LRT: KENKĖJU PAVADINTASIS SMŪGIAVO ATGAL

(Last Updated On: 2019-10-28)

Artūras Račas patalpino pilną iš savo pareigų pasitraukusio LRT Reklamos departamento vadovo Aido Trumpicko laišką LRT tarybai. Ta proga skubu pasidalinti nepaprastai konfidencialaus ir slapto uagadugu tyrimo rezultatais apie šio įvykio priešistorę.

Viskas prasidėjo nuo to, kai prieš mėnesį Jogle vienam uagadugu įrašui suskrebeno komentarą, kurio ištrauką čia pateikiu: vakar kilo labai nemenkas konfliktas tarp Siauruko ir kitų vadovų dėl pirmojo daromų nesąmonių. Po ko prasidėjo nepalankiųjų persekiojimas ir terorizavimas (visokie pasiaiškinimai dėl vėlavimų ir pan.). Pati stebiuosi, kad tokie dalykai vyksta.

uagadugu iškart įjungė savo operatyvinius pajėgumus – visą savaitę aktyviai dirbau Konarskio koridoriuose ir rinkau informaciją įsikūnijęs į įvairias modernias informacijos rinkimo priemones ir įrankius: buvau toršeru vieno LRT vadovo pavaduotojo kabinete (plepus tas pavaduotojas be galo); apsimetęs pakiužusia plastmasine stiklinaite lindėjau po Giržado ir Co kūrybinės kompanijos firminiu stalu LRT bufete (mačiau tris gražias kojas); senu ventiliatoriumi ilgai, bet labai nenuobodžiai glaudžiausi  svarbiausiojo Konarskio kabineto tamsiojoje kamaraitėje už prašmatniųjų televizorių (sunku buvo, nes bijojau, kad pažirs ir pabirs tuščios ir artipilnės stiklinės talpos – o ir ta ranka su baltuoju rankogaliu kas pusvalandį sumataruojanti ir sugriebianti naują vienetą gąsdino ne juokais).

Nežinau ar pavyko apeiti apsaugines kameras. Iki šiol labai jaudinuosi ir nieko negaliu padaryti, nes kodą tų kamerų peržiūrai turi tik vienas asmuo… Spėkite, kas? Na, aišku, kad ne Apsaugos viršininkas… Sakė, kad šis kodas saugomas tarsi kokia enigma per Antrąjį pasaulinį karą. Mat, be piktųjų priešų įsifiltravimo į LRT teritoriją, jos kartais užfiksuoja rankogalio savininko vėlyvuosius išžygiavimus, tiksliau, išsimataravimus iš Konarskio, padedant ištikimiesiems sančams ir pansams.

Skaityk  LAURA PAUKŠTĖ IR JOS MALKA Į TAUTINIO POP FABRIKĖLIO PAKURĄ

Taigi dirbau visuomenės labui tarsi koks lietuviškas WikiLeaks.

Ką pavyko sužinoti? Gruodžio 12 dieną, pirmadienį, gamybiniame susirinkime LRT Komercijos direktorius Aidas Trumpickas pavadino Audrių Siaurusevičių kenkėju ir pasiūlė šiam atsistatydinti. Pavadino jį todėl, kad, pasirodo, A. Siaurusevičius jau porą metų tendencingai mažina A. Trumpicko televizinio reklaminio padalinio pajėgumus, o todėl šis į kasą negali surinkti tiek pinigų, kiek galėtų.

Paryškinsiu foną. O tame fone A. Siaurusevičius zulina Seimo komitetų slenksčius, per sau gražias žiniasklaidos priemones Lietuvos rytą, Delfi ir Verslo žinias skundžiasi dėl Vyriausybės, Seimo ir visų kitų finansavimo institucijų planingo LRT dusinimo, mosuoja ir, panašu, inicijuoja visokius laiškus iš tarptautinių organizacijų, kurios stebisi tuo, kad LRT yra taip prastai finansuojama.

O pinigai, pasirodo, guli ant šaligatvio – tik pasilenk ir pasiimk!

A. Trumpickui susirinkime pritarė ir eilė kitų bruzdančių bei brazdančių, o susirinkimą pabaigdamas A. Siaurusevičius kreipėsi į A. Trumpicką ištardamas nieko gero nelemiančią frazę – vienam iš mūsų teks atsistatydinti.

Kitą rytą bruzdantys ir brazdantys pajuto valdžios jėgą. Griežtoji Konarskio akis fiksavo brazdančių pavėlavimus. Tą antradienio rytą siautė pūga, o be to buvo plikšala, todėl daugumas vadovų vėlavo. Pasiaiškinimus teko rašyti net tris minutes pasivėlinusiems (tiesa, rašto nereikėjo pateikti Technikos direktoriui, nors jis į darbą atvažiavo dešimčia minučių vėliau, nei priklausė. Kaip jau uagadugu yra pastebėjęs – šio direktoriaus veikla, LRT kanalizavimo perspektyvai šviesiame rytojuje boluojant, yra išskirtinio A. Siaurusevičiaus adoravimo objektas).

Buvo rašiusių ir pasiaiškinimus kitomis temomis – tarkim, kad jie niekuomet nebuvo šantažuojami. Įdomu, kodėl?.. Manęs nenustebintų, jei A. Siaurusevičius paprašytų, o uagadugu, beje, iškart ir sutiktų parašyti pasiaiškinimą, kodėl, tarkim, turiu dvi akis, ausis ir kojas, o ne tris, kaip tos, matytosios bufete, bet šantažas? Tikra įdomybė…

Skaityk  BEATA NICHOLSON GRĮŽTA Į TV VIRTUVĘ

Visą mėnesį įtampa augo, kol neilgai trukus A. Trumpickas įteikė raštą LRT tarybai, o tada prestižinių juristų iš Baltic Legal Solutions konsultuojamas LRT vadovas su Reklamos departamento vadovu pasirašė šalių susitarimą dėl šio pasitraukimo iš LTV…

Ujimas baigėsi.

uagadugu tęs savo tyrinėjimus šia tema ir viešins Viešosios įstaigos Nacionalinis radijas ir televizija paslaptis nacijai. Nebijome jokių juridinių pasekmių ir kaltinimų grupiniais išprievartavimais Švedijoje ir Burkina Fase. Žinodami, kad LRT vadovybei patarinėjantys vaikinai ir merginos iš BSL paprastai būna labai gerai apmokami, šventai tikime, kad jų paslaugų nefinansuoja LRT kasa, kuriai turėtų pakakti išlaidų įstaigos juridiniam skyriui išlaikyti – išoriniai juristai patarinėja tiesiog dėl tvirtos ir ilgametės draugystės su LRT vadovais, todėl šito kampo neliesime.

O Jūs neliesit mūsų.

Draugystė yra draugystė. Gražus ir šventas jausmas.

Jūsų reklamai netgi už dyka nuorodą talpiname – va.

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

14 komentarai:

  1. senis | 20 sausio, 2011 at 16:11

    uagadugu, gal jau pavyko išsiaiškinti kas dabar vietoje A.Trumpicko?

    Please wait...
  2. uagadugu | 20 sausio, 2011 at 16:23

    Geras klausimas. Reiks pasišniukštinėt.

    Please wait...
  3. neformatas | 20 sausio, 2011 at 16:56

    Siemet zuikio metai

    Please wait...
  4. info | 20 sausio, 2011 at 20:40

    Laikinai eis Arnas Zuikis.
    Taip pat pakeistas ir programų direktorius.
    Dabar neliko nė vieno skyriaus vadovo, kuris drįstų garsiai prieštarauti Viešpaties nuomonei, todėl LRT įsivyraus harmonija.

    Please wait...
  5. newcomer | 20 sausio, 2011 at 21:19

    Zuikutis… 🙂 kaip netikėta 🙂 sakyčiau netgi pribloškiančiai netikėta :))
    Smalsu, kur jis vazelina tokiais dideliais kiekiais perka? Čia juk praktiškai didmena gaunasi :))

    Please wait...
  6. info2 | 20 sausio, 2011 at 21:21

    tai tas montuotojas iš LNK? Nieko sau karjera.

    Please wait...
  7. menulis | 20 sausio, 2011 at 21:58

    Juokaujat? 🙂 Gal ten reklamos užsakovai atsiunčia nesumontuotas reklamas? 🙂

    Please wait...
  8. uagadugu | 20 sausio, 2011 at 22:05

    Bartninkui būtų laikas pasijungti ir pasakyti savo svarią nuomonę. Kitaip taip ir galvosim, kad į LNK reklamos pristatomos nemontuotos.

    Please wait...
  9. newcomer | 20 sausio, 2011 at 22:21

    Aha, nepatikesi kokia karjera 🙂
    Atėjo kaip hm.., berods radijo reklamos vadybininkas/pardavėjas kartu su A. Siarusevičiumi. Tada, remiantis plačiai LRT koridoriuose ir ne tik paplitusiu anekdotu, išmokė generalinį direktorių naudotis išmaniuoju telefonu “iphone”. O tai, pasirodo, ir buvo raktas nuo gausybės rago. Po to jo karjera lekia septynmyliais žingsniais. Po kelių mėnesiu jis tampa visur A. Siaurusevičių lydinčia dešiniaja (o gal ir kairiaja) ranka, paskui patenka į sporto redakciją, ten kartu su Laima Janušonyte pasivažinėja po užsienio sporto renginius Kanadoje ir kitose šalyse, o toliau dar gražiau. LRT atsiranda (neatsimenu tikslios formuluotės) “Teisių ir pirkimų departamentas”, kurio l.e.p. direktoriumi paskiriamas ne kas kitas, o Arnas Zuikis 🙂 Neoficialiai, jis ir toliau dirba dešiniaja (o gal kairiaja) A. Siaurusevičiaus ranka, pastebimas visą laiką tursenantis jam iš paskos ir netgi paduodantis pilną stiklą vietoje tuščio, sunkiai rankas pakeliančiam vadovui. O dabar pasirodo, išmušė dar viena sėkmės akimirka; A. Zuikis, tampa reklamos departamento direktoriumi. Ir tai per mažiau nei du metus.

    Gabus žmogus, ką jau čia ir kalbėti. Be šių pareigų jis dar sugeba studijuoti dieninėse bakalauro studijose operatoriaus specialybę (gal jau ir baigė…), o reikalaujamus kurso darbus atlieka naudodamasis LRT technika ir operatorių paslaugomis. Patogu 🙂 O kur nepamainoma šio intelektualaus žmogaus pagalba LRT įsigyjant naują techniką, vertingi patarimai operatoriams, apšvietėjams, montuotojams, režisieriams. Į A. Zuikį galima kreiptis bet kokiu klausimu, jis viską žino 🙂 įskaitant ir A. Siaurusevičiaus nuomonę tais klausimais 🙂

    Please wait...
  10. uagadugu | 20 sausio, 2011 at 22:33

    Teisingas žmogus vietoj teisingoj.

    Please wait...
  11. menulis | 20 sausio, 2011 at 22:44

    Teisių ir pirkimų departamentas? A tai tas, kur Olimpiados ir futbolo teisės? Tiesa, o kaip ten su STT reikalai? Kažkada Lietuvos žinios rašė, skaičiau.

    Please wait...
  12. PIN | 21 sausio, 2011 at 10:28

    uagadugu, tamstai teks zuikelio ausytėmis apsimesti 🙂

    O ką manote apie naująjį LTV programų direktorių ir jo mokslinį-fantastinį potencialą? Staiga ėmė ir paskyrė žmogų. O gal buvo koks viešas konkursas?

    Please wait...
  13. uagadugu | 21 sausio, 2011 at 10:32

    Nesu tikras, ar šiai pareigybei reikia konkurso – velnias supaisys tą LRT tarybą. Pati nepamena, ką kada yra pasirašiusi.

    Please wait...
  14. tikras lietuvis | 22 sausio, 2011 at 19:10

    Pats Račius su tiesa nedraugauja, todėl jo opusai labai galimai yra falšyvi,o , kad nepatikimi – tai tikrai..

    Please wait...

Palikite komentarą