingai. Prieš du metus, 2009-ųjų vasarą TV3 panašiai trimitavo apie Žvaigždžių karus tarp Mios ir Natalijos Zvonkės.

TV3 serga šiokia tokia miomanija ir šį sezoną bandė, tiesa, neilgam, įdarbinti Mią Muzikos čempionų taurėje.

Šį kartą vienos bulvarinių žurnalų viršelių ikonos rimtai ėmėsi Rolandas Skaisgirys, kuriam patiko kelios istorijos, Mios papasakotos istorijų pasakoti neįpareigojančioje aplinkoje. Pasakojimas, matyt, tęsėsi ilgai ir iš to išsivystė idėja 40 arba 42 serijų serialui apie menamą Mios nužudymą.

Dabar rašau šitą trumpą tekstuką, o galvoje sukasi kažkokio juodai balto la nouvelle vague filmo scenelė iš šešiasdešimtųjų – dvelkia smagiu absurdu.

R. Skaisgirys spaudos konferencijoje prašneko apie serialo persipynimą su realybės šou maniera.

TV3 programos direktorius Jurgis Jefremovas išdavė, jog rodys negailestingo pavadinimo projektą geriausiu laiku. Ir kad serialas bus eksperimentinis.

Sekant la nouvelle vague tradicija, didžiausias eksperimentas būtų, jei serialas apskritai apsieitų be Mios, nors pavadinimas išliktų toks pats…

Intriguoja R. Skaisgirio griežtas pareiškimas, kad serialas nebus tęstinis. Hm… Ar tai turėtų reikšti, kad Mią pabaigoje visgi nugalabins?

Reiks žiūrėti, jei taip. Aštri užkandėlė, sukelianti nuožmias emocijas prieš prasidedant Europos krepšinio čempionatui.

Radvilas vaidins žudiką?..

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. Šypsena | 29 kovo, 2011 at 17:28

    Serialas turėtų būti žiūrimas. Ypač jei bus svingerių vakarėliai… Šiaip jau topų topas: ‘žvaigždė’ su savo draugu dalyvauja svingerių vakarėlyje… Lietuviai kaip musės apliptų ekranus. 🙂

    Please wait...
  2. Nerijus | 29 kovo, 2011 at 17:35

    Dar viena Kalvariju naujiena http://pramogos.delfi.lt/eteris/virtuves-mitu-griovejai-pamirskite-viska-ka-iki-siol-zinojote-apie-valgio-ruosima.d?id=43755167
    Tik galėjo šį projektą rodyti TV3, o ne mažasis jo brolis, vis dėl to vedėjas glamūrinio žurnalo atstovas:)

    Please wait...
  3. V | 30 kovo, 2011 at 07:39

    Viltys apie svingerius, manau subjektyviai, bus nepateisintos. NA, gal uzsimins, bet tikrai nerodys. Ka jus. Bet kaip jau dabar matome populiarinimui, tai super jaukas. 🙂

    Please wait...
  4. uagadugu | 30 kovo, 2011 at 09:19

    Jo. Scenaristo vaizduotė kaip mat nupieštų vaizdelį apie svingerius, kylančius iš po antklodžių it zombiai iš kapų, ir besigainiojančius Mią su svaigiai nepadoriu pasiūlymu užmušti. Praktiškai, neįmanoma atsispirti.

    Please wait...
  5. Corot | 30 kovo, 2011 at 09:41

    Papildymas. Spaudos konferencijoje Jurgis Jefremovas, paklaustas, ką darys, jei paaiškės, kad naujasis serialas nežiūrimas, pakelta nosim į viršų atsakė: “Tokių atvejų pastaruoju metu nepasitaikė. Todėl plano B neturime”. O Rolandas Skaisgirys pridūrė: “Jei taip atsitiktų, tektų Mią nužudyti dešimtoje serijoje”.

    Please wait...
  6. Šypsena | 30 kovo, 2011 at 10:10

    🙂 kažkaip mano ir uagadugu mintys sutapo 🙂 Aš irgi maniau, kad ištakos nužudyti geriausios – iš svingerių vakarėlio. Realiausia priežastis. Ateina ‘žvaigždė’ su draugu, laisvų pramogų liūtu, į vakarėlį, ‘kolegiškai’ su visais bendrauja, randa subtilų ryšį, o štai vienam, kokiam kupriui, pasako “ne”. Tas žiauriai įsižeidžia, pasipiktina svingo demokratijos pažeidimu, gero žmogaus paniekinimu ir nutaria… žiauriai atkeršyti. Tokioje atmosferoje labai tiktų ir gudri, Zvonkų vysčiusi mergina, viens prie vieno, ir ispanas, ja besipiktinantis, ir policininkai, areštinė. O kad įtampa serijose nuolat augtų, aišku, iš pradžių jautrus ‘kuprius’ žudo kitus, gyvenimo sėkmės palytėtus, kuriems nebuvo ištarta “ne”, vieną po kito galabija, tuos nevidonus, ir žiūrovai gal ‘kuprių’ net užjaučia, susitapatindami su jo nelaime, su jautriu socialinės nelygybės jautimu. Žiūrovai myli nelaimingus, tokius tadus blindas, kovojančius su supuvusiu, ištežusiu buržuaziniu blogiu. Na, va, užnešė mane beveik iki sinopsio… lengva bus scenaristams. 🙂 Tik jiems nereikėtų pamiršti vienos taisyklės: BŪTINAI sukurkite personažą, su kuriuo žiūrovai galėtų susitapatinti; nėra susitapatinimo – nėra gero serialo. Su ‘žvaigžde’ nesusitapatins, vadinasi, lieka ‘kuprius’, gal net vienaakis, įtariai žvelgiantis į savim patenkintus buržujus…

    Please wait...
  7. nikodemas | 31 kovo, 2011 at 15:50

    projektas galėtų atpirkti visas Skaisgirio nesąmones, jei šią absurdo viršūnę pastebėtų The Daily Show arba Colbert Report (tas pats, kur Lietuvos kvapą paskleidė) ir sukurtų reportažą taip pranešdami (primindami?) pasauliui, kad yra tokia šalis Lietuva.

    Please wait...

Palikite komentarą