REITINGAI: TV3 MIĄ DAUŽĖ IR LNK RŪTA

(Last Updated On: 2019-07-24)
Rūta Mikelkevičiūtė LNK laidoje "Valanda su Rūta"

Rūta Mikelkevičiūtė © LNK

 

Vakarykštis LNK ir TV3 reitingų santykis intervale nuo 20 val. iki 20.29 val., kur rodomas TV3 serialas Kas nori nužudyti Mią?, o LNK Valanda su Rūta transliuoja paskutinį savo pusvalandį, buvo 10.8: 4.5 (duomenys iš TNS).

Rūta Mikelkevičiūtė vakar domėjosi Mios telebulvaro problematikos verta tema, cituoju, kokią kainą reikia mokėti už meilę? Ar neištikimybė ardo santuoką, ar tai- pikantiškas prieskonis meilės receptui pagardinti? Ir iliustravo ją istorija, kur nuo vaikystės aklo, be plaštakų vyro trečia, 40 metų jaunesnė žmona Liongina dėstė svingerines filosofijas: vyro neištikimybė – privalumas. Grįžęs po audringos nakties su meiluže jis dėmesingesnis ir dosnesnis šeimai. Aš pati susipažinčiau su vyro drauge ir ją pamokyčiau, kaip jam suteikti tikrą malonumą. Jei ji viską darys kaip reikiant, jis pas mane grįš kaip ant sparnų.

Reitingai tikrai pakilo, kaip ant sparnų.

O Rolando Skaisgirio serialo Kas nori nužudyti Mią? žiūrovinių rodiklių kreivė kiekvieną dieną vis žemėja: 6.0>4.8>4.5.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, TV istorija
Tags: , , , , , , ,

17 komentarai:

  1. Pravalas | 29 balandžio, 2011 at 13:03

    Serialo pavadinimas – nevykes. Jis turejo vadintis: “Kam aplamai reikalinga ta MIA ?”

    Cia kaip anekdote: O ziurek – NESUGAUNAMOJI MIA !!! O kodel jinai – NESUGAUNAMOJI ? Uztai kad nieks ja nesugauna ???
    Neeee – uztai kad jinai ir nafik niekam nereikalinga 🙂

    Please wait...
  2. Artūras | 30 balandžio, 2011 at 11:32

    Šios dienos „TV antenoje“ yra straipsnis apie serialą „Kas nori nužudyyti Mią“. Ten parašyta, kad rodoma 20.00, pirmadieniais – ketvirtadieniais, bet kanalas – LNK.

    Please wait...
  3. uagadugu | 30 balandžio, 2011 at 13:24

    Įdomu, įdomu…

    Please wait...
  4. nida | 30 balandžio, 2011 at 17:00

    aha, gerai pavarė, ryškiai, bet kam nebūna kliurkų. Įdomu, kaip abi TV sureaguos.

    Please wait...
  5. Šypsena | 1 gegužės, 2011 at 13:05

    Serialo kokybė tokia, kad net tingisi komentuoti. Tik kas mane stebina? R.Skaisgirio pozicija. Aš visgi maniau, kad po daugybės sukurtų serialų jis visgi turi tam tikrą koncepciją, tam tikrą taisyklių rinkinį, tam tikrą formatą (kurpalį), pagal kurį kuria kitus serialus. O, pasirodo, ne. Dėjo tokią kliurką. Jeigu netingėčiau išsamiau komentuoti, tai tektų rašyti: 1) klaida, 2) klaida, 3) klaida, 4) klaida… Ir tai elementarios, ne kažkokios subtilios klaidos. Kitaip tariant, tas taisyklės visuose šalyse privalo žinoti ir žino TV serialų kūrėjai. Bet Lietuvoje nežino net geriausieji. Čia tiktų į temą: kažkada uagadugu rašė, kad lietuviški serialai tokie pat, kaip meksikietiški. Būtent, kad ne, meksikietiški nedaro tokių grubių ir elementarių klaidų. Yra amato kokybė. O čia brrrr… Todėl žiūrovai ir atsirenka: žiūrovinių rodiklių kreivė kiekvieną dieną vis žemėja: 6.0>4.8>4.5.

    Please wait...
  6. atas | 1 gegužės, 2011 at 23:40

    Ir skaisgiriai kartais pjauna grybą. Dar liko Zvonkės gimdymas, nors gal jau koks VRS ir susistatė kameras po lovom. Nors temų Lietuvoj šiandien nors vežimu vežk. Kad ir kriminalinė komedija “Zuokas: nuo konteinerio iki dangoraižio”, arba nacionalinis epas “Čigono meilė”. Pagrindinių vaidmenų atlikėjų nevardinsiu. Iš pagarbos prelegentams.

    Please wait...
  7. Šypsena | 2 gegužės, 2011 at 14:34

    Lengviausia pasakyti ar atsainia pašaipa pasakyti: “Ir skaisgiriai kartais pjauna grybą”. Ne pasakymuose – esmė. Didžiausia problema – pasirodo, Lietuvoje nėra metodikos. Dar tiksliau: nėra nors kiek analitinio patirties sisteminimo: ką reikia daryti, o ko, šiukštu, nedaryti. Niekur to pasaulyje nėra? Ne! Kategoriškai ne! Dėl to meksikietiški serialai ir skiriasi nuo lietuviškų: kad jie kuriami remiantis amerikietiškomis metodikomis. Ir tos metodikos yra mokamos – pabrėžiu, kursuose mokamos. Ne tik JAV, bet ir Europoje. O Lietuvoje nuo nulio išradinėjamas dviratis. Todėl toks rezultatas. O aš stebiuosi dėl to, kad visąlaik maniau, kad R.Skaisgirio kompanijoje patirtis visgi analitiškai sisteminama – atsiranda taisyklės. Pasirodo, ne. Kiekvienas scenaristas, kiekvienas režisierius pradeda taip, kaip išmano – laisvė kurti dviratį, ir tik atsitiktinumas lemia – pasiseks ar ne. Ir čia net R.Skaisgiris turbūt nedaug ką įtakoja. Tik sėkmė žaidžia. O ką tai reiškia? Jeigu taip bus dirbama, su laiku ta kompanija susigadins savo sėkmingos ‘markės’ ženklą. Bet kuri televizija paklaus: kodėl jie, jei negarantuoja sėkmės, jei tik ‘bandytojai’? Bet man nerūpi kaltinti, kritikuoti… Aš tik noriu atkreipti dėmesį: yra Taisyklės, yra Metodikos, ir kiekviena TV kompanija sėkmingą patirtį turi Analitiškai sisteminti – išvedinėti taisyklės, ir iškart ‘trumpinti’ mėgėjiškus scenaristų (šių labiau) ir režisierių bandymus. Tada nebus pjaunamas grybas. Sėkmės. 🙂

    Please wait...
  8. Ingis | 2 gegužės, 2011 at 16:37

    Šypsena, taisyklė viena – pasakok nenuobuodžiai. O kažkokios Metodikos – vėjų vėjai, nebuvau nė girdėjęs. Būna juk, kad patys amerikiečiai po vieno sezono nuima serialą, nes nežiūri. Yra scenarijaus subtilybės ir tiek. Bet “Jausmų miestas” įrodinėja, kad scenarijus dar ne viskas. Režisierius, aktoriai gali viską sugadinti. Mia atvejis man unikalus tuo, kad šita dainuotoja privertė šaltu veidu pažeidinėti lietuvių kalbos taisykles. Visi taria “Mija”, nors rašoma “Mia”. Tad ir tarti reikėtų, privalėtų ir derėtų kaip rusiškai “mėsa” -“мя/са”. Mia ir yra Mia. Tačiau – ne. Visi lyg glušpetriai – Mija, Mija. O kodėl žodi “lia” ir tariame, po velnių -lia, o ne – lija? Bet ne apie tai. Neuviazkė gavosi todėl, kad chebra nesusigaudė, kad Mia akcijos yra dirbtinai išpūstos, ji įdomi tik savo vadybininkams ir žurnalistams, kurie rašo apie ją visokius niekus: susitaikė, išsiskyrė, prapiso telefoną su seksovomis fotkėmis, vėl susipyko etc. Tad turbūt pamanė, kad jei kas tą dainuotoja norėtų nužudyti, tai dauguma žiūrovų sulįs į ekranus, kad sužinotų, kas, na kas nori nužudyti jų dievinama Mia. Deja, beširdžiams žiūrovams nelabai įdomu kiek gyvens Mia.

    Please wait...
  9. liolik to Šypsena | 2 gegužės, 2011 at 17:13

    Šypsena, jeigu nesunku, prašom pavardinkit tas klaidas. Ne visi gi čia profai – žiūrovams irgi įdomu. O be to gal ir serialo kūrėjams akys atsivers.

    Please wait...
  10. atas | 2 gegužės, 2011 at 22:12

    Ingis sudėjo taškus. O Šypsena turbūt policijoj dirba. Ten tikrai yra taisyklės ir metodikos. Sorry.

    Please wait...
  11. Šypsena | 3 gegužės, 2011 at 13:47

    Oi, Lietuvėle Lietuvėle… Ingi, iš ankstesnių komentarų susidariau nuomonę, kad tu režisierius arba bent prie režisierių, ką nors prilaikai 🙂 Ir turbūt neklystu. Todėl tavo pasakymas: ‘O kažkokios Metodikos – vėjų vėjai, nebuvau nė girdėjęs’ – tai tipiška, deja, mėgėjų Lietuva. ‘Nesu girdėjęs ir nepripažįstu’. ‘Nesu buvęs kursuose ir man neįdomu’. Tai taip tipiška. Didžiuotis savo neišsilavinimu. O kai nėra profesionalumo – tada dėmesys į subjektyvius dalykus, į asmenybes, netikusias asmenybes ir t.t. Lėkšta ir nyku. Ir iš Mios, ir iš Zvonkės galima padaryti įdomų serialą. Tik reikia būti ne diletantu. Yra tos taisyklės, ir metodikos. Nejau tu, Lietuvos kaimo režisierius, manai, kad JAV kompanijos investuoja 100-500 mln. dolerių aklai, subjektyviai – ai, gal pasiseks, gal ne? Tu taip rizikuotum? Tavo žiniai: kiekvieno garsesnio filmo kiekviena minutė, net pusė minutės, yra detaliai išanalizuota. Ir yra taisyklės – tikslios, aiškios taisyklės, kurioms nusižengus – neišvengiamai nesėkmė. Sakai: “Būna juk, kad patys amerikiečiai po vieno sezono nuima serialą”. Taip, nes šalia taisyklių pritrūksta ‘gyvos’ mėsos, kūrybiškos jausenos. Bet jei nesilaikytų taisyklių, išvis būtų tragiška: nesėkmė po nesėkmės.

    Please wait...
  12. uagadugu | 3 gegužės, 2011 at 14:09

    Matai, Ingi, mokosi žmonės visokių režisūros subtilybių, scenarijaus rašymo ar kamerą teisingai valdyti, o čia, pasirodo, viskas paprasta – pasimokyk pas Šypseną metodikos ir iškart viską mokėsi – ir traktorių vairuot ir prie kameros stovėt. Čia kaip prie ruso – baigei partinę mokyklą ir iškart tampi visų galų meistru – aukšto skrydžio profesionalu.

    O Skaisgiriui bus sunkoka – šiaip ar taip ne vieną limoną už Šypsenos žinias reiks išklot. Tikras specialistas, su metodikomis, pasikaustęs.

    Please wait...
  13. Šypsena | 3 gegužės, 2011 at 13:56

    liolikai, viskas, kas vertinga, kainuoja. Kodėl turėčiau vardinti? Gal kada R.Skaisgiriui prie progos parduosiu. O, be to, jei net išvardinsiu… vargu ar suprasi 😉

    Please wait...
  14. Ingis | 3 gegužės, 2011 at 14:40

    Mane Lietuvos kaimo režisieriumi pavadino. Ha ha. Gerai, Šypsena, yra metodikos ir jei kas ją gauną, tas pasidaro 100 -500 liamų. Kas negauna ar nesukuria – tas eina į reitingų šiukšlyną. Man patinka, Šypsena, tavo azartas. Tu pakeisi Lietuvos TV pasaulį, jeee!

    Please wait...
  15. Juozas | 3 gegužės, 2011 at 15:35

    Aš žinau, kad tu nežinai ką aš žinau apie tai ką žinome abu. Į kažką beryšio pradžioje įdomi nuomonių apykaitą išvirto.

    Please wait...
  16. liolik | 4 gegužės, 2011 at 03:26

    Vis dažniau susidarau nuomonę, kad visa Lietuva žino ir moka kaip kurti serialus, filmus, klipus, o va režisieriai niekadėjai visiškai nieko nesugeba. Aišku jie irgi galėtų išmokti, tik kad neturi babkių kursams. O gal ir turi, bet šiaip negabūs.
    Prisiminiau, buvo tokį nuostabų Émille’is Faguet straipsnį ,,Nekompetencijos kultas”.

    Please wait...
  17. Šypsena | 4 gegužės, 2011 at 13:26

    Viskas gerai, Ingi 🙂 Aš irgi gyvenu Lietuvos kaime, dirbu Lietuvos kaime, ne kitur 🙂 Tu gerai rašai, tave įdomų skaityti… o žmonių nuomonės neturi būtinai sutapti. Man tiesiog labai gaila Mios 😉

    Please wait...

Palikite komentarą