2010-2011 METŲ TV SEZONO ŽIŪRIMUMO POKYČIAI: LAPKRITIS

Pradedu savo kasmėnesinį skaičių padėliojimą lentelėje. O jis toks (duomenys iš TNS):

 

TV stotis 2009-10 m. TV sezono auditorijos dalis (%) 2010 m. spalio mėn. auditorijos dalis (%) 2010 m. lapkričio mėn. auditorijos dalis(%) Pokytis (spalis-lapkritis)
TV3 24.6
23.2 24.0
0.8
LNK 20.6 19.7 18.6
1.1
LTV 12.3
11.0 11.3
0.3
BTV 7.2 6.3 5.8
0.5

Tai – jau trečias sezono mėnuo. Priminsiu chronologiją – padedama Pasaulio krepšinio čempionato, rugsėjį TV3 buvo įgavusi didelę aštuonių procentų persvarą prieš LNK. Spalį šis atotrūkis ištirpo iki trijų, o lapkritis turėjo tapti tuo mėnesiu, kur atsispindės tikras kanalų stiprumas pagal žiūrovines simpatijas.

LNK televizijai turėtų būti liūdna, nes TV3 persvara padidėjo. O tai reiškia, kad trioška ir toliau dėvi, anot dviratininkų (tikrų, o ne iš Dviračio šou), geltonuosius lyderio marškinėlius. Taip buvo pastarąjį sezoną – taip tęsiasi ir toliau. Dar blogiau – gruodį LNK kreivės chroniškai neperžengia 20 procentų ribos, kai TV3 viršija 25. LNK bus praradusi jau apie dešimtadalį paskutinio sezono žiūrovų.

uagadugu nuomone, kanalas labiau kovoja su savo negaliomis, nei su priešininko privalumais.

LNK bando taisyti padėtį programos inovacijomis – tokia praėjusį mėnesį buvo 24 valandos. Kaip jau esu rašęs, tai nebuvo eilinės laidos implantavimas į tinklelį, o labai reikšmingas tinklelio žingsnis – keturis kartus per savaitę rodoma laida turėtų radikaliai pataisyti padėtį priešpraimtaiminėje LNK laiko zonoje, kur buvo skandalingai pralaimima bene visiems. LNK paskelbė apie 24 valandas dar spalio pradžioje ir virš mėnesio ruošėsi radikaliam TV3 muilo operų zonos šturmui. Buvo atrinkti trys autentiški ekskomisarai, kurie tarsi uraganas turėjo sudrebinti rinką. Vienas jų jau pirmoje laidoje pasiekė išties neprastų rezultatų – netgi uagadugu pradėjo austi optimistinių prognozių tinklus.  Tačiau po to teko nusivilti. Negailestinga realybė naujiesiems pretendentams į žvaigždes, o kartu ir kanalui su 24 valandas gaminančiu Justinu Milušausku parodė šėriuotą nugarą. Bandyta konkuruoti nebent su LTV Šiandien – bet ir tai, švelniai šnekant, pusėtinai. Todėl imtasi iškart trijų desperatiškų veiksmų – laida pailginta, pradėta rodyti tiesiogiai ir įvestas, na, tokios paribinės šlovės, gal B ar C klasės primirštasis žvaigždūnas – Gediminas Juodeika.

Skaityk  VYTAUTAS ŠAPRANAUSKAS NEPRILYGO "ŽVAIGŽDŽIŲ DUETAMS"

Apie desperacijos vaisius – po mėnesio, gruodžio mėnesio reitingų aptarime.

LNK ant paviršiaus laiko tik šiokiadienių geriausio laiko laidos nuo 19.10 iki 20.50, iš kurių išskirčiau sėkmingą, šlykščiai reguliarų KK2 kapojimą kietu snapu per TV3 Drąsos kainą bei daugumos šiame intervale rodomų laidų sėkmingą varžymąsi su TV3. Kartais iššūkį Kalvarijoms meta Dviračio šou su vėlyvosiomis žiniomis, apypadoriai kitų LNK savaitgalio laidų fone atrodo Kviečiu šokti ir, berods, daugiau nėra ką paminėti.

Ten, kur pralaimi LNK, laimi TV3. Nesiplėsiu, užtat kaip piktas maitvanagis lesiu TV3 nesėkmę – Muzikos čempionų taurę. Televizija tyliai numuilino šią laidą, dėl vaizdo palikusi jos finalą-koncertą artėjančiam švenčių laikotarpiui. Tačiau ir šią nesėkmę TV3 sugebėjo pasukti sau labai naudingu keliu – filmais vaikams ir infantilams be atodairos tvatydama, atrodo, iki šiol nepajudinamos sėkmės LNK Lietuvos dainą. Tai – dar vienas, šįkart labai skaudus LNK skrydis veidu į asfaltą. Pasirodo, Lietuvos daina – viena šio sezono LNK vėliavnešių, iš tiesų nėra tokia stipri, kaip galvota…

TV3, nors ir gauna į kaulus toje mano jau anksčiau pažymėtoje zonoje 19.10-20.50, visur kitur atsiima su kaupu. Geriausiu laiku pagrindiniu reitingų kalviu yra Moterys meluojančios geriau, TV3 pirmosios Žinios ir vandenynas valandų už geriausios zonos ribų, kur LNK laivas ant bangų vartosi it sukiužęs kibiras.

TV3 tvirtai dominuoja savaitgaliais.

Lapkritį atsitiko didelis įvykis Baltijos televizijoje. Pasikeitė jos vadovas. Pasitraukė Romas Mironas, o vadovauti pradėjo prieš tai čia Kūrybos direktoriumi dirbęs Audrius Lelkaitis. Išskyrus tai, jokių naujienų iš kanalo nėra. Jei paklausite uagadugu asmeninės nuomonės, tai pasakysiu, kad užjaučiu kolegą kūrybininką, nes tokioje situacijoje, kokioje BTV yra atsidūrusi, tobuliausiai jai galėtų vadovauti geras buhalteris… Arba laidotuvių biuro specialistas.

Skaityk  EUROLYGA: GRAIKAI TRANSLIUOJA 12 RUNGTYNIŲ, PRANCŪZAI - 10, LIETUVA - 3...

Patyręs.

Televizija su savo skaičiais prisijungia ne prie didžiojo trejeto (TV3, LNK ir LTV), o prie mažojo dvejeto – PBK, ir Lietuvos ryto TV. Ir, panašu, situacija, tik blogėja.

Naujienos iš LRT?

Ramybė ramiai tyvuliuoja.

Berods, pradėjo šildyti.

Koridoriuose vis dar šalta.

Bufetas dirba.

Greit eglutė.

Televizija.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 komentarai:

  1. septyni ratai | 14 gruodžio, 2010 at 15:22

    Tikrai įdomi apžvalga.

    Beje, nežinau kaip kitiems, tačiau bent man būtų aiškiau jeigu neigiamas pokytis būtų žymimas su minuso ženklu, o ne vien kitokia spalva. Tik užmetus akį susidaro įspūdis neva LNK reitingai labiau ūgtelėjo, ir neva tas jų ūgtelėjimas paryškintas dėmesio atkreipimo tikslais. Nesusipratimas paaiškėja tik atidžiau pažiūrėjus į skaičius kituose stulpeliuose..

    Please wait...
  2. uagadugu | 14 gruodžio, 2010 at 17:50

    Gal ir taip, septyni ratai. Tik jeigu pasižiūrėsite atidžiau, tai rasite, kad LNK reitingai nėra padidėję, o atvirkščiai – sumažėję. Raudonu skaičiumi žymiu pagal analogiją su finansinėmis ataskaitomis, kur minusas visuomet žymimas raudonu skaičiumi. Išskyrus tuos atvejus, kai spausdintuvas spausdina nespalvotai.

    Please wait...
  3. Šiaip | 14 gruodžio, 2010 at 16:09

    LNK gan intensyviai tinklelį pertvarko: http://www.lrytas.lt/-12923328211292295416-pričiupom-ves-nauja-vedėjų-pora.htm

    Please wait...
  4. Jogle | 14 gruodžio, 2010 at 16:41

    Dėl ramybės LTV stipriai klystate. Kaip tik vakar kilo labai nemenkas konfliktas tarp Siauruko ir kitų vadovų dėl pirmojo daromų nesamonių. Po ko prasidėjo nepalankiųjų persekiojimas ir terorizavimas (visokie pasiaiškinimai dėl vėlavimų ir pan.). Pati stebiuosi, kad tokie dalykai vyksta
    🙂

    Please wait...
  5. uagadugu | 14 gruodžio, 2010 at 17:43

    Tikrai keista. Atsirado drąsių rėžti į akis…

    Please wait...
  6. Egis | 14 gruodžio, 2010 at 20:02

    Kažkaip gaila LNK. kažkada buvau jų inovacijų gerbėjas. o dabar visiškas pasimetimas lankose… bet gamta cikliškumą mėgsta, tai gal po naujųjų viskas apsivers? duetai, supermiestai ir tt…

    Please wait...
  7. nida | 14 gruodžio, 2010 at 20:35

    ko reikia tikėtis iš Lietuvos dainos, jei susėda komisija, stebi įrašus ir atseit komentuoja. LNK jokių rūpesčių sukurti laidą: įrašai yra, interviu padaryti pirmojo ciklo laidose. Ne TV , o radijas, O kaip gražu, kad atsibudo ir susivokė, jog vogtos dainos negali būti Lietuvos dainomis. Cho, o gal kaip tik simboliška – vogta daina – Lietuvos daina.

    Please wait...
  8. uagadugu | 14 gruodžio, 2010 at 21:17

    Viskas per Jurgelevičiūtę.

    Please wait...
  9. de facto | 15 gruodžio, 2010 at 04:03

    Reikėtų sutikti, kad TV taip pat turi savo žiūrėjimo ypatumus. Viena kita stipri laida, serialas, savaitgalio show sukuria (arba sugadina) tam tikrą įvaizdį, ko pasekoje ir įvyksta tam tikras auditorijos pokrypis į vieną ar kitą pusę. Svarbu, kurio TV komanda ir kokias išvadas bei analizę padaro. Panašu, kad LNK “analitikai” šiuo atveju yra silpnesni. Beje, TV3 dėl savo priklausomumo švedams turi “forų” įsigydami ir rodydami filmus, ką LNK daro gerokai brangiau. Čia buvo paminėta “Lietuvos daina”. Deja, savo turiniu ir dainų parinkimu tai išties silpnas projektas, ir žiūrovas čia pasirodė besąs geresnis žinovas, nei laidos prodiuseriai. Analogiškos TV3 “varžytuvės” a’la “Duokim garo” tapo bene didžiausiu visų sezonų muzikos šou nesusipratimu, todėl net ir LNK strategai čia ypatingo džiaugsmo nerodė, žinodami, jog kovoja iš esmės tik prieš laidos vedėją Marijų. Vienas lauke-ne karys…

    Please wait...
  10. Corot | 15 gruodžio, 2010 at 10:31

    Dėl pasažo apie LTV ir verta skaityti šį tinklaraštį. Taiklu. Ironiška. Greit eglutė. 😀

    Please wait...
  11. LNK IR TV3: PRARANDANT VEIDĄ, ĮVAIZDĮ IR ŽIŪROVUS | uagadugu

Palikite komentarą