LRT LINKSMINS VAIKUS SU VARNOMIS IR DAINUOS “EUROVIZIJOJE”. “RUSŲ GATVĖJ”- ŠVENTĖ

(Last Updated On: 2020-05-31)

Iš LRT pastaruoju metu buvo atplūdę spaudos pranešimų su naujienomis, todėl juos ir apžvelgsiu.

Linksmoji šeimynėlė

Linksmoji šeimynėlė © LRT

LRT skelbia apie savo naują laidą vaikams pavadinimu “Linksmoji šeimynėlė”: kiekvieną šeštadienį 10 valandą ryto prie ekranų kvies nauja LTV laida, kurios pagrindiniai herojai – simpatiška varniukų šeima: mama, tėtė ir du vaikai – mažoji sesutė ir paauglys sūnus. Šeima kaip šeima – ramus, inteligentiškas meniškos prigimties tėtis, aktyvi mama, vyresnįjį brolį vis sekiojanti sesė, brolis, kuris mėgsta tą mažąją seserį paerzinti… Jeigu jie būtų tik paprastos varnos, bet jie – baltos varnos, tad keistų atsitikimų jų šeimoje visada bus.

Pusvalandis smagių istorijų, gražių šeimos santykių, naudingos informacijos vaikams suprantama kalba. „Tikimės, kad mūsų laida šeštadienio rytą pusvalandžiui šeimą suvienys ir pritrauks prie TV ekrano. Pirmą kartą vaikų laidai pasitelkiamas ir specialistas – vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys“, – sakė laidos prodiuserė Žydrė Gedrimaitė, – „norime, kad vaikai ir tėvai kartu žiūrėtų šitą laidą, nebūtų joje žalojančios informacijos, visi įvykiai ir reportažai būtų parengti vaikams suprantama kalba pasitelkiant pačius vaikus ir paauglius. Todėl čia labai pravers specialisto patarimai, nes tai, kas aišku ar svarbu suaugusiesiems, kartais visai nesvarbu ir nesuprantama vaikams“.

„Pagal galimybes reaguosime į vaikams aktualius įvykius, bet tik taip, kaip juos matys mūsų herojai. Linksmoji šeimynėlė taip pat domisi spektaklių vaikams premjeromis, konkursais, koncertais, šventėmis, parodomis, knygų ir kitų leidinių vaikams naujienomis“, – sakė laidos prodiuserė Žydrė Gedrimaitė.

Laida suplanuota, berods, ten, kur dar pavasarį buvo rodyta išsamius interviu spaudai žarsčiusios Neringos Čereškevičienės Tele Bim Bam. Už Tele Bim Bam LTV nemokėjo – laida bandė išsilaikyti iš vieno žuvies pirštelių gamintojo rėmimo.

Skaityk  ASTA STAŠAITYTĖ IR KŪRYBA

Bet pritrūko tų žuvies pirštelių sočiam egzistavimui, todėl ilgus metus LTV eteryje rodytos laidos nematome.

Kokiomis sąlygomis gyvens Linksmoji šeimynėlė ir kaip ilgai ji čia išgyvens – greitai įsitikinsime. Tas domėjimasis įvairiomis vaikiškos rinkos naujienomis tarsi ir leidžia galvoti apie galimybę prisirankioti įvairių nestabilių rėmėjų.

Gal…

Kitur LTV pakiliai skelbia, kad LRT penkeriems metas įgijo licenciją transliuoti didžiąją dalį Lietuvos kino studijoje sukurtų vaidybinių ir dokumentinių filmų.

Pagal sutartį su Lietuvos kino studija LTV įgijo teisę parodyti per 100 vaidybinių ir 2000 dokumentinių filmų.

Per licencijos galiojimo laiką filmai iš kino juostų bus perkelti į skaitmeninį formatą.

Jeigu antrą kanalą matyčiau, net ir labai apsidžiaugčiau.

Pora naujienų susiję su užsieniu. LTV praneša apie pirmo Vaikų Eurovizijos turo nugalėtojus.

Ar pastebėjote kas nors tą turą?

Rodė praeitą sekmadienį 21.10.

Nepasisekė jam, aišku, labai stipriai – visi dar gyveno euforijoje dėl tos bronzos, o TV3 dar ir finalą rodė.

Žiūrėjo LTV labai prastai – pralaimėta ne tik TV3 ar LNK, bet ir BTV. Eita koja kojon su Lietuvos ryto TV. Vargu, ar yra kuo džiaugtis.

LTV nustebino užsiangažavusi į šitą konkursą krizės sąlygomis.

Gal todėl, kad Minske vyks?

Kaip žinia, Aleksandras Lukašenka labai mėgsta vaikus. Ypač nesantuokinius. Savo.

Gal per kaimynišką blatą gausim kokį pigesnį signalo perdavimą?

Biesas žino. Supaisysi tuos gudo nuo girių gūdžiųjų ir Konarskio nuo koridorių kairiųjų santykius.

Beje, LTV praneša, kad buvo sutrikusi balsų skaičiavimo sistema, todėl į finalą pateko trimis dalyviais daugiau, nei turėjo būti.

Įdomu. Čia tur būt vėl viskas per tą A. Lukašenką…

Taip pat LTV skelbia, jog “Lietuvos televizijos” laida „Rusų gatvė“ ir jos vedėjas Olegas Kurdiukovas sulaukė tarptautinio pripažinimo. Tarptautiniame televizijos laidų rusų kalba festivalyje „Eterio dėžutė“ laida „Rusų gatvė“ tapo festivalio nugalėtoja, o Olegas Kurdiukovas už indelį į televizijos publicistiką apdovanotas „Grand Prix“.

Pakilu.

Skaityk  SULIETUVĖJĘ KANAI: TELEVIZIJOSE KRIZĖ BAIGĖSI

Visiškai užmiršta laida. Ir anonsuojant nepastebėjau.

Ilgai ieškojau programoje, bet radau. Trečiadienį, 15 val. Reiks dirstelti.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą