PASIKEITIMAI NAUJAISIAIS: NEMIRA PUMPRICKAITĖ Į LRT

(Last Updated On: 2020-11-29)

Tapusi nereikalinga LNK televizijoje Nemira Pumprickaitė susirado savo namus Lietuvos televizijos apžvalginėje Savaitės laidoje. Tiesą sakant, visiškai tuo nesistebiu – ne vienas akcentas LNK laidoje vertė galvoti, jog N. Pumprickaitei vieta – kažkur tarp Ritos Miliūtės ir Virginijaus Savukyno. Dar galvojau, kad ji galėtų atsirasti ir Lietuvos ryto TV – kaip ir Jolanta Butkevičienė kadais – bet ten per visas komentarines vietas yra išsiplėtęs Edmundas Jakilaitis. Jam niekas nepakenks ir iš vietos neišstums – netgi lakštingalos pseudokakalai.

Lietuvos televizija sekmadieniais po popietinių Žinių yra suformavusi laidų bloką, kurį pagal jų vedėjų amžių pavadinčiau 45+. Tai nebūtų pažymėtina, jei ne jaunystės kulto dominavimas komercinėse televizijose – tik pastaruoju metu jose randasi vyrėlesnių – Jurijaus Smorigino ar Vytenio Pauliukaičio. Taigi LTV po Žinių kontrasto principu rodo vis dar vakarėlių liūto Rolando Maskoliūno vedamą Gamtos kodą; po to persimeta į Septynias Kauno dienas – be Šventadienio minčių man patį mįslingiausią sekmadienio popietinės programos kandeliabrą, kurio atsiradimo neverskite aiškinti LRT vadovo žmonos sentimentais savo vestai laidai; po to keliauja į etatinio LTV veterinoriaus, atsiprašau, veterano Algimanto Čekuolio Popietę, po kurios suplanuota dabar jau Nemiros Pumprickaitės Savaitė; savo ruožtu keičiama bene pačios  ilgiausiai Lietuvos televizijų eteryje grojančios gyvenimo būdo laidos Stiliaus, puošiamos seksualiausiojo balso savininkės Violetos Baublienės; na, o po jos matome dar vieną ilgaamžį šmotą – maratoniškai jau bene dešimt metų Lietuvos televizijoje rodomą visų labdaros telemaratonų tėvą ir motiną viename asmenyje Bėdų turgų, o čia į gailesčio įsikūnijimą dar bando įsijausti Edita Mildažytė, kurios veide vis dažniau matosi nuobodulys klausant varguolių.

Skaityk  LRT TARYBA: TABALUOJAM SAU LAISVAI

Ilgas pasažas, bet, berods, viską išvardinau. Sunkiasvorė artilerija, sakyčiau. Ir duoda visai neprastą rezultatą – nuo pusės šešių iki pat Panoramos stengiamasi svyruoti apie penkis reitingo procentus (duomenys iš TNS), kas nėra gėdingas skaičius Lietuvos televizijai, priverstai varžytis su didelio biudžeto TV3 ir LNK talentų laidomis.

Ieva Šimukauskienė

Ieva Šimukauskienė © LNK

Naujų veidų tarp vedėjų atsirado ir LNK. Kanalas eina sėkmės multiplikavimo keliu šįkart daugindamas Kviečiu šokti laidoje pagimdytą Ievos Šimukauskienės populiarumą. I. Šimukauskienė šalia Kristijono Bartoševičiaus atliekamo Sauliaus Poškos personažo yra bene ryškiausiai sumirgėjusi  LNK eterio personalija šį sezoną, todėl kanalas ją meta užimti Ingos Jankauskaitės vietą populiariuosiuose Žvaigždžių duetuose. Žingsnis kontraversiškas – aktorės yra kiek skirtingo amplua – menki nušokimai į šalį plačiausios auditorijos akyse niekaip nepakeis Ingos Jankauskaitės, kaip gražuolės teigiamuolės įvaizdžio. Su I. Šimukauskiene yra kiek kitaip – problema ne tik prisiminimuose apie šokių laidos žiuri narės priekabiavimus prie pop stabukų (bent jau uagadugu jautė suvaidintas, kiek perspaustas priekabes, o ne nuoširdžiai, vidaus pagimdytas), bet ir tame, kad jos grožis mažiau standartiškas – Kauno ir Mažeikių poniutės gali ir nesuprasti. Čia kanalas eina peilio ašmenimis – jei pramuš, bus daug sėkmės, o jei ne… Jei ne, bus ant ko šunis karti.

LNK peržengia dar vieną rubikoną. Kanale iki tol nebuvo standartiškos orų mergaitės – 1998 metų rudenį nesėkmingai eksperimentuota su žmonių iš gatvės anonsuojamais orais, po to sustota prie tik balsu perskaitomų prognozių, o dabar kanale atsiranda trečio kurso žurnalistikos studentė simpatiška mergina Karolina Liukaitytė. LNK, įvesdama jauną personaliją į orų prognozę, pasitelkia europietišką TV standartą – daugumas didžiųjų komercinių bendro pramoginio-informacinio formato televizijų Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje eina būtent šiuo keliu. Neminėkite man Naglio Šulijos TV3-juose- jis nėra standartas ar mielų senukų ir senučių iš CNN ar BBC World – tos televizijos savo transliuojamuose arealuose turi niekingai mažą auditorijos dalį, lyginant su LNK.

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. Aurelijus | 7 sausio, 2011 at 11:27

    Na, RAI orus praneša žilaplaukiai majorai ir pulkininkai, kas yra, tiesą sakant, žavu.

    Please wait...
  2. uagadugu | 7 sausio, 2011 at 11:37

    Per RAI – taip, bet vat pas Berliuskonio komercininkus – jau ne…

    Please wait...
  3. dyja | 7 sausio, 2011 at 14:48

    Na, del vyresniu vedeju – as tai visom keturiom uz – nereikia pamirsti, kad jie plius visi auksciausios prabos profai, dazniausiai baige mokslus (vadinasi ne vienai laidelei pristatyti papigiaj nupirkti) ir patys sugeba ne tik tekstus pasirasyti, bet ir supranta ka ir kodel sako:) O tai jau savaime yra vertybe. (net jei ir isvaizda kiek nebespindi botoksu ar kito velnio palaikoma:) Tiesa, del ponios Mildazytes teisingai pastebeta – nuobodulys net ne veide o balse ir akyse- reikia susiimti ir eit lauk gal??

    Please wait...
  4. de facto | 7 sausio, 2011 at 18:06

    Bet kokios laidos vedėjo didžiausias privalumas-erudicija ir gyvenimiška patirtis. Deja, turime vedėjų, kurių lygis ir emocinis užtaisas kaip statistinio vidutinio žiūrovo. O ką veikti tiems žiūrovams, kurie nori daugiau? Ar tokių jau mažuma, ir stengtis neverta? Beje, labiausiai stebina kai kurie prodiuseriai. K.K čia neturi konkurencijos. Tuštuma…

    Please wait...
  5. Nerijus | 7 sausio, 2011 at 20:38

    Reikia džiaugtis, kad vyresnio amžiaus vedėjai, aišku vedėjo amžius priklauso nuo laidos žanro, “Žvaigždžių duetams” Ievos pasirinkimas – neblogas, galėsime vertinti po pirmos laidos:)

    Please wait...
  6. Skaitove | 8 sausio, 2011 at 19:01

    Žvaigždžių duetai sena atgyvena, pabodo jau nuo tų laikų kai laimėjo Deivis su Renata… Kokios ten “žvaigždės”?, kaip ateinančiame sezone Anusauskienė plėš dainas su nežine kuo. Pfff nebus išvis ko žiaurėti 🙁

    Please wait...

Palikite komentarą