“TU GALI. SAVAITĖS DVIKOVA”: PER KANČIAS…

(Last Updated On: 2019-07-29)
Inga Norkutė, Alvydas Šlepikas, Tu gali. Savaitės dvikova

Tu gali. Savaitės dvikova © LNK

 

LNK penktadienio laida Tu gali. Savaitės dvikova jau kelintą savaitę stebina savo gerais žiūrimumo rodikliais.

Pradėjo labai blogai, pralaimėdama TV3 televizijai beveik dvigubu skirtumu 6.5/12. Šį penktadienį buvo jau 8.8/9.7 (duomenys iš TNS).

Kas atsitiko?

Atsitiko dideli keitimai laidos audinyje ir savireklamos strategijoje. Visų pirma, pakeisti akcentai  – susitaikyta su primityvia, bjauria, bet tikra tiesa, kad paprasti žmonės prie televizorių bent jau penktadienio vakarą nori matyti ne tokius, kaip jie, o už save daug labiau blizgančius – t.y. popsinio, politinio ar kitokio bulvaro žvaigždes. Jie patys, tie paprasti žmonės, atsiradę kitapus ekrano, šalia bulvariškųjų žmonių, gali būti daugių daugiausiai trąša aniems žydėti.

Tai – daugumos žiūrovų pasirinkimas, o ne subjektyvi uagadugu nuomonė. Ta  pasirinkimą LNK pajuto, todėl paskutiniųjų poros laidų anonsuose jau neliko nė užuominos apie kažkokius nouneimus, metančius iššūkį nouneimais, jau, dabar atrodo, nebent tik vystykluose besiraiviusiems. Todėl šnekėta tik apie Radži, kuris, cituoju LNK, moka pakratyti užpakaliuką, ir Andrių Šedžių, panašu, mokantį žvaliai kratyti visa kita.

Panašiai klostosi ir pačių laidų turinys. Montuotojo žirklės palieka daug daugiau planų su žvaigždėmis, nei su žmonėmis iš gatvės.

Ne mažiau svarbios ir kitos modifikacijos. Prieš pusantro mėnesio, po premjeros rašiau, kad nebuvo aišku, kas toje laidoje svarbiausias. “Tu gali. Savaitės dvikova” turi daug ją sudarančių elementų, vizualiai pateiktų lygiavertiškai. Paskaičiuokim: pirmas dalyvis – žvaigždė; antras dalyvis – nouneimas/ė; vedėja Inga Norkutė; vedėjas Alvydas Šlepikas; personažinių vedėjų pora Antonio (akt. Arūnas Sakalauskas) ir Britnė (Rimantė Kulvinskytė); dalyvių pasirodymus komentuojanti žiuri; psichologas; koncertuojantys atlikėjai.

Dabar to jau niekaip nepasakyčiau. Viskas yra aišku – žiuri apskritai neliko, neliko nežinia ką komentavusių užkulisiuose ir užusceniuose bei psichologo. Daugiau vietos užima vaidybinis Antonio ir Britnės duetas, kuriam, mano galva, rašomi šmaikštesni, labiau prie laidos audinio priderinti tekstai.

Skaityk  LNK IR TOLIAU TRINA LAIDAS IŠ PROGRAMOS

Todėl veiksmas tapo labiau koncentruotas, jaučiasi istorijos pasakojimas.

Negaliu nekonstatuoti, kad LNK viduje esama regeneracinių pajėgumų. Televizija šį sezoną sistemingai rodo, kad moka sėkmingai taisyti savo klaidas. Viskas prasidėjo nuo totaliai nesėkmingo Žvaigždžių klubo, kurio audinyje jau po poros laidų buvo rasti ir išnaikinti klaidingi elementai; tas pats atsitiko su 24 valandomis – tik čia modifikacija ėjo papildymo keliu.

LNK konkurentui TV3 kanalui tokie dalykai einasi daug prasčiau – pastarąjį sezoną tai geriausiai matėsi skausmingoje kanalo patirtyje su Rožių kerais, Myliu LT ir Trečiu butu, kur visos modifikacijos buvo dar prastesnės, nei startinis įdirbis.

Panašu, kad TV3 breinstormeriai geriau įžvelgia kai kurių idėjų perspektyvumą, bet, joms gamybiškai nenusisekus, nežino ką daryti. O LNK atvirkščiai – idėjų paieškos fazėje tarsi tamsoje pasieniais tripinėja, bet po to randa vidinio rezervo ir susitelkimo invalidus gydyti.

Pjaustydama ir priaugindama.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. Cyrus | 21 kovo, 2011 at 12:41

    Uagadugu, o kas gi užsiima tuo LNK laidų klaidų taisymu? Negi tie patys prodiuseriai, kurie primala š…? O gal vis dėlto yra ir kita lemtinga ranka?

    Please wait...
  2. uagadugu | 21 kovo, 2011 at 13:08

    Šiaip jau nedažnam prodiuseriui pavyksta į savo klaidas pažvelgti iš šono. Daugumas jų nemato ir, dar blogiau, būna liguistai prisirišę.

    Please wait...
  3. bruno | 21 kovo, 2011 at 19:30

    reziumė gal ir skubotas, bet šiai akimirkai taiklus. netgi labai.

    Please wait...
  4. vaidas | 22 kovo, 2011 at 09:21

    Nekalbesiu apie sios laidos kokybe, nes vel negrazus zodziai prades lietis. Taciau negaliu nutyleti apie paprasciausia aprangos etiketa. Niekaip nesuprantu, kaip televizijos “petruskeviciai” negali pasakyti laidos vedejui, kad vyro svarko viena saga privalo, turi buti atsegta. Ir tai kartojasi beveik visose musu atisprasant televizijose. Tai yra elementarus aprangos etiketas, kuri privalo zinoti kiekvienas bent jau laidu vedejas. Anupras is Kalabybiskiu ar Saulens is Panevezio gali nezinoti…

    Please wait...

Palikite komentarą