SKAIČIAI: PRAMOGOS – PANGASIJOMIS PER LAVRINOVIČIŲ, SMORIGINU PER USPASKICH

(Last Updated On: 2020-10-20)
Jurijus Smoriginas

Jurijus Smoriginas. Nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

Na, šįkart būsiu prasiilginęs savaitgalį, todėl reitingų kreivių aptarimą pradėsiu nuo ketvirtadienio.

Man pavyko “Paskutinę instanciją” sužiūrėti iki galo nežiaukčiojant. Ne tik todėl, kad ir lašišos, ir pangasijos seniai kėlė  įtarimų. Buvo įdomu.

Įdomu buvo ne tik man, nes laida garbingai kovėsi su Rūtos Mikelkevičiūtės Valanda su Rūta.

Kuri šįkart buvo Rūta ne blizgioji, o ašaringoji ir moralioji. I. Jurgelevičiūčių skandalams rimstant, LNK Rūta ištraukė, įtariu, seną ruošinį ir studijoje pasisodino K. ir D. Lavrinovičių žaginimo auką su šitokia intriga: žinomi krepšininkai broliai Lavrinovičiai šiandien mėgaujasi šlove ir pinigais. Neslepia, kad yra sėkmingai vedę. Vargu, ar gražuolės jų žmonos nutuokia, kaip šiandien gyvena prieš keliolika metų brolių Kšyštofo ir Darjušo išprievartauta Natalija Tomaševič- Lavrinovič.

Gerai pataikyta – socialinis konfliktas akivaizdus – žagintojai gyvena, kaip inkstas taukuose, o auka vargsta. Nuskriaustas, mažas, teisingai redaktorių aprėmintas žmogus garantuoja reitingus, nes su juo susitapatina daugybė kitų, mažų ir nuskriaustų, o dar kita daugybė mažiau nuskriaustų menkų sielų džiaugiasi pagal principą – kaip žavu, kad kaimyno troba sudegus.

TV3 Rūta apeliuoja į kiek tauresnį interesą, jei tauresniu interesu pavadinsi pilvo. Veganai pasakytų, kad taip. Kaip bebūtų, jis yra visuotinis, nes visi – valgome. Šiuo atžvilgiu – irgi pataikyta į dešimtuką. O tas chamavotas maisto priežiūros įstaigos viršininkas man pasirodė panašus į poną Rinkevičių iš todėl, kad ant L. Profesija – viršininkas. Duotybė dieviškoji.

Kreivės tą vakarą buvo lygios. Abi intrigos buvo vertos viena kitos.

Lietuvos televizijai ketvirtadienis tampa gera diena – čia surinkta 14.3 auditorijos dalies (duomenys iš TNS) ir ne taip jau daug atsilikta nuo LNK. Tradiciškai gerai dirba priešpraimtaiminė zona, kuri, berods, bus atsigavusi nuo LNK 24 valandų spaudimo (pastaroji laida nerodo ir jau, ko gero, nerodys stebuklų) o, nematant kreivių, būtų galima suklysti ir pasakyti, kad ketvirtadieninio LTV vešėjimo priežastis – programinė inovacija pompeziškieji “Ateities lyderiai”. Deja – pastarieji niekuo neišsiskiria iš prastai šiokiadieniais atrodančios popanoraminės LTV programos, tačiau atsigavo į prieš Panoramą nukeltos Mūsų dienos, kaip šventė – pasirodo, prieš LNK ir TV3 krimuiloperas galima kovoti su nostalgiška estrada.

Skaityk  ROLANDAS SKAISGIRYS: NAUJAS SERIALAS Į LNK

Tęsiasi didžioji LNK savaitgalių drama – Lietuvos dainos vilčių sudužimas, susidūrus su kietu Vieno namuose reitingų kumščiu. Esu apie tai jau ne kartą rašęs – bet kanalas penktadieniais grimzta į vis gilesnę komą – pastarąjį auditorijos dalies skirtumas tarp LNK ir TV3 išaugo iki 14.3 . Tai – jau beveik per pusę…

Kiek geriau sekėsi Kviečiu šokti. Laida negrimzta – atvirkščiai, bando kapstytis – vietomis ir penkiolika reitingo procentų viršyta.  Tiesa, Šok su manimi žiuri šoumenų Vytauto Šapranausko ir Jurijaus Smorigino LNK televizijai jau niekaip nepavyks užtemdyti, bet vis bandoma, prie improvizacijos kokybe tiems dviems prilygstančios Zitos iš Mažeikių prilipinant kokį naują kandeliabrą. Prieš savaitę juo ne ypač sėkmingai buvo Artūras Orlauskas, na, o pastarąjį šeštadienį tokia žvaigžde į Teatro areną įmaknojo Viktoras Uspaskich. Panašu, kad LNK ir V. Uspaskich surado abipusiai naudingų sąlyčio taškų – gal kažkam tai ir nepatiks, ką parašysiu, bet nekokio vaizdelio riterio pasirodymas eterio bangomis, kaip rodo kreivių praktika, tam eteriui prideda papildomų balų. O jų LNK dabar trūksta. Nauda abipusė, kadangi Viktorui Uspaskich prieš rinkimus papildomo populiarumo taip pat neturėtų būti per daug.

uagadugu nuoširdžiai nustebinusi intriga yra tai, kad iš Kviečiu šokti pasitraukė Rūta Mikelkevičiūtė. Gal ne tiek pats pasitraukimas, kiek jo priežastys. Pasirodo, tokiomis priežastimis gali būti užkulisinės apkalbos ir intrigos, jog jai neva pažadėtas laidos nugalėtojos titulas. Apkalbos… Tarsi jų ir taip nebūtų televiziniame pasaulyje.

Kažkokie pakrikimai.

Tuo tarpu TV3 jojo ant savo arkliukų – netipiškų įvaizdžių kolekciją papildė Žilvinas Šilgalis, šeštadienį sėkmingai įsikūnijęs į mikimauzą, o LTV Didžiojoje studijoje sėdintis Vilniaus auksinis jaunimėlis (tokia šiuolaikinių dvikojų, besitrinančių Rotušės aikštės prieigose ir esančių vakarėlių pažibomis, rūšis) darėsi pramogą iš Jūratės Norvaišienės desperatiškų bandymų priartėti prie to jaunimėlio žargono – vouvou ir batmano (kirčiuoti vidurinį skiemenį).

Skaityk  DALIA GRYBAUSKAITĖ NĖRA TOKIA POPULIARI, KAIP "MOTERYS MELUOJANČIOS GERIAU"

Ha ha…

Palaukit, palaukit, įdomu, ką patys kalbėsit, kai jos metų sulauksit…

Kukučiais nuo kokso seniai būsit pavirtę.

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 komentarai:

  1. Šiaip | 13 gruodžio, 2010 at 16:00

    O kaip talentų projektams sekasi varžytis?

    Please wait...
  2. uagadugu | 13 gruodžio, 2010 at 19:23

    Vis taip pat nuobodžiai, Šiaip. LNK yra žemai, o TV3 – aukštai.

    Please wait...
  3. Ouagaga | 13 gruodžio, 2010 at 17:08

    Gerb. Uagadugu, gal galite padidinti tekstą (arba įdėti teksto didinimo galimybę). Esu senas ir silpno regėjimo, bet labai norisi sekti žinias iš tėvynės.
    Beje neradau, kaip parašyti laiškelį ne komentarų skyrelyje (negi vėl regėjimo problema?).

    Please wait...
  4. uagadugu | 13 gruodžio, 2010 at 19:21

    Gerb. Ouagaga, Corot jau bandė Jums padėti. Patikslinsiu. Teksto didinimo funkcija yra universali – jos nereikia specialiai įvedinėti atskiriems tinklaraščiams individualiai. Kokioje interneto svetainėje besilankytumėte, galite spausti klaviatūros klavišą Ctrl ir, jį laikydami, kartu spauskite ženklą + (irgi klaviatūroje). Norėdami sumažinti, lygiai taip pat spauskite ženklą – (minus). Sėkmės. Beje, jei norite parašyti eklektroninį laišką, tai kontaktų skyrelis yra dešinėje pusėje, ten nurodytas ir adresas – . Ačiū, kad lankotės.

    Please wait...
  5. Corot | 13 gruodžio, 2010 at 18:28

    CTRL + spauskit, ir padides.

    Please wait...
  6. de facto | 13 gruodžio, 2010 at 21:17

    Žmogus, kuris LNK atsakingas už programingą, turėtų pasitepti slides ir varyti kuo toliau per laukus. Net keista, kad kai kurios dar laidos rodomos prime – time laiku, o ne rytais. Užtenka protelio. O ypač intriguoja programerio trauka filmams su Seagal’u. Gal kažkas vaikystėj stipriai subinę spardė, tai išsivystė kompleksas?

    Please wait...
  7. Corot | 14 gruodžio, 2010 at 10:12

    Už laidas ir už filmus LNK atsakingi skirtingi žmonės. 🙂 Beje, prakalbus apie seagal’ą, prisiminiau, kad jis buvo rodytas tuo pačiu metu, kaip ir karinė drama apie Lenkijos žydų herojus per TV3 sekmadienį. Žiūrėjau pastarąjį, o įdomu, ką dauguma rinkosi: seną banalų snukdaužį su seagal’u ir daug kovinių vaizdų ar sąlyginai naują pusiau banalią juostą su Lietuvoje filmuotais vaizdais ir Danieliu Craigu?

    Please wait...
  8. uagadugu | 14 gruodžio, 2010 at 11:32

    Maždaug po lygiai. Ten tik iš pradžios sunku spręsti, nes abi televizijos dažnai užtempia talentų pabaigą.

    Please wait...

Palikite komentarą