ATGAL: LTV AUDITORIJA PASIEKĖ DEVYNIŲ METŲ ŽEMUMAS

(Last Updated On: 2011-02-01)

Dailiojo čiuožimo rezultatų LTV eteryje paveiktas nupūčiau dulkes nuo uagadugu reitingų archyvų.

Pasirodo, ta mano su pasibaisėjimu įžvelgta naujiena dėl LTV savaitinės auditorijos dalies visų televizijų pyrage sumažėjimo iki 9.1 % (duomenys iš TNS), nėra jokia karšta žinia…

Nuo gruodžio 20 dienos LTV jau šeštą savaitę nuosekliai neperžengia 10 procentų ribos (išimtis – savaitė nuo sausio 17 iki 23 dienos). Palyginimui pasakysiu, kad TV3 ir LNK auditorijos dalis svyruoja tarp 20 ir 22 procentų.

Paskutinį kartą tokiame apgailėtiname stovyje LTV buvo dar 2001 metų gruodį, kai to mėnesio 3-9 dienomis LTV turėjo 9.9 auditorijos dalies. Po to Nacionalinio transliuotojo dalis visų televizijų žiūrovų dėmesio pyrage nuosekliai didėjo, kol susividurkino ties 13-14 procentų, o jau antri metai mažėja.

10 procentų dydis yra tam tikra moralinė riba – kanalas, nukritęs žemiau jos, tarsi persikelia į žemesnę lygą, kur kamuolį spardo BTV, PBK ir Lietuvos ryto TV, o ne TV rinkos milžinai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka, TV istorija
Tags: , , , , , ,

16 komentarai:

  1. skaičiai | 1 vasario, 2011 at 17:17

    tiesiog paprastas pasiūlymas po reitingų kreive pravesti bet kokios Tv generalinio direktoriaus pavardės analoginę liniją. daugelis rezultatatą LTV paskutiniųjų 2 metų akivaizdžiai mato, bet įdomu tiesiog prisiminti tuos direktorius nuo Jūsų turimų duomenų pradžios. ačiū labai.

    Please wait...
  2. uagadugu | 1 vasario, 2011 at 20:29

    skaičiams>>> tai čia paprasta – iki 2001 metų Vaidotas Žukas; 2001 iki berods 2003 ar 2004 – Milaknis, po jo Petrauskis, o nuo 2008 Siaurusevičius.

    Please wait...
  3. smalsu | 1 vasario, 2011 at 17:57

    Ar galima sužinoti šalį (išskyrus Š.Korėją), kurioje visuomeniniai TV kanalai karaliautų reitingų viršūnėse?

    Please wait...
  4. uagadugu | 1 vasario, 2011 at 20:38

    smalsu<<< rasčiau gal kokį desėtką šalių, kur karaliauja (tiesa, daugumoj atvejų - kaip, tarkim, Austrijoj ar Šveicarijoj, ten komercinių antžeminių transliuotojų apskritai niekuomet nebuvo), bet yra dar kelios dešimtys, kur visuomeniniai jei ne karaliauja, tai bent jau ir nenusileidžia rinkos lyderiams, o dažnai ir patys būna lyderiais.

    Please wait...
  5. UK | 1 vasario, 2011 at 21:14

    Aš manau kad pvz anglijoje tas pats BBC ir BBC2 neblogiau stovi negu komercinis ITV. Aišku skirtumas tas, kad anglijoje už bet kurį kanalą reikia mokėti mokestį 🙂

    Please wait...
  6. uagadugu | 1 vasario, 2011 at 21:24

    UK, tas mokėjimas už teliką yra tiesioginis ir ne. Jei telikas nerodo reklamos, tai užsimoki abonentinį, per kabelinę, ar pirkdamas palydovinio paketo kortą. O jeigu matai teliką tarsi ir nemokėdamas, tai vis tiek moki, nes perki prekes, kurios yra reklamuojamos ir sumoki už reklamos kaštus, kuriuos gamintojas įtraukia į prekės kainą. Pietų už dyka nebūna.

    Please wait...
  7. tikras lietuvis | 2 vasario, 2011 at 09:57

    Visiškai nevertinu kitų tv, lyginant su LTV, nes LTV – tai profesionalumas.
    Štai, kad ir šiandien galima per LTV2 19 05 pasižiūrėti šedevrą “Limonadinis Džo” (jei bus be vertimo, nes kaidaise žiūrėjom rusų kalba ir viską supratom, tada keiksim 🙂 ), o ką rodo kiti gero? Jei filmų kitos tv(tv3 ir LNK), nes turi pinigų, gal ir gali parodyti daugiau, bet visos kitos jų laidos yra tikrų tikriausias šlamštas – pradedant žiniomis, baigiant pramoginėmis laidomis (gryniausios chaltūros).

    Please wait...
  8. zorge | 2 vasario, 2011 at 10:36

    Paantrinsiu tikram lietuviui.
    a) LRT transliuoja tai kas skirta ne masiniam žiūrovui
    b) konerciniai telikai rodys bet ka bet kiek, kad padidintu savo aud. dali , ko nedarys LTV/LTV2.
    Taigi, belieka dziaugtis, kad turime Nacionalini, kita vertus didelis TV3/LNK sheras parodo musu paciu mentaliteta…. o pvz.: rusijoj nacionalinis transliuotojas – rinkos lyderis… ir dar koks…

    Please wait...
  9. uagadugu | 2 vasario, 2011 at 10:46

    Na, taip… Rusijoj tai jau tikrai nacionalinis. Kai kas Konarskyje apie tokį “nacionalinį”, panašu, ne tik svajoja… Toks įdomus ir kūrybingas kišeninės nacijos variantas.

    Please wait...
  10. goga | 2 vasario, 2011 at 11:57

    Tikrasis idomumas yra tai, kad nacioliniam transliuotojui jau klipa ant kulnu 1 Baltijos kanalas. Va kai ruskiai pavys ir pralenks LTV, galima bus testi diskusijas apie “misija” ir pan. Misija – atiduoti pirmenybe Rusijai? :))

    Please wait...
  11. spyris | 2 vasario, 2011 at 12:06

    tikram lietuviui,
    Ar galima vadinti profesionalumu, kai LTV žinių tarnyba apie neramumus arabų pasaulyje prabyla tik tada, kai Tuniso prezidentas pabėga iš šalies, t.y. revoliucija pasiekia kulminaciją. Kas turite laiko, pagooglinkite ir patikrinkite kada apie neramumus Tunise, Alžyre pradėjo pranešinėti vakarų naujienų agantūros, tv. Vietoje to, ar pastebėjote, ką LTV daro – nuvažiuoja koks nors žurnalistas į kokius pvz., Anykščius, pridaro įvairiausių reportažų apie to krašto turizmą, švietimo reikalus ir pan. ir farširuoja visą savaitę ar ilgiau. Sakysite, kad tai taip pat reikalinga informacija? Sutinku. Bet ir kitose šalies vietose tokios svarbios informacijos apstu. Bet iš ten bus rodoma tada, kai prieis eilė tam rajonui. Galų gale, velniai nematę tų rajoninių reportažėlių. Turi juk būti kažkokie prioritetai, ypač kai kalbama apie tokius įvykius, kokie vyksta šiuo metu arabų pasaulyje. Tačiau elgiamasi taip, tarsi nebūtų ką žinių laidose pasakyti, reikia “užkišinėti skyles”. Kitaip tokių “serialų” iš vieno rajono nebūtų (pernai pavasarį kokie keturi-penki reportažai “Panoramoje” buvo apie Klaipėdos viešosios bibliotekos reikalus!). O gal iš biednumo taip elgiamasi? Manau, kad ne. Profesionalumas iš LTV išgaravo. Liko tik patirtis. Nes ugnelė užgeso.

    Please wait...
  12. tikras lietuvis | 2 vasario, 2011 at 18:32

    Trūkumų galima rasti – be jokios abejonės.
    Tik dėl arabų atvejo nesutikčiau, nes ką praneša kitos tv, tai dar gali būti niekai, nepagrįsta ir t.t., ir pan. (pvz.,kas išpūtė kedofilijos burbulą?), bet jei jau pranešė LTV, tai jau tikras dalykas.
    Todėl, manyčiau, visas kitas tv dera apdėti didesniais mokesčiais 🙂 , o gautas pajamas perduoti LTV, kad galėtų liaudžiai rodyti sportą ir pan. dalykus, kuriuos matėm tarybmečiu, o dabar visa tai privatizavo kažkokie …
    Laikas versti valdžią (jei negrąžins liaudžiai to, ką ji turėjo tarybmečiu) ! 🙂

    Please wait...
  13. tikras lietuvis | 2 vasario, 2011 at 18:55

    Be to.
    Visiškai netikiu tiems telemetrams – kas ten balsuoja (gal kokie piemengaliai ar pasamdyti piniguočių arba kitaip sakant žulikų?)?
    Nes dažnai palyginu ir dar niekada nesu priėjęs nuomonės, kad kokia kita tv, o ne LTV, būtų solidžiausia ir laidos rimčiausios. Žinoma, jei juos toliau skurdins, tai visko gali atsitikti, tik privatininkų mentalitetas aiškiai yra pradinio kapitalizmo “filosofų” lygio.

    Please wait...
  14. spyris | 3 vasario, 2011 at 16:13

    Linkiu pasveikti 🙂

    Please wait...
  15. tikras lietuvis | 4 vasario, 2011 at 20:16

    Sveik sveik, perspirtasis. 🙂

    Please wait...
  16. PER 3 METUS “LIETUVOS RADIJO” KLAUSYTOJŲ SUMAŽĖJO KETVIRTADALIU | uagadugu

Palikite komentarą