TV3 “KLIURKOS” TRANSLIUOJANT KREPŠININKŲ SUTIKIMĄ

(Last Updated On: 2020-05-31)

Komentatorius Fish parašė ilgą komentarą apie TV3 klaidas, transliuojant bronzą iškovojusių krepšininkų sutiktuves. Apie tai rašiau netrumpą medžiagą ir tuos nesklandumus tiesiog praleidau, nes tiesioginis rašymas stebint iškart du kanalus yra gana komplikuotas ir, jeigu seki turinį, formai paprastai nelieka vietos.

Fish komentaras papildo mano panegirinį rašinį TV3 televizijai, todėl jį, kiek pakoregavęs, skelbiu atskiru įrašu.

Kiekvieno plušančio, prakaituojančio uagadugu komentarų skiltyje pastangos turi būti įvertintos ir kviečiu visus, turinčius ką pasakyti, pasireikšti bent tokiu būdu.

Kartu tobulinkim Lietuvos televizijas, o jei šalia to visi drauge dar ir pagerinsime uagadugu turinį, bus dieviškai gera!

(a, tiesa, tikiuosi, kad Fish bus toks pats pastabus, kai analogiškas klaidas padarys LNK…).

Taigi Fish pranešimas apie TV3 kliurkas, papildytas uagadugu komentarais:

O “kliurkų” buvo labai daug.

Pradedant tuo, kad TV3 gal būt neturėjo scenarijaus, o gal ir lėktuvas vėlavo, bet matėsi laiko tempimas, ypač pas Mindaugą Saulėną.

“Trioškė” turėjo pasiruošusi kiekvieno krepšininko “a la” užsklandą, kuri turėjo pristatyti žaidėjo geriausius momentus iš čempionato. Deja, apie juos M. Stasiulis užmiršo, o režisierius jam pasiduoti nenorėjo, todėl vis tiek juos išleido į eterį, o “garsistas” paliko M. Stasiulio balsą pristatinėti jau naujus žaidėjus. Viskas susitvarkė jau krepšininkų sąrašui einant į pabaigą.

Buvo be galo daug išėjimų į juodą lauką (į nieką). Žiauriai daug to komentatoriaus (pavardė užkrito dabar – berods, tai buvo Robertas Petrauskas – uagadugu) techninės šnekos (visokie “viens du trys, ar gerai mane girdit, tuoj pradėsiu šnekėt”).

Galima buvo įtarti, kad TV3 šitai transliacijai turėjo pasiruošti tik sekmadienio naktį ir visą pirmadienio dieną. Bet per tiek laiko galima buvo apgalvoti režisieriaus ryšį su žurnalistais, vedėjais ir “garsistais”. Juolab, kad televizija vis tiek žinojo, kad pasitikimas įvyks net ir 4-os vietos atveju ir ruoštis turėjo pradėti anksčiau.

Čia šįkart gal susikniso “Elitaz”? Ar jie tik patį renginį organizavo?

TV3 pateisinimui pastebėsiu, kad renginys buvo ne tik sudėtingas, bet ir labai sudėtingas transliaciniu požiūriu. Vien vaizdelio iš važiuojančio autobuso sukomutavimas ką reiškia

Štai čia buvau aprašinėjęs panašius nutikimus kitoje televizijoje. Ten net tiesioginio eterio nereikėjo…

 

Please wait...
Kategorijos:  Laidos
Tags: , , , ,

12 komentarai:

  1. Corot | 15 rugsėjo, 2010 at 22:08

    Fish reikėtų padaryti ekskursiją po tokių transliacijų užkulisius – suprastų žmogus, kad nėra viskas taip paprasta, kaip sėdėti prie TV su bambaliu ir ieškoti nereikšmingų kliurkų. O tokios juo išvardytosios kaip tik ir buvo, mano nuomone.

    Please wait...
  2. uagadugu | 15 rugsėjo, 2010 at 22:17

    Taip, Corot, bet juk iš vartotojo neatimsi teisės visur tikėtis tobulybės. Jis juk perka produktus, kuriuos televizijos reklamuoja ir, grieždamas dantimis, tobulai ištveria 12 min. trukmės reklaminius blokus.

    Please wait...
  3. tim | 15 rugsėjo, 2010 at 23:36

    “Vien vaizdelio iš važiuojančio autobuso sukomutavimas ką reiškia…” -mezona pajunge 3G :-). Buvo ir daugiau techninio broko – kazkas “nesukontroliavo” kad krepsininkai atsisestu i jiems skirtas kedes is desines puses; jie atsisedo kairej ir puse komandos uzstojo scenoje kazkodel stovejes pianinas.

    Please wait...
  4. uagadugu | 16 rugsėjo, 2010 at 00:09

    Štai tam mezonui ir nenorėjau daryti reklamos. Bet, jeigu jau pasakei, tai jo signalą integruoti į transliacinę schemą režisieriui turėjo būti šioks toks galvos skausmas. Signalas trūkčioja – autobusui važiuojant tai jis yra, tai nėra, ant scenos kažkas dainuoja, Stasiulis, neaišku, ką šneka. Sulipdyk jį į vieną daiktą visokiems Fishams klaidas medžiojant. Ne pyragai…

    Please wait...
  5. Fishas | 16 rugsėjo, 2010 at 09:40

    Corot, atsedejes esu tikrai labai daug tiesioginiu transliaciju ir uz pulto ir kitur 🙂 (Ir tikrai ne LNK televizijoj) 🙂
    Zinau ka tai reiskia 🙂 Man patinka kliurkos televizijoje ir del ju nepyxtu, jei taip pasirode 🙂
    Bet visas tas kliurkas (didesnes ar mazesnes) sudejus i viena vieta isejo taip, kad atrode, jog renginiui buvo visiskai nepasiruosta.

    Lauksim LNK kliurku ir komentuosim dar 🙂 Bet kad nebuna tokiu expromtiniu transliaciju pas juos 🙂

    Please wait...
  6. vlkf | 16 rugsėjo, 2010 at 11:11

    o as vis tiek manau, kad cia labiau bandymas prisi****
    kitas dalykas, kas tikrai turejo kristi i akis, buvo tas, kad (kaip teisingai pastebejo kazkuris komentaras) laiko pasiruosti buvo i valias. taip, buvo galima padaryti be techninio broko. antra vertus, turint telike tokia transliacija, kai matai visus gyvai byrancius is lektuvo ir besipurvinancius rankas i kubilius ir nenius, netgi smagu tureti siek tiek broko – tai garantuoja dar didesni gyvuma. bent jau man. tiksliai zinai, ka siuo metu kas veikia. bet ne apie tai! griztam prie to, kad laiko pasiruosimui buvo i valias. ir pasiruosti programa viso renginio irgi buvo laiko. nes programos nebuvo jokios. kas su manim nesutinka, galit mesti i mane akmeni, vis tiek nueis i spama. tipo jaunius budamas prodiuseriu, ka? pasieme pries tris metus vykusio sutikimo irasa ar “scenariju” ir ant to templeito uzrase naujas pavardes? vel standartiniai belekokiu atlikeju pasirodymai (turbut tu, kurie buvo laisvi ir panoro pasidaryti sau reklamikes nemokamos), standartinis bandymas uztempti laika (juk turejo buti akivaizdu, kad laiko skyliu bus? juk lektuvai veluoja, o ir siaip, jei gali atsitikti kazkas neplanuoto, tai butinai atsitiks). nejaugi nebuvo laiko sukurti NORMALIAM sutikimo scenarijui? negi nebuvo galima parankioti daugiau epizodu is super geru rungtyniu (ir jais pvz uzkaisioti skyliu)? negi nebuvo galima leisti sirgaliams dar pora kartu baigti matant kaip kalnietis krauna per serba, o jasaitis argentinos pabaigoje perrekia visas tribunas? leisti paasaroti jautriesiems darkart matantiems, kaip javotkas zaidzia be koju? cia tik vienas variantas. juk zmones kuriantis tokius renginius ir juos PRODIUSUOJANTYS yra kurybingi! ar nera? gal ne savo rogese sedi? o gal patingejo? o gal musu kasiorai nenusipelne kokybisko sutikimo? ar gal musu sirgaliai neverti?
    nuosirdziai susibiesinau kai maciau butkute ir koki tai justina, kuri zino tik tie, kurie turejo garbes ziureti viena is tv3 “zvaigziu” konkursu.
    pamacius toki “rengini” beliko isijausti i cartmana ir pasakyti “eikit visi sikt, as einu namo”
    tai va toks pastebejimas is mano puses.
    PS taip, suprantu, kad elitaz labiausiai rupinosi kaip rinktine atsves viska kabake

    Please wait...
  7. irgi | 16 rugsėjo, 2010 at 12:05

    vlkf rašo piktai 🙂 bet negaliu nesutikti. Transliacijoms reikia RUOŠTIS, o ne kišti eterin tas pačias nuvalkiotas grupeles ir tikėtis, kad viskas susidės savaime.

    Please wait...
  8. Corot | 16 rugsėjo, 2010 at 13:07

    Fish, supratau.

    Dėl ekspromtinės LNK transliacijos. p. Zita, kiek teko girdėt, šitaip juokavo apie antradieninį krepšininkų sutikimą Kaune: “nors imk, nuvažiuok ir ištransliuok”. 😀

    Please wait...
  9. Fishas | 16 rugsėjo, 2010 at 13:08

    VLKF, vel nesupratot. As ir sakau, man kliurkos patinka. Dievinu tiesiogini eteri del ju 🙂
    O prisi****net buvo prie ko. sutikit.

    Please wait...
  10. tim | 16 rugsėjo, 2010 at 14:18

    esu buves bbc centre londone, tai jie rode didziuli miesto dalies plana, kuriame viskas tiksliai nubraizyta: kur stoves kameros, kur zurnalistai ir t.t. – ten pries kazkoki rengini su karaliene. Esme ta, kad tas planas buvo paruostas pries mazdaug 2 menesius.

    Please wait...
  11. vlkf | 16 rugsėjo, 2010 at 17:11

    tas teiisybe, rasiau piktai. esu piktas ant tv3 uz spjovima i kokybe. ir tas spjovimas pasikartoja labai neretai. tas nebutinai matosi per deze, bet labai jauciasi, kai pradedi derintis projektus.
    o kai musu chebra taip issisoko cempe…..tiesiog neatleistina yra tai, kaip tv3 juos “pasitiko”

    Please wait...
  12. PROFESIJA, ARBA KAIP “KLIURKA” TAMPA TV STANDARTU | uagadugu

Palikite komentarą